Tadić: Koridor 10 prioritet

Preševo -- Predsednik Srbije Boris Tadić i ministri Ivica Dačić i Milutin Mrkonjić obišli su radove na izgradnji autoputa do makedonske granice.

Izvor: FoNet
Podeli

Tadić je rekao da je Koridor 10 jedan od strateških prioriteta za Srbiju, koji ima svoju političku, bezbednosnu i ekonomsku dimenziju. "Bez završetka Koridora 10 Srbija ne ispunjava svoj potencijal za razvoj", rekao je on, dodajući da ovaj putni pravac čini da Srbija postane centralna infrastrukturna tačka na Balkanu.

Prema njegovim rečima, postoji nekoliko teških deonica koje treba završiti na ovom pravcu.

"Nigde na Koridoru 10 ne sme biti uskog grla, jer to koči razvoj Srbije", ponovio je Tadić, precizirajući da bez završetka Koridora 10 i jasnog opredeljenja da država ide ka Evropskoj uniji ne bi bilo ni pregovora sa Fijatom koji će biti završeni ovih dana.

"Srbija koja završava infrastrukturu i puteve je Srbija koja je potrebna EU i mi želimo da budemo deo rešenja a ne deo problema", rekao je Tadić.

On je na pitanje kako komentariše izjave hrvatskih političara da će Hrvatska pre Srbije postati član EU, rekao da Srbija podržava Hrvatsku da što pre postane član i da bi želeo da iste takve odgovore i stavove za Srbiju čuje i od političara iz Hrvatske.

Mrkonjić je rekao da se u dve naredne godine mora završiti Koridor 10, a da se danas radi deonica od Preševa do Makedonije. Prema Mrkonjićevim rečima, važno je završiti putne pravce Leskovac - makedonska granica, Dimitrovgrad - Niš i Horgoš - Požega.

Vrednost radova deonice od 98 kilometara do granice sa Makedonijom iznosi 600 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 56 idi na stranu