"Intenzivirati borbu protiv Boko Harama"

Abudža -- Novi nigerijski predsednik Muhamadu Buhari obećao je tokom svog inauguracionog govora da će intenzivirati borbu protiv islamističke grupe Boko Haram.

Izvor: Tanjug
Podeli

On je naveo i da će se odlučno uhvatiti u koštac sa problemima sa kojima se suočava njegova zemlja.

Buhari, koji je preuzeo čelnu poziciju u državi posle izbora održanih 28. marta, istakao je da je nasledio "ogromne probleme", uključujući tešku ekonomsku krizu i nemire širom zemlje, prenela je agencija AFP.

"Sa tim problemima ćemo se suočiti odlučno i direktno. Nigerijci neće zažaliti što su nam poverili tu odgovornost", rekao je Buhari na ceremoniji u Abudži pred svojim pristalicama, državnim zvaničnicima i šefovima drugih afričkih država.

On je, takođe, nazvao pobunjenike iz Boko Harama "bezumnom, bezbožničkom grupom, koji su dalje od islama nego što se to može zamisliti".

Novi predsednik Nigerije je najavio da će u gradu Majduguri, prestonici savezne države Borno na severoistoku Nigerije, inače važnom uporištu Boko Harama, osnovati novi vojno-komandni centar.

"Pobeda se ne može izvojevati iz komandnog centra u Abudži", istakao je Buhari.

On je obećao i da će uraditi sve što je u njegovoj moći da spase hiljade talaca za koje se veruje da ih i dalje drže pripadnici Boko Harama, uključujući i 219 devojčica koje su otete iz grada Čibok u aprilu 2014. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 541 idi na stranu