Hrvatski penzioneri traže ostavku ministra zdravlja

Zagreb -- Hrvatska stranka penzionera najavila je inicijativu za opoziv ministra zdravlja Darija Nakića zbog poskupljenja participacije za bolničko lečenje.

Izvor: Tanjug
Podeli
GettyImages
GettyImages

"Hrvatska stranka penzionera oštro osuđuje odluke Vlade Hrvatske kojima se zbog poskupljenja smanjuje dostupnost zdravstvenih usluga i svesno i namerno dovodi u pitanje sistem zasnovan na solidarnosti koji su građani gradili decenijama", navela je ta stranka u svom saopštenju, preneli su hrvatski mediji.

Oni smatraju da poskupljenje maksimalnog iznosa participacije za bolničko lečenje s dve na tri hiljade kuna i uvođenje naknade za pregled u hitnom bolničkom prijemu su samo uvod u dodatna poskupljenja, čiji je krajnji cilj privatizacija zdravstvenih usluga i dodatno bogaćenje već bogatih.

Uvereni su da "slučajna vlada" na čelu s premijerom koji je iz farmaceutske industrije instaliran na najodgovorniju poziciju u državi povlači poteze koji isključivo idu na štetu građana.

Najavili su da će u Saboru pokrenuti inicijativu za Nakićev opoziv.

Ističu da su prikupili potpise više od 100.000 građana protiv najavljenog poskupljenja polise dopunskog zdravstvenog osiguranja i dodali da će u tome "tražiti podršku građana i političkih stranaka kojima je javni interes ispred privatnog".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 125 idi na stranu