Pet miliona $ za borbu protiv ebole

Vašington -- Agencija Ujedinjenih nacija za međunarodni razvoj (USAID) obezbedila je dodatnih pet miliona dolara pomoći za borbu protiv širenja ebole u Zapadnoj Africi.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ovom odlukom, novčani doprinos USAID-a u borbi protiv ebole dostigao je 19,6 miliona dolara, od kada je zaraza tim virusom prvi put prijavljena u martu.

Šef programa za inostranu pomoć USID-a, Džeremi Konindik, saopštio je i da će dodatna sredstva biti upućena u Monroviju i Liberiju, navodi se u saopštenju.

"Uz pomoć usklađenih napora cele međunarodne zajednice, učiniću sve što mogu da zaustavim širenje ebole. SAD blisko sarađuju sa Svetskom zdravstvenom organizacijom, vladama ugroženih zemalja i drugim partnerima na terenu, kako bismo pogođene oblasti snabdeli neophodnim sredstvima", naglasio je Konindik.

Dodatna sredstva biće upotrebljena za nabavku medicinske opreme, obuku bolničkog osoblja, podršku javnim kampanjama i razvoju lokalnih zdravstvenih službi.

Saopštenje USAID-a usledilo je nekoliko dana pošto je ta agencija poslala najmanje 16 tona medicinskih sredstava i opreme u Liberiju, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 548 idi na stranu