Milanović:Ima jedan most kraj BG...

Zagreb -- Premijer Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da mu je žao što nije bio na Samitu u Beogradu, ali da se ne može govoriti o ugovorenim velikim projektima.

Izvor: Jutarnji.hr
Podeli

Na novinarsko pitanje da li je zažalio što nije otišao u Beograd na Samit s kineskim premijerom s obzirom na investicije koje su tamo najavljene, Milanović je, kako javlja Hina, a prenosi hrvatski Jutarni list rekao:

Pročitajte još

"Imam određene moralne obaveze i očekivanja, žao mi je što je došlo do toga da nisam otišao, nije mi drago, ali tamo je bila moja prva zamenica i ministar saobražaja i pomorstva. Za dve i po godine koliko sam učestvovao u tome nije se realizovalo, u stvari, ništa. To su politički razgovori, što ja poštujem. Kinezi imaju problem da ne učestvuju na konkursima, a mi smo članica EU tako da ne ide na silu. Zato projekata i nema, finansira ih njihova razvojna banka pod uslovima koji postoje u Evropi. Ja to više vidim kao oblike političkog dijaloga koji se već pomalo vrti u krug, već treći put za redom. Bude li opet sastanka, verovatno ću ići, ovoga puta nisam mogao, a kad govorimo o tim velikim projektima, budimo oprezni, ja ih ne vidim. Ima jedan most kraj Beograda, a mi smo takvih 10 napravili", rekao je Milanović.

Podsetimo, hrvatski premijer Zoran Milanović, nezadovoljan odnosom vlasti Srbije prema Vojislavu Šešelju, nije došao Samit u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 110 idi na stranu