Kameron: Ni reč o Džihadisti Džonu

London -- Britanski premijer Dejvid Kameron rekao da će vlada učiniti sve da identifikuje one koji su počinili užasne zločine protiv britanskih državljana.

Izvor: Tanjug
Podeli

Međutim, on nije želeo da spominje ubicu Islamske države "džihadistu Džona" za kojeg je javljeno da je britanski državljanin Muhamed Emvazi.

"Neću govoriti o nekoj određenoj ličnosti", rekao je Kameron novinarima na konferenciji u Kardifu.

"Dok ima ljudi bilo gde u svetu koji počine užasne zločine protiv britanskih državljana, učinićemo sve što možemo uz pomoć policije, službi bezbednosti, sa svim što nam je na raspolaganju, da ih pronađemo i onesposobimo", rekao je Kameron.

Maskirani džihadista Islamske države, poznat kao "Džihadista Džon", koji je uočen na video snimcima egzekucije nad zapadnim taocima je Britanac Muhamed Emvazi iz Londona, preneli su u četvrtak zapadni mediji.

Njegovo ime je od ranije poznato britanskim bezbednosnim službama, preneo je BBC koji danas navodi da britanska policija nije komentarisala identitet maskiranog džihadiste i da je istraga o tome u toku.

Emvazijevo ime prvi je juče otkrio "Vašington post", a zatim se s tom tvrdnjom oglasio i BBC.

Dvojica američkih zvaničnika koji nisu želeli da budu imenovani, potvrdili su za Rojters da istražni organi veruju da je Emvazi "džihadista Džon".

Emvazi (26) se prvi put pojavio na videu avgusta prošle godine, očigledno kao dželat američkog novinara Džejmsa Folija, da bi se kasnije pojavio na još četiri video snimka egzekucije američkih i britanskih državljana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 542 idi na stranu