Raskol u SNS, škripi i u parlamentu?

Beograd -- Još jedno zasedanje Skupštine Srbije obeležilo je - kašnjenje. Na dnevnom redu je Zakon o rudarstvu, ali ta tema nije preovladala u parlamentu.

Izvor: B92
Podeli

Više se pričalo o tome zašto poslanici kasne na zasedanje, ali i o tome da li posle izlaska iz SNS-a Saše Mirkovića naprednjaci funkcionišu bez problema.

Danas u 10 pre podne većina građana Srbije uveliko je bila na svom radnom mestu. Oni koje su isti ti građani birali, međutim, imaju druge prioritete.

Sednica Skupštine počela je sa celim satom kašnjenja zbog nedovoljnog broja poslanika u sali ali, prema rečima predstavnika vladajućih, to nije ni bitno.

"Ma, sad će početi, za pet minuta.... evo zato što sam i ja izašao da dam izjavu... ali to nije bitno", rekao je Aleksandar Jovičić iz SNS

Prvi među jednakima u poslaničkom klubu naprednjaka, kako Zoran Babić sebe naziva, i sam je izostao sa početka sednice.

"Apsolutno nema nikakvog nepoštovanja od strane poslanika SNS. Podsetiću vas da su se u to vreme odzržvali svi, gotovo svi skupštinski odbori. I ja nisam bio u sali, već sam bio na sastanku kod premijera u tom trenutku", rekao je Babić.

Za razliku od šefa poslanika naprednjaka, koji govori o jutrošnjem održavanju sednica gotovo svih skupštinskih odbora, interaktivna tabla sa planom rada parlamenta informiše o samo dva zakazana zasedanja odbora.

Ni opozicija nije redovno u poslaničkim klupama, a oni kao odgovorne za obezbeđivanje kvoruma vide 208 poslanika vladajućih.

"Nisam pristalica toga da se sedi u sali po svaku cenu, jer ima mnogo poslova koje poslanici inače obavljaju, ali ovo je znak da u vladajućoj koaliciji nešto duboko ne štima", kaže Gordana Čomić iz DS.

Dokaz za raštimovanost deo opozicije vidi i u odlasku iz SNS-a istaknutog naprednjaka sa istoka Srbije.

"Evo danas Saše Mirkovića nema među vladajućima. Koliko razumemo, on odlazi, pozdravlja se sa SNS i već je danas škripalo u kvorumu. Mislim da će tih problema biti još više", kaže Janko Veselinović, lider Pokreta Preokret.

Babić odgovara tvrdnjom da je sve u redu.

"Hvala na pitanju, dobro smo. I podsetiću na reči gospodina Vučića - ko god želi da ide, srećan put. vlada koju vodi Vučić ima punu podršku SNS i ima evo većinu od više od 200 poslanika", kaže on.

Samo plate narodnih poslanika godišnje koštaju građane oko 275 miliona dinara: To znači da je svaki poslanik, izabran da zastupa interese građana koji su za njega glasali, mesečno plaćen više od 90.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 210 idi na stranu