Babić se odrekao funkcije u "Lasti"

Beograd -- Šef poslaničke grupe SNS-a Zoran Babić podneo je ostavku na mesto predsednika Nadzornog odbora Saobraćajnog preduzeća “Lasta“.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Njegov potez u skladu je s politikom stranke da funkcioneri ne mogu da obavljaju dve ili više funkcija.

Babić je o tome obavestio premijera Aleksandra Vučića, Agenciju za borbu protiv korupcije i Izvršni odbor SNS.

"Kao što sam i obećao, shodno politici i odlukama SNS o nepostojanju mogućnosti za duplim funkcijama, podneo sam ostavku na mesto predsednika Nadzornog odbora Saobraćajnog preduzeća 'Lasta'", rekao je Babić istakavši da je ostavka već usvojena.

Babić, koji je jedno vreme, pored toga što ima poslanički mandat, bio i na mestu predsednika Vaterpolo saveza Srbije, naveo je da je najpre od poslovodstva "Laste" tražio izveštaj o radu u prethodnih 14 meseci, odnosno za period kada je on bio na čelu Nadzornog odbora.

“Za to vreme dug Laste je smanjen za skoro 10 miliona evra, a 12. juna prošle godine iznosio je 59 miliona evra, a danas to saobraćajno preduzeće duguje oko 49 miliona evra“, istakao je Babić.

Istakao je i da su sve obaveze prema zaposlenima izmirene, te da će do kraja nedelje biti isplaćena julska plata i dodao da se po šestomesečnom obračunu takođe vidi da je "Lasta" za oko dva miliona evra, u odnosu na prvih šest meseci prošle godine, poboljšala poslovanje.

Babić je izrazio uverenje da će se i ostali funkcioneri ponašati na odgovoran i ozbiljan način.

"U Srpsku naprednu stranku se dolazi kako bi sprovodili politiku reformi, kako bi podigli državu na noge i da bi građani živeli bolje, u Srpsku naprednu stranku se ne dolazi zbog gomilanja funkcija i neophodni su rezultati", zaključio je Babić.

Da će SNS zahtevati od svojih članova da napuste sve funkcije, osim jedne, najavio je nedavno i ministar odbrane Bratislav Gašić.

Saobraćajno preduzeće “Lasta“ je tako ostalo bez još jednog funkcionera, nakon što je nedavno smenjen i uhapšen njegov bivši direktor Velibor Sovrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 261 idi na stranu