Predizborna anketa: Milanović profitira na vređanju Srbije

Prema rezultatima predizborne ankete, koja je u toku na portalu Index.hr, za četiri dana prikupljeno je 59.000 glasova.

Izvor: Tanjug
Podeli
Getty Images
Getty Images

Samo 12 dana pre izlaska na vanredne parlamentarne izbore, na prvom mestu je Narodna koalicija Zorana Milanovića sa 31 posto glasova.

Slede HDZ/HSLS-ova koalicija Pametno s 13 posto, na trećem mestu je Živi zid s 12 posto, na četvrtom Most s 11, a na petom mestu su neodlučni, odnosno oni koji neće glasati ni za koga, sa osam posto glasova.

Šesto mesto dele Koalicija za premijera i Domovinska koalicija, s tri posto glasova. Sedmo dele IDS i Koalicija Nema prodaje, s dva posto, dok po jedan odsto glasova imaju HDSSB/HKS, Koalicija Pomak, Hrvatski laburisti i Blokirani.

Posetioci sajta su, navodi ovaj portal, očekivano, najviše komentarisali najveće hrvatske političke stranke - HDZ i SDP.

U jednom od tih komentara se kaže:

"Nažalost, ja mogu glasati za bilo koga ali su davnih dana HDZ i SDP zakupili svoje glasove i svestan sam da će te dve opcije dobiti najviše glasova, bez obzira koliko oni krali, varali svoje građane, radili za interes kapitalista, fiškala i drugih manjih dobrostojećih skupina, jer njih ne zanimaju obični građani ove države. Žalosno je, ali isto ti građani će kao ovce i dalje slepo davati njima glasove, ali jedino što me veseli je to što će i nakon ovih izbora ponovo se naći u pat poziciji i neće moći složiti vladu i tako ćemo nastaviti tonuti. Ah, verovatno moramo dodirnuti samo dno da građani shvate da se treba nešto menjati. Ja ću izaći na izbore i glasati, ali ne za SDP i HDZ već za onoge koji nisu krali, nego su svojim telima branili svoje sugrađane od mafije", naveo je jedan od posetilaca Indeksovog portala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 140 idi na stranu