"Obama je kriv za Islamsku državu"

Vašington -- Moguća kandidatkinja na narednim predsedničkim izborima u SAD Sara Pelin optužila je predsednika SAD Baraka Obamu za uspon Islamske države.

Izvor: B92
Podeli

Ona je istakla da prvi čovek SAD nije uspeo da slomi džihadističku organizaciju i da zaustavi njen rast pošto je smanjio borbeno učešće američke vojske u Iraku.

“Uspon Islamske države je direktan rezultat odbijanja aktuelne američke administracije da prihvati upozorenja. Bliski istok je bure baruta i trenutno je pred raspadom“, navela je Pelinova.

Ona je pitala i da li su zaista SAD pobedile u ratu u Avganistanu i Iraku pre nego što su te države objavile belu zastavu.

“Kada vidite da zli islamski teroristi marširaju uzvikujući “Alahu akbar“ od Sirije preko Iraka, Libije, Jemena, do ulica Pariza, to ne izgleda kao pobeda“, dodala je Pelinova.

Bivša guvernerka Aljaske je kritikovala Obamu i zbog poziva vernicima da ne izjednačuju islam sa terorizmom.

“To neće sprečiti islamiste da ubijaju hrišćane, prestanite da krivite žrtve i probudite se, gospodine predsedniče. Dok hrišćani drže ruke u molitvi, radikalni islamisti žele da im odseku glave“, istakla je Pelinova.

Ona je potom prokomentarisala izjavu portparolke Stejt dipartmenta Mari Harf, koja je navela da SAD ne može pobediti džihadiste ubijanjem.

“Stvarno? Kažite to onda nacistima. Oh, čekajte, ne možete da im kažete, mrtvi su. Mi smo ih ubili“, zaključila je Pelinova.

Saradnica Džona Mekejna, koji je izgubio na predsedničkim izborima 2008. godine, je početkom godine između redova nagovestila da SAD treba da dobije predsednicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 542 idi na stranu