"Bez obzira na milijarde, lažna državnost KiM neće proći"

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da projekat lažne državnosti na KIM, bez obzira koliko je milijardi evra uloženo u njega, neće uspeti.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug
Tanjug

On je istakao i da srpsku državu čeka generacijska borba da povrati svoje interese.

Đurić kaže da, prema njegovom uverenju, taj projekat treba da bude zamenjen procesom suštinskog dijaloga između srpskog i albanskog naroda.

Upitan da prokomentariše izjavu albanskog premijera Edija Rame da više ne postoji san o "velikoj Albaniji", Đurić je kazao da ne zna kom Rami da veruje.

"Da li tom Rami koji to kaže prošle nedelje ili onom Rami koji je pre nekoliko meseci govorio potpuno suprotne stvari. U svakom slučaju, u srpskom je interesu da razvija dobre odnose i sa Ramom i sa Albanijom", kazao je Đurić.

Prema njegovim rečima, kroz unapređenje tih odnosa može da dođe do smirenja neprijateljstava i tenzija koje postoje i sa političkim elitama kosovskih Albanaca.

Đurić ističe da borba za KIM ne trpe kampanjski rad, već zahteva ozbiljan posvećen, istrajan, generacijski rad.

"Srpski narod i spsku državu čeka generacijska borba da povratimo naše interese i našu državnost vezanu za KIM", podvukao je Đurić.

Direktor Kancelarije za KIM je učestvovao na konferenciji povodom predstavljanja knjige Andrea Lorenca Kapusela "Izgradnje države na Kosovu", na štandu Službenog Glasnika na Beogradskom sajmu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 53 idi na stranu