"Hilari bolja u prvoj debati - Pirova pobeda"

Pobeda Hilari Klinton u prvoj debati sa Donaldom Trampom može se smatrati Pirovom pobedom, smatra Milan Krstić s Fakulteta političkih nauka.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Kako je on rekao u Kažiprstu, debata je bila daleko od onoga što se očekivalo i nedostajala su sva elementarna pravila debate.

”Hilari jeste ostvarila bolji rezultat, ali razlog za to je i što je Donald Tramp sve vreme bio u defanzivnoj poziciji i propustio je mnogo prilika gde je mogao da poentira”, rekao je Krstić.

Krstić smatra da je Hilari Klinton kroz debatu pokušala da pridobije neopredeljene birače time što se oslonila i na politiku Bernija Sandersa o studentskim dugovima.

“Ozbiljnije se pripremala, dok je Tramp neko ko je više poverenja uložio u sopstvene reakcije. Međutim, oni koji su već za Trampa, oni su za Trampa i vole ga jer je implusivan”, dodao je on.

Tramp se, kako je rekao, dosta povukao u odnosu na preliminarne debate i nije napadao Hilari na ličnoj osnovi, iako je ona to pokušala govoreći da Tramp ne plaća porez.

Krstić kaže da Tramp nije dužan da podnosi javnosti izveštaje o porezu, ali da bi to bilo poželjno s obzirom na poziciju u kojoj se nalazi.

On je rekao da debate mogu da imaju uticaj, ali da taj uticaj nije kao u vreme Kenedija i Niksona, te da će se rezultat znati u fotofinišu.

Krstić je rekao i da, što se tiče odnosa budućeg predsednika SAD prema Srbiji i Balkanu, on će imati i prednosi i mane, ko god da pobedi.

”Ako pobedi Tramp, neće biti pritisaka da uđemo u NATO, međutim, Klintonova će se više baviti Balkanom”, zaključio je Krstić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 600 idi na stranu