Antić: Isfabrikovan napad, Vlada stabilna

Ministar rudarstva i zamenik predsednika SPS Aleksandar Antić ocenio je da je "napad na Vladu i njenog predsednika" isfabrikovan.

Izvor: Beta
Podeli

Kao je naveo cilj je bio da se destabilizuje vlada koju vodi Aleksandar Vučić.

Antić je rekao da napad na Vučića dolazi u momentu kada se Srbija nalazi u strateški važnom periodu otvaranja pregovora sa Evropskom unijom, kada je domaćin najuticajnijim zemljama i njenim liderima na ministarskom savetu OEBS i kada stanje u regionu nije stabilno u meri u kojoj bi Srbija to želela.

"Zato je isfabrikovani napad na premijera Vučića imao za cilj da destabilizuje Vladu koju on vodi, pa i da destabilizuje celu zemlju. Na žalost onih koji su u ovome učestvovali, Vlada Srbije ostaće i posle ovog jalovog pokušaja destabilizacije potpuno stabilna, efikasna i usredsredjena na poslove koji donose prosperitet Srbiji i svim njenim gradjanima", naveo je Antić u izjavi.

On je dodao da odluka Vučića da se "momentalno, pred nadležnim organima, suoči sa iskonstruisanim i zlonamernim optužbama" bio "najbolji način da se prestane sa napadima na Vladu i njega lično, koji tendenciozno traju već izvesno vreme i nanose štetu celoj državi".

Antić je rekao da je uveren da će nadležni organi dati konačnu reč o pozadini ovih napada na premijera, kao i na celu Vladu Srbije, i da će nedvosmisleno odbaciti sve iskonstruisane optužbe.

"Posao nas koji smo deo Vlade i koalicioni partneri Aleksandra Vučića jeste da svojim radom damo doprinos jedinstvu Vlade i zemlje, ali da ne zatvaramo oči, kako pred očiglednim pokušajima ugrožavanja stabilnosti Vlade i države, tako i pred ugrožavanjem života premijera Vučića", rekao je Antić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 190 idi na stranu