"Turci nas gađali čime su stigli"

Beograd -- Jedan od navijača Crvene zvezde koji je bio u Istanbulu u petak rekao je za Vice Srbija da su oni od dolaska u Tursku bili na meti napada.

Izvor: Vice
Podeli

“U hali “Abdi Ipekči” je bio haos. Čim smo ušli krenile su pretnje i napadi na nas. Turski navijači su nas sabili u jedan ćošak i konstantno se zaletali, gađali bakljama, stolicama, topovskim udarima. Sa nama je bilo i žena, pa čak i Turaka koji su bili zgroženi količinom mržnje u hali”, rekao je Dušan Jovanović.

Utakmici između Galatasaraja i Crvene zvezde Telekom u hali je pratilo oko 60 navijača beogradskog tima, dok je njih 200 ostalo ispred hale.

Tu su bili napadnuti od strane domaćih navijača, a jedan od njih je zadobio smrtonosne povrede nakon kojih je preminuo.

Kompletan tekst pročitajte na Vice Srbija.

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je da turska policija snosi odgovornost za ubistvo navijača crveno-belih Marka Ivkovića.

Čović demantovao je danas izveštaj turske policije da je navijač crveno-belih poginuo u međusobnom sukobu pristalica beogradskog kluba u Istanbulu i ocenio da je to "spinovanje" turskih medija.

Ivković je ubijen u sukobu navijača Crvene zvezde i navijača Galatasaraja u blizini sportske hale gde su se sastali srpski i turski klubovi.

Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je da je ovo je "teroristički akt na naše građane od strane turskih huligana".

Premijer Turske Ahmet Davutoglu pozvao je telefonom premijera Srbije Aleksandra Vučića i izrazio saučešće povodom ubistva navijača Crvene Zvezde Marka Ivkovića.

Vučić je rekao svom turskom kolegi da Srbija zahteva hitno pronalaženje i hapšenje ubice i njegovo najstrože kažnjavanje.

Trener Galatasaraja Ergin Ataman kritikovao je posle meča navijače Crvene zvezde, koji su po njegovim rečima pravili incidente pre meča.

"Napadali su našu policiju i naše navijače bakljama i kamenjem. Njih 300-400 terorista", rekao je Ataman posle meča.

Zbog ove izjave, premijer Vučić je rekao da trener Galatasaraja Ergin Ataman nije više dobrodošao u Srbiju.

Posle svega, Ataman je jutros na svom Tviter profilu napisao da nije znao za ubistvo navijača Crvene zvezde pre nego što je pristalice "crveno-belih" nazvao teroristima.

“Želim da izjavim saučešće Crvenoj zvezdi i navijačima, potresla me je ova tragedija kojoj nije mesto u sportu ili životu", napisao je Ataman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 141 idi na stranu