Patrijarhu Pavlu bulevar u Novom Sadu

Novi Sad -- Odbornici Skupštine Grada Novog Sada na sednici gradskog parlamenta doneli su odluku da jedan on novih bulevara u Novom Sadu dobije ime Patrijarha Pavla.

Izvor: Tanjug
Podeli

Oni su prihvatili predlog Komisije za davanje imena ulicama i ustanovama u Novom Sadu i ubuduće će somborski bulevar nositi ime Bulevar Patrijarha Pavla.

Od 63 prisutna odbornika, od ukupno 78, za pomenuti predlog glasao je 51 odbornik, a 12 odbornika nije učestvovalo u glasanju.

U diskusiji koja je usledila nakon obrazloženja preldoga koji je dala predsednica komisije Branka Bežanov, predsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Novi Sad Djuradj Jakšić je, rekavši da će radikali glasati za pomenuti predlog, istakao da će ta stranka pokrenuti inicijativu da Bulevar Evrope promeni ime u Bulevar Nikole Tesle.

Jakšić je, obrazlažući tu ideju, rekao da Nikola Tesla ima posebnu vezu sa Novim Sadom, jer je za života postao član Matice Srpske, iako je pre toga dva puta bezuspešno konkurisao za stipendiju Matice Srpske, a Novi Sad je jedini grad u Srbiji koji je Nikolu Teslu proglasio počasnim gradjaninom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 211 idi na stranu