Đukanović: EU bez alternative

Podgorica -- Crnogorski premijer Milo Đukanović ocenio je da je izlazak Britanije iz(EU dao zamah antievropskim pokretima.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Međutim, on je ukazao da za Crnu Goru ne postoji "alternativni put razvoja".

Lider crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) je u Podgorici, na sednici stranačkog tela za praćenje realizacije izbornog programa, ponovio da je "Crna Gora čvrsto opredeljena da nastavi putem integracije" sa EU.

Crna Gora pregovara sa EU o prijemu u članstvo i do sada je otvorila 22 pregovaračka poglavlja.

"Niko ne može da zna kako će izgledati Evropa u narednim godinama… Evropa treba da nastavi putem ujedinjenja, a Crna Gora, sa ostalim balkanskim zemljama, putem evropeizacije, emancipacije društva…", kazao je Đukanović.

Čelnik DPS-a je ocenio da Crna Gora "ulazi u težak izborni proces", ali i projektuje ubedljivu pobedu njegove partije na oktobarskim parlamentarnim izborima.

Đukanović smatra da je DPS formiranjem prelazne vlade i otvaranjem vrata za opoziciju učinila "nezaslužene ustupke" opozicij da bi "objektivizirala sliku izbornog procesa".

Kao ključne probleme u državi označio je "nedovoljnu efikasnost političkog sistema, usaglašenost u vezi sa prioritetima države i nedovoljnu efikasnost administracije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 128 idi na stranu