Tijana viđena u Mađarskoj?

Beograd -- Ima ozbiljnih indicija da je Tijana Jurić oteta, kao i da je 15-godišnja devojčica viđena u Mađarskoj, rekao je ministar policije Nebojša Stefanović.

Izvor: B92, RTS, Tanjug
Podeli

Kako prenosi RTS, srpski ministar policije je rekao i da je signal mobilnog telefona koji pripada devojčici "poslednji put detektovan dva kilometra od graničnog prelaza prema Mađarskoj".

Ministar Stefanović i direktor policije Milorad Veljović sastali su se danas u Bajmoku s predstavnicima policije Mađarske, povodom potrage za devojčicom iz Subotice, čiji je nestanak prijavljen u subotu, 26. jula u 1.30 h posle ponoći.

Prilikom posete mestu gde je Tijana poslenji put viđena, ministar nije želeo da kaže više detalja novinarima zbog interesa istrage, ali je napomenuo da se istražuju sve mogućnosti i da policija neće odustati dok Tijana ne bude pronađena.

"Apsolutno se preduzimaju sve mere i nastavljamo potragu", rekao je on i dodao da se i danas intenzivno pretražuju i teren u našoj zemlji, ali i na mađarskoj strani, gde se, kako je dodao, pregledaju gotovo svaki objekat i napuštene kuće u tom pograničnom području.

Proveravaju se i tragovi prema signalima baznih stanica, precizirao je ministar.

"Tijanin telefon je isključen, ali pratimo sve tragove koji bi mogli da dovedu do nje i ja se nadam da ćemo je pronaći", rekao je ministar i apelovao na građane da se ne organizuju sami, jer bi to moglo da ometa istragu.

Stefanović je naglasio da su u potragu uključeni praktično svi kapaciteti i pregledana, kako je rekao, pešačkim korakom sa snažnim policijskim jedinicama površina od deset puta osam kilometara, odnosno oblast gde su bazne stanice pokazivale da se nalazi Tijanin telefon, odnosno gde je bilo moguće da se uoči njeno kretanje.

Ministar je naveo i to da su obavljena poligrafska ispitivanja, u potragu uključene helikopterske i specijalne jedinice MUP-a, kao i da su dovedeni najbolji stručnjaci kriminalističke policije iz Beograda, kako bi u potrazi radili zajedno s timom Policijske uprave Subotice i policijom Bajmoka.

"Uključili smo maksimalno sve i predvideli svaki mogući scenario da bismo uspeli da pronađemo Tijanu", istakao je Stefanović, napominjući da u potrazi srpska policija intenzivno sarađuje s kolegama iz Mađarske, čiji su predstavnici i danas s njim posetili Bajmok i obišli mesto gde je Tijana poslednji put viđena.

Ministar je dodao da s policijom iz Mađarske već nekoliko dana razmenjuju informacije i ponovio da postoji indicija da je Tijana viđena u Mađarskoj.

Stefanović je naglasio da policija neće posustati u traganju za nestalom devojčicom i ponovio da se potraga nastavlja velikim intenzitetom.

On je dodao da policija prethodnih dana nije saopštavala podatke u vezi s potragom jer, kako je rekao, "pustili smo profesionalce da rade svoj posao".

U potrazi za Tijanom Jurić, koja je nestala pod zasad nerazjašnjenim okolnostima, učestvuju Žandarmerija i specijalistička ekipa MUP-a, a pogranični deo pretraživala je i mađarska policija.

Zbog blizine državne granice s Mađarskom, odmah je ostvaren kontakt s njihovim nadležnim organima, kao i sa službom Interpola.

Poslednji put je viđena 26. jula u 00.25 časova nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku, između ulica Tri istarske žrtve i Njegoševe.

Na neasfaltiranom delu puta pronađeni su predmeti koji, prema izjavi majke, pripadaju nestaloj devojčici.

Policija poziva građane da sve informacije u vezi s Tijaninim nestankom prijave Policijskoj upravi u Subotici ili na broj telefona 192.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 162 idi na stranu