Sunčano i toplo, uveče moguća kiša, do 34 stepena

U Srbiji će u većem delu dana biti pretežno sunčano i toplo, dok se uveče očekuje naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmjavinom.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode s obilnijim padavinama i gradom, saopštio je RHMZ.

Duvaće slab do umeren vetar, koji će u južnom Banatu i na planinama biti povremeno jak. Jutarnja temperatura biće od 18 do 24, a najviša dnevna od 30 do 34 stepena.

U Beogradu će sutra tokom dana biti pretežno sunčano i veoma toplo, uz slab do umeren vetar, dok se u večernjim satima očekuje naoblačenje i osveženje s povremenom kišom ili kratkotrajnim pljuskovima s grmljavinom. Jutarnja temperatura biće oko 24, a najviša dnevna oko 32 stepena.

U Srbiji će u ponedeljak i utorak biti promenljivo oblačno i svežije, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. U utorak se više padavina očekuje na jugu i jugoistoku zemlje.

Od srede se očekuje pretežno sunčano i toplije vreme, a samo je u petak moguće novo prolazno naoblačenje s kišom i pljuskovima.

Nastavlјa se period sa nepovolјnim uticajem biometeoroloških prilika na hronično obolele osobe, a naročit oprez se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima.

Meteoropatske reakcije moguće su u vidu glavobolјe i razdražlјivosti. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i adekvatna zaštita od očekivano visokih vrednosti UV zračenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 128 idi na stranu