"Pri kraju" istraga o napadu u Potočarima

Sarajevo -- Istraga o nemilim scenama iz Potočara polako se privodi kraju i javnost će uskoro biti upoznata sa rezultatima, kaže ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić.

Izvor: Tanjug
Podeli

Mektić je najavio i da će o detaljima pucnjave u Potočarima dan uoči komemoracije, u kojoj je učeštvovao visoki funkcioner Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH Rahman Alić, razgovarati sa direktorom te direkcije Mirsadom Vilićem.

"Upoznat sam o ovom incidentu i sa Vilićem ću detaljno proveriti sve okolnosti. Istraga o nemilim scenama koje su se dogodile u Potočarima polako se privodi kraju i javnost će uskoro biti upoznata o rezultatima", poručio je Mektić, prenele su "Nezavisne novine".

Pozivajući se na dobro obaveštene izvore, mediji navode da su bezbednosne strukture BiH pokrenule istragu protiv Alića, koji je na tu poziciju postavljen neposredno uoči komemoracije u Potočarima.

Istraga protiv Alića je, navodi se, pokrenuta o razlozima zbog kojih je Aliću poverena ova dužnost, posebno nakon što su otkriveni detalji iz njegove biografije koji govore da pre postavljanja na mesto "prvog bezbednjaka" komemoracije nije obavljao neki složeniji policijski posao.

"Poslovi bezbednosne organizacije tako osetljivog skupa, kojem je prisustvovalo nekoliko desetina hiljada ljudi i desetine visokih domaćih i stranih državnika, nikako nisu smeli da budu povereni nekome ko se prvi put susreće sa takvim izazovima", navodi neimenovani izvor.

Izvor zaključuje da prolazak premijera Srbije Aleksandra Vučića kroz "špalir" razjarene rulje i činjenica da je samo pukim slučajem izvukao živu glavu iz Potočara, kao i Alićevo pucanje iz službenog pištolja u Memorijalnom centru dan uoči komemoracije, otvaraju sumnju da je ovog policajca neko namerno postavio za šefa bezbednosti, znajući da će sve da "uprska".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 144 idi na stranu