Srpska vojska iz Pančeva u Liban

Beograd -- Kontigent pripadnika Vojske Srbije sutra će krenuti u mirovnu misiju UN u Liban gde će, u okviru redovne rotacije zameniti kolege.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ispraćaju kontingenta Vojske Srbije u multinacionalnu operaciju UN u Liban biće organizovan u Pančevu, a prisustvovaće načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, najavilo je danas ministarstvo odbrane

Svečanosti će prisustvovati i predstavnici lokalnih vlasti, verskih zajednica, rodbina i prijatelji pripadnika vojske koji se upućuju u tu mirovnu misiju.

Kontigent srpskih vojnih lekara juče je svečano ispraćen u Centralnoafričku Republiku gde će, u okviru mirovne operacije UN pružati medicinsku pomoć pripadnicima te misije.

Srećan put grupi od 68 pripadnika Vojske Srbije, u kasarni "Banjica 2" poželeo je ministar odbrane Bratislav Gašić istakavši da će srpski vojnici u svetu predstavljati Srbiju kao zemlju privrženu idejama i ciljevima UN

Pripadnici Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije su, pored Libana, angažovani i u mirovnim misijama UN u Kongu, Obali Slonovače, Liberiji, Centralnoafričkoj Republici, na Kipru i na Bliskom Istoku.

Oni su trenutno prisutni i u dve misije Evropske unije u Somaliji i jednoj misiji u Centralnoafričkoj Republici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 261 idi na stranu