Nikolić: Nije mudro da SNS sama formira vladu

Beograd -- Srpska napredna stranka je ta koja će odlučiti hoće li posle vanrednih parlamentarnih izbora praviti vlast sama, ukoliko to bude mogla, ili će ići u koalicije.

Izvor: Večernje novosti
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

To je predsednik Srbije Tomislav nikolić izjavio za "Večernje novosti" i dodao da je pitanje da li je uopšte mudro da, u ovom vremenu, jedina stranka snosi odgovornost za sve teške državne odluke.

"Sve političke kombinacije doći će na "dnevni red" tek kada se završe izbori i kad vidimo rezultate. Ali, mislim da i rukovodstvo SNS treba dobro da razmisli da li je pametno u ovom trenutku da sve ostale stranke potisnu u opoziciju i tako ih praktično okrenu protiv sebe. I to je tema za analizu", kazao je Nikolić.

Na pitanje o medijskom ratu između funkcionera SNS i SPS i Nagoveštava li se kraj trogodišnjeg saveza, Nikolić je rekao:

"Politička scena Srbije praktično je u predizbornom periodu iako izbori nisu još formalno raspisani. A kada počne kampanja, tada prestaju koalicije. Potpuno je prirodno da se sada svako bori za svoju poziciju na političkoj pozornici. Svi hoće što bolji rezultat i tu nema ništa neobično. Dakle, i ove čarke i razmirice su uobičajene".

Predsednik Nikolić je dodao da će podržati predizbornu listu SNS i da će pomoći koliko bude mogao.

"Nema niko bolji na političkoj sceni", zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 215 idi na stranu