Kako su se krili haški optuženici?

Beograd -- Dokumentarni serijal "Pad haških begunaca" gledaocima će doneti mnoge podatke o tome kako je izgledala saradnja sa Haškim sudom.

Izvor: B92
Podeli

Ovaj serijal, autora Slaviše Lekića, Jovane Polić i Bojane Lekić, emitovaće se na TV Prva, a u četvrtak možete da pogledate prvi deo serijala pod nazivom "Pad Ratka Mladića".

Dvadeset godina je prošlo od kada je podignuta optužnica protiv Radovana Karadžića i Ratka Mladića. Srbiji je bilo potrebno 16 godina da ispuni svoju medjunarodnu obavezu. Ali šta je to što je zaista omogućilo da se Mladić i Karadžić kriju više od 16 godina?

Odgovore na neka od ovih pitanja donosi trodelni dokumentarni serijal “Pad haških begunaca”.

“Zbog svega što smo saznali radom na ovom serijalu, nazvali smo ga i dokumetarno-političkim trilerom. I tu je zaista bilo svega, sabotaža tajnih službi, izdaja ljubavnica, holivudskih transformacija i toga kako su jataci pomagali na razne načine pa čak i i kroz medije beguncima da se skrivaju i mnogo političkog mulja”, navodi koautorka filma Jovana Polić.

U serijalu najrelevantniji sagovornici iznose do sada nepoznate detalje koji se odnose na potragu za haškim beguncima i (ne)saradnju sa Tribunalom u Hagu

Ovaj dokumentarni serijal, rađen je više od godinu dana, a filmu je prethodilo višemesečno novinarsko istraživanje.

Serijal je nastao u okviru projekta Evropske unije “Jačanje medijskih sloboda u Srbiji”, a režiju potpisuje višestruko nagrađivani reditelj Dragan Elčić.

Produkciju potpisuju “Brendon” i “JSP”. Prvi od tri, dokumentarni film ”Pad Ratka Mladića” emituje se u četvrtak 29.januara u 9.00 na TV Prva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 248 idi na stranu