Komunalci opet "privode" u prevozu

Beograd -- Još jedan u mnoštvu snimaka na kojima se vide pripadnici komunalne policije koji primenjuju silu zbog karata u gradskom prevozu osvanuo na društvenim mrežama.

Izvor: B92
Podeli

Kako piše Blic, na ovom snimku se vidi srednjoškolski profesor, koji je odbio da pokaže svoju kartu iz protesta što "kontrola svaki dan drži autobus na stanici".

Incident se dogodio u četvrtak oko 15.30h na liniji 860 na Obrenovačkom putu, a čovek je rekao da svaki dan kasni na posao zbog ponašanja kontrolora i da će pokazati kartu kad autobus krene.

Nakon toga je počela rasprava, a sve se završilo tako što su dva komunalna policajca čoveka na silu izvela iz autobusa. Na snimku se vidi i kako ga zatim teraju da raširi ruke i noge i pretresaju ga na stanici.

On tvrdi i da je nekoliko puta udaren, guran, kao i da mu je zavrtana ruka, a zatim je odveden i do kola komunalne policije.

Profesor je komunalcima rekao da mu krše osnovnu slobodu, slobodu kretanja, garantovanu Ustavom, a rekao je i da ne pravi nikakav prekršaj time što odbija da pokaže kartu.

Kako je rekao za "Blic", on ima mesečnu kartu, ali iz protesta nije želeo da je pokaže komunalcima sve dok autobus zaista ne krene.

"Nemam ništa protiv kontrole, neka se voze i neka pregledaju karte, kao što se to čini u drugim autobusima. Ali niko nema pravo da drži ljude po 10-15 minuta dok pregledaju karte", rekao je on.

Snimak je tokom dana uklonjen sa sajta Jutjub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 223 idi na stranu