Udovički: Bitno je samo šta je moj rezultat

Beograd -- Ministarka Kori Udovički ni u Kažiprstu nije htela da kaže da li je nudila ostavku premijeru i rekla je da je "uputno da taj razgovor ostane van javnosti".

Izvor: B92
Podeli

"Razgovor sa premijerom je bio u četiri oka, to je bio razgovor između poslodavca i zaposlenog i to on je deo sfere u kojoj je uputnije za sve nas da ostane van javnosti. Svako može da zamisli sličan razgovor između poslodavca i zaposlenog", rekla je Kori Udovički.

Potpredsednica Vlade Srbije je rekla da se sa premijerom Aleksandrom Vučićem nije dogovarala o tome da li će neko reći nešto o tom razgovoru u javnosti i istakla je da je njena poruka da su za građane i vladu bitni samo rezultati.

"Šta je to što je bitno, a što ne potpada pod moj profesionalni rezultat? To je jedino važno i to je poruka koju ja dajem. Kakve veze može da ima to sa kim sam u rodbinskom odnosu, ako znamo da nemam nikakve veze sa nečim o čemu se govori. Imalo bi smisla da o tome pričamo ako imam neku vezu sa svim tim", rekla je Kori ona povodom "afere prisluškivanje".

Ministarka je navela i da se u pravnim državama "ni ne postavlja pitanje u ovakvim situacijama", i ponovila da su je neke strane diplomate pitale zašto se uopšte postavlja to pitanje.

Govoreći o zategnutim odnosima u vladi koji su nastali nakon afere i navoda o tome da ministar odbrane "ne želi da sedi pored nje" oštrih izjava nekih njenih kolega, ministarka kaže da je najbolje da odgovori na Vulinovu rečenicu da se "ne može igrati za Zvezdu, a igrati za Partizan".

"Ja sam samo za dobar fudbal. Lično ne navijam - ni u sportu ni u ovoj priči, ali u pravnoj državi morate da prepoznate šta je najbolje. Samo su kvalitet i pravila fudbala ono što je važno", rekla je ona.

Govoreći o svom resoru i otpuštanjmia u javnom sektoru, ministarka Udovičkji je rekla da se i dalje govori "okvirno o cifri od 9.000 ljudi".

"Kada se akt donese, zakon je propisao da će sve biti javno, tako da će se tačno videti odakle je koliko ljudi otišlo", navela je ona.

Na pitanje o tome zašto se kasni i sa platnim razredima, ona je rekla da je u pitanju "ogroman posao".

"Zakon je bio spreman za javnu raspravu u julu, bio je ogroman posao napraviti ga, a kada smo seli na Vladi i sagledali ga, shvatili smo da je prevelik zahvat da bude u jednom komadu. Sledeće nedelje će izaći na javnu raspravu zakon koji je razbio taj zahvat na više koraka", rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 201 idi na stranu