BG: Policija na nogama celu noć, napadača i dalje nema

Beograd -- Policija nakon celonoćne potrage nije uspela da nađe naoružanog napadača koji je pucao na automobile na Novom Beogradu, a potom pobegao u zgradu u Bloku 45.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
RTS
RTS

Policija se i dalje nalazi ispred zgradew u Bloku 45 u Ulici Jurija Gagarina u Novom Beogradu, u koju je sinoć nakon pucnjave ušao naoružani muškarac, rečeno je agenciji Beta u MUP-u Srbije.

Drama je počela u četvrtak nešto posle 20 sati, kada je nepoznati muškarac, vozeći automobil tipa BMW, otvorio vatru iz pištolja, pucao u vozila i udarao u njih.

Kada je doživeo havariju prednjem levom točku automobila, pobegao je u zgradu u Ulici Jurija Gagarina sa brojem 241, koja ima 14 spratova i 90 stanova.

Stanovnici zgrade su videli kao naoružan pištoljem ulazi u objekat, alarmirali su policiju koja je poslala specijalne snage, kao i pse tragače, koji su, kako prenose beogradski mediji, “osetili nešto na osmom i devetom spratu”.

Policija nije identifikovala napadača. Prema nezvaničnim informacijama, koje prenosi N1, radi se o muškarcu od oko 45 godina.

"Auto koji je vozio nije njegov, policija nije utvrdila kome pripada", dodaje N1.

Policija je naredila stanovnicima da ne izlaze, blokiran je ulaz zgrade, kao i ceo Blok 45, a potom su dve ekipe ušle u zgradu, jedna od njih i sa opremom za obijanje.

Stanovnici zgrade u kojoj se krije napadač su na društvenim mrežama navodili da je u toku obijanje stanova, kao i da su policajci pretraživali stanove u kojima je "bilo nekoga da otvori".

RTS
RTS

Policija je, kako navode beogradski mediji, pronašla dva pištolja u napuštenom automobilu napadača. Jake policijske snage opkolile su soliter u kojem se nalazi napadač, a na licu mesta stigli su i policajci sa dresiranim psima.

Posle nekoliko sati potrage, u kojoj je pretraživan sprat po sprat, stanarima je dozvoljeno da se vrate, ali su specijalne jedinice i dalje u soliteru i oko njega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 111 idi na stranu