Vučić zove sve: Blizu sam "borbene vlade"

Beograd -- Mandatar Aleksandar Vučić rekao je da će sledeće nedelje uputiti poziv "svima koji su otvoreni za razgovor o budućnosti Srbije" i o učešću u novoj Vladi Srbije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Kako je rekao, to ne znači da će SNS sa svima s kojima bude razgovarala praviti koaliciju, niti će svako ko bude na razgovorima moći da uđe u Vladu.

"Spremni smo za razgovore sa svima o važnim problemima u društvu, međusobnoj toleranciji. Počeli smo sa sastavljanjem tima, koji bi uložio mnogo energije, bez kalkulacija", rekao je Vučić.

Iako je nedavno rekao da ne zna samo dva imena u budućoj vladi, Vučić je na konferenciji za novinare rekao da ne zna sastav budućeg kabineta, jer još nije poznato da li će praviti koalicionu vladu.

Na pitanje da li je blizu sastavljanja ekspertske vlade, rekao je da je blizu "borbene vlade".

"Trebaju mi borbeni ljudi, bez obzira da li su u nekoj stranci ili ne, ljudi koji će da se biju za dogovorene ciljeve i kad je teško, a ne da na prvoj krivini napuste voz", poručio je Vučić.

Konkretno o koaliciji sa SPS nije želeo da govori, iako je rekao da će "zvati Dačića", a nije govorio ni o imenima. Ipak, nagoveštaj ko bi mogao da zadrži fotelje jeste prisustvo ministra pravde Nikole Selakovića i ministarke saobraćaja i potpredsednice vlade Zorane Mihajlović.

"Sa svima ću da razgovaram i na to sam spreman, nije mi teško, ali ima onih koji od izbora govore da neće. Ne moraju. Možda ćemo čuti nove ideje", rekao je Vučić.

"Primaću građane od pet ujutru"

Kako je naveo, biće značajnih promena u načinu funkcionisanja Vlade Srbije, za koju bi "svi građani trebalo da osete da je njihova, bez obzira na političku pripadnost".

"Potreban je tim koji bi se posvetio Srbiji, rešavanju problema, a ne stranačkim ili pojedinačnim interesima. Cilj nam je da ujedinimo Srbiju. Želimo da budemo bliži ljudima", rekao je Vučić.

Kako je naveo, buduća Vlada Srbije će se jednom u dva meseca izmestiti izvan Beograda, za početak u Niš.

"Boraviću u kasarni sa ključnim ministrima, da ne pravimo dodatne troškove. Primaću građane, a jednom nedeljno ću ih primati lično od pet ujutru do osam, kako bih onda od osam mogao da se bavim njihovim problemima", rekao je Vučić.

Lider SNS je rekao i da je konferenciju za medije sazvao zbog ekonomskih tema, o čemu možete čitati više na stranicama Biza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 287 idi na stranu