Vučić: Danas nisam imao vremena ni da mislim o ministrima

Beograd -- Mandatar Vučić ističe da zbog nestabilnosti i tenzija u regionu i šire postoje objektivni razlozi zašto vlada još nije formirana i da nema predlog za ministre.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Vučić je novinarima, upitan kada će biti formirana nova vlada, rekao da u danu kad se u Hrvatskoj pojavio kukasti krst i kada je poništena presuda Branimiru Glavašu, nije imao vremena ni da razmišlja o ministrima i formiranju vlade.

Upitan da li će biti iznenađenja u novoj vladi, Vučić je rekao da ne misli da je pitanje da li će biti iznenađenja, već da li vlada može sa uspehom da nastavi put koji je do sada napravila.

"Voleo bih kada bi, uprkos tim različitim subjektivnim poteškoćama koje postoje, pokušali da sagledate dubinu problema koji se pred nas postavljaju posle, recimo, presude Branimiru Glavašu, događaja u Srbu, zabrane odlaska srpskim zvaničnicima u Srebrenicu, sutra je Glina...", rekao je Vučić.

Upitan da li je izabrao ministre za novu vladu, rekao da rekao da bi predlog u tom slučaju već bio u parlamentu, ali je otkrio da će sa mnogim ministrima nastaviti da radi.

Upitan da li će Ivica Dačić biti u idućoj vladi, Vučić je rekao da je danas bio težak dan i za njega i za Dačića i da danas ne bi govorio o tome.

"Danas nisam imao vremena ni da mislim ko će da bude ministar", rekao je Vučić.

Kazao je i da će neki ministri biti promenjeni, što je, naveo je, normalno, dodajući da i fudbalski klub menja igrače čak i posle osvojenog prvenstva, da bi došla sveža krv.

On je naveo da vlada u tehničkom mandatu radi i donosi odluke koje su neophodne, ali da mora da se vodi računa o tome da se ne naprave greške za budućnost, jer je svaka greška veoma skupa.

"Potrebne su nam ozbiljne i odgovorne odluke, a ne politika - Vučiću formiraj vladu da mi možemo na more", rekao je Vučić i dodao da one koji tako govore ne zanima i ne razumeju politiku u svetu koja diktira trendove i na našem području.

Oni, rekao je Vučić, imaju svoj domet i ne mogu da preskoče tu lestvicu, a onaj ko odgovorno vodi državu mora da gleda i više i dalje.

Osim toga, mandatar Vučić je odluku hrvatskog pravosuđa kojom je ukinuta presuda Branimiru Glavašu ocenio kao sasvim neshvatljivu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 277 idi na stranu