Pres vs. Aerodrom - ko kome duguje

Beograd -- Nakon što je Mlađan Dinkić govorio o vezi lista Pres i "slučaja Krišto", Pres i Aerodrom Beograd izneli su oprečne informacije o tome ko kome duguje novac.

Izvor: B92, Beta
Podeli

Ministar Dinkić je za B92 izjavio da je list Pres pokrenuo "aferu Krišto" zato što nije hteo da plati to što se reklamirao na bording kartama. Nakon toga Pres je saopštio da je situacija upravo suprotna - da Aerodrom "Nikola Tesla" Presu duguje novac, a zatim se oglasio i Aerodrom, koji je naveo iznos novca koji Pres duguje.

Povodom emisije "Utisak nedelje", u kojoj je ministar Dinkić optužio list Pres da je počeo da piše o platama na Aerodromu jer je zatraženo da list plati dug za reklamiranje na Aerodromu, "Pres pablišing grup", koji je izdavač, odbacuje Dinkićeve izjave.

U saopštenju se tvrdi da, prema poslovnoj dokumentaciji lista, Aerodrom duguje novac tom dnevniku, a ne obrnuto.

Zbog toga će menadžment grupacije predočiti dokumentaciju Dinkiću i tražiti njegovo izvinjenje u slučaju da se pokaže da njegove tvrdnje nisu tačne, navodi se u saopštenju koje je dostavljeno bez dokumentacije koja bi potkrepljivala iznete tvrdnje.

Aerodrom "Nikola Tesla" saopštio je, povodom izjava Mlađana Dinkića u emisiji "Utisak nedelje" i saopštenja lista Pres, da Aerodrom i Pres imaju tri zaključena ugovora i da na osnovu tih ugovora Pres Aerodromu duguje preko tri miliona dinara, dok Aerodrom Presu duguje oko 860 hiljada dinara.

U saopštenju Aerodroma navodi se i sadržaj tih triju ugovora.

A kabinet Mlađana Dinkića pozvao je, u međuvremenu, list Pres i Aerodrom da objave podatke o međusobnim dugovanjima kako bi javnost bila tačno informisana.

Ako između tih dvaju preduzeća postoji spor, pozivamo ih da se obrate nadležnim sudovima gde se to rešava, navedeno je u izjavi dostavljenoj agenciji Beti iz kabineta.

"Predstavnici medija uvek su dobrodošli u Ministarstvo ekonomije, ali nema potrebe da dolaze ukoliko imaju poslovne probleme sa aerodromom jer kod nas nisu dolazili ni kada su te poslove ugovarali", navedeno je u toj izjavi.

Pomenuta i Borba

U Utisku nedelje Mlađan Dinkić je pomenuo i list Borbu, za koji je naveo da se priča da je u vlasništvu biznismena Stanka Subotića Caneta.

Povodom spekulacija o vlasništvu, direktoru i zaposlenima u Borbi, saopštenjem se oglasio novinar Ivan Radovanović, koji navodi da je on stoprocentni vlasnik Borbe.

"Nijedna kompanija niti bilo koji pojedinac nema ni opcije niti bilo koji drugi oblik prikrivenog vlasništva nad mojom kompanijom, samim tim ni nad Borbom", navodi on.

U emisiji se govorilo i o Nebojši Nedeljkoviću, koji je kao član G17 bio direktor Aerodroma Nikola Tesla, a zatim i Skijališta, a sada je generalni direktor Borbe.

Ivan radovanović navodi da je Nedeljkovića na to mesto postavio u ubeđenju da je dobar menadžer. "Ako sam u tome pogrešio, sve konsekvence, s obzirom da je Borba privatna, a ne državna kompanija, snosiću ja sam", naveo je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 111 idi na stranu