DSS:Sporazum temelj velike Albanije

Beograd -- Pokrajinski odbor za Kosovo DSS saopštio da je dolazak kosovskih ministara Envera Hodžaja i Fadilja Ismailjija "još jedno u nizu priznanja nezavisnog Kosova".

Izvor: Beta
Podeli

Kosovski odbor DSS-a je naveo i da je Briselski sporazum postavio temelj ne samo odlasku Kosova iz sastava države Srbije, nego je jedan od glavih temelja stvaranja velike Albanije.

"Njegove plodove danas žanje država Srbija na očigled javnosti Srbije. Više se ne govori ni o kakvim zvezdicama prilikom susreta sa albanskim zvaničnicima iz Prištine", navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik pokrajinskog odbora DSS-a Nenad Kojić.

Najavljeno dobijanje posebnog pozivnog broja za Kosovo uz dozvolu zvaničnog Beograda je takodje dokaz lošeg Briselskog sporazuma, a isticanje "zastave" velike Albanije usred Beograda je svojevrsno poniženje Srbije koje u svojoj istoriji nije doživela, naveo je DSS.

"Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je tokom prošlog vikenda rekao da će on da razmisli o poseti predsednika Vlade Albanije, a kako posetu nije otkazao jer mu njegovi zapadni sponzori nisu dozvolili, ispada da oni razmišljaju umesto njega", navodi se u saopštenju.

Glavnom arhitekti Briselskog sporazuma Ketrin Ešton ministar spoljnih poslova Srbije u znak zahvalnosti dodeljuje ikonu Bogorodice Trojeručice, podsetio je DSS.

"Takva politička perverzija do sada nije zabeležena na ovim prostorima. Nešto što je još gore od Briselskog sporazuma jeste strašan pritisak vlasti na Ustavni sud koji bi trebalo da oceni ustavnost samog sporazuma", navodi se u saopštenju DSS.

Ako javnost u Srbiji može da shvati da predsednik Srbije Tomislav Nikolić, bez obzira na magistarsku titulu, nije upućen u kompetencije Ustavnog suda, onda je to valjda jasno predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću, koji "za sebe kaže da je završio Pravni fakultet sa visokim prosekom", naveo je DSS.

"Sprečavajući rad Ustavnog suda sam Vučić pokazuje koliko ceni svoju diplomu", naveo je Kojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 193 idi na stranu