Kameron: Spomenik britanskim žrtvama u Tunisu

London -- Britanskim žrtvama ubijenim na plaži u Tunisu biće podignut spomenik koji će finansirati banke, saopštio je britanski premijer Dejvid Kameron.

Izvor: Tanjug
Podeli

Na drugom mestu biće otvoren memorijalni centar u znak sećanja na sve Britance, žrtve terorističkih napada širom sveta.

"Oni koji su izgubili živote prošle sedmice u Tunisu, nedužne su žrtve brutalnih terorističkih zverstava širom sveta", poručio je Kameron.

Odluka o mestu na kojem će se spomenih nalaziti biće doneta tokom narednih meseci, rekao je šef diplomatije Tobajas Elvud.

Tela poslednjih pet žrtava napada u Tunisu dopremljena su danas u Veliku Britaniju, preneo je AFP.

Milioni ljudi širom Velike Britanije održali su juče u podne minut ćutanja na Dan žalosti povodom smrti 30 sunarodnika koje je pre nedelju dana ubio naoružani islamista na plaži u Tunisu.

Napadač Saif Rezgi ubio je prošlog petka u poznatom letovalištu Sus u toj severnoafričkoj zemlji 38 ljudi, a Velika Britanija je, sa 30 britanskih državljana među žrtavama pogubnog napada, zabeležila najveći broj ubijenih u jednom terorističkom napadu u poslednjih 10 godina.

Premijer Kameron obećao je da će podržati punu istragu i pozvao na "odgovor u domovini i u inostranstvu" na nasilni islamski fundamentalizam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 498 idi na stranu