Hemofarm prihvatio apel Klintonove

Beograd -- Hemofarm prihvatio apel senatorke Hilari Klinton da prestane sponzorisanje KSS-a dok Miladin Kovačević igra košarku u Srbiji.

Izvor: Politika
Podeli

"Politika" prenosi saopštenje predsednika vršačkog "Hemofarma" Miodraga Babića u kome se navodi da ta kompanija "ne može da brani agresivnost ili opravdava posledice Kovačevićevog ponašanja". Iako navodi da je zahtev Hilari Klinton apsurdan, Babić je dodao da razume zašto se sentorka "uključila u ovu neprijatnu situaciju, nastalu iz jedne žalosne okolnosti, a kojom se bave sudski organi".

Distributer američke kompanije "Endvan" za istočnu Evropu, od koje je Hilari Klinton kao i od "Hemofarma", turskog "Efesa" i italijanske "Kape" tražila da prestanu finansiranje Košarkaškog saveza Srbije dok Kovačević igra košarku, Karl Strouken rekao je da mu nije jasno kakve veze ima ta firma koja proizvodi košarkašku opremu sa slučajem Kovačević.

"Razgovarao sam s našom kancelarijom u SAD i rekao sam im da ćemo nastaviti da radimo svoj posao kao i pre, što znači da ćemo i dalje sarađivati sa KK Vrbas" rekao je "Politici" Strouken.

Dnevnik "Blic" prenosi izjavu predsednika Košarkaškog saveza Srbije Dragana Kapičića koji je zahtev senatorke Klinton ocenio kao "veoma pogrešan”.

"Ovaj slučaj bi trebalo da reše dve države. Mislim da je veoma glupo da američka država direktno napada jednu organizaciju, odnosno firme koje je sponzorišu", rekao je Kapičić.

Košarkaški savez ne može da reaguje jer Srbija još nije pokrenula postupak u vezi sa tim slučajem, rekao je Kapičić i dodao bi i kompanije koje je senatorka Klinton pozvala na bojkot trebalo da sačekaju reakciju Srbije.

Kovačević je u maju, prema američkoj optužnici, gotovo do smrti pretukao svog kolegu studenta na Univerzitetu Bingamton u državi Njujork, a mesec dana kasnije je pobegao iz SAD, ne čekajući da mu počne suđenje.

Po povratku u Srbiju, Kovačević je pristupio Košarkaškom klubu Vrbas, što je izazvalo oštru reakciju u SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 87 idi na stranu