Blic: Majka teško zlostavljala dete

Jagodina -- Centar za socijalni rad u Jagodini oduzeo je Snežani M. trogodišnjeg sina, kome je polomila vilicu i izbacila ga golog na ulicu, piše "Blic".

Izvor: Blic
Podeli

Trogodišnji dečak u kući bez struje i ogreva igrao se sa raspadnutim lešom psa kao sa plišanom igračkom. Bio je samo u atletskoj majici. Pokušao je nešto da kaže, ali nije mogao. Polomljena mu je vilica, ispričala je direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini Biserka Jakovljević.

Ona tim rečima opisuje scenu koju su njeni radnici zatekli u selu Stražilo. Nesrećno dete odmah su preuzeli radnici Centra, koje je o zlostavljanju obavestio komšiluk.

U kućicu u Stražilu majka dečaka Snežana M. doselila se pre dvadesetak dana, bežeći od bivšeg muža.

Komšije kažu da je dete svakog dana išlo po selu golo i krvavo i da ga je čovek, sa kojim Snežana živi, stalno tukao i izbacivao noću napolje, po zimi.

Snežana je sa drugaricama sedela na pragu trošne kuće, u kojoj žive još dva bračna para.

“Dete nije oduzeo Centar za socijalni rad, nego otac Dragan. On živi u Požarevcu”, kaže Snežana hladno i nezainteresovano za sudbinu svog deteta, piše "Blic".

Ispred kućice u kojoj je nesrećni dečak proveo poslednjih dvadeset dana stoji hrpa đubreta.

Gomila ljudi stalno izlazi iz udžerice i ulazi u nju. Dok stoji u toploj dukserici, s nalakiranim noktima, Snežana kaže da nije imala uslove da odgaja dete, zaključuje list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 97 idi na stranu