Masakr bombom u Ankari, 86 mrtvih

Ankara -- U snažnim eksplozijama bombe u samom centru Ankare stradalo je najmanje 86 ljudi, saopštio je najnoviji bilans terorističkog napada turski ministar zdravlja.

Izvor: B92
Podeli

On je naveo da je najmanje 186 osoba povređeno u eksplozijama i da se 28 njih nalazi na intenzivnoj nezi..

Lokalni mediji javljaju da su se eksplozije dogodile na raskrsnici u blizini železničke stanice. Turski zvaničnici smatraju da je reč o terorističkom napadu, a istraga za sada pokazuje da je reč o bombašu samoubici.

Reporter agencije Rojters sa lica mesta navodi da više od 20 beživotnih tela leži prekriveno zastavama i transparentima.

Predstavnici turske vlade ocenili su kao teroristički akt eksploziju u Ankari, a istražni tim smatra da je za eksploziju odgovoran bombaš samoubica.

Turski premijer Ahmet Davutoglu održaće tim povodom sastanak sa šefovima bezbednosnih snaga, saopštio je kabinet premijera.

Državna agencija Anadolija saopštila je ranije da je reč o bombašu samoubici, ali nije jasno navela izvor te informacije.

Eksplozije su se dogodile tokom "Marša mira" - protesta protiv sukoba države sa kurdskim militantima na jugoistoku Turske.

Na internetu se pojavio i prvi snimak eksplozije koji možete pogledati ovde.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan snažno je osudio dvostruki bombaški napad u Ankari ističući da su meta napada bili jedinstvo države i njen mir.

Erdogan je pozvao na "solidarnost i odlučnost kao najvažniji odgovor na teror", navodi se u saopštenju kancelarije predsednika.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 539 idi na stranu