Prekinut lanac trafikinga

Podgorica -- Policije Crne Gore i Srbije presekle su međunarodni lanac trgovine devojkama iz Ukrajine koje je trebalo da budu prebačene na Kosovo radi seksualne eskploatacije.

Izvor: Beta
Podeli

Zajednicka policijska akcija, pod nazivom "Balkanska ruta", trajala je više meseci. Dve ukrajinske državljanke, juče su stigle u Crnu Goru, redovnom avionskom linijom Kijev-Tivat, a jedna međunarodna kriminalna organizacija koja se bavi trgovinom ljudima, bila je za njih pripremila fiktivnu dokumentaciju o njihovom navodnom turističkom boravku na primorju.

Namera je bila da ukrajinske đevojke izbegnu vizni režim sa Srbijom i da se iz Crne Gore prebace na Kosovo.

Pomenuta kriminalna organizacija, kako je saopšteno, u svojim nedelima, inače, pokušsava da koristi turističke aranžmane iz Ukrajine za Crnu Goru i da tako žene prebacuje na Kosovo.

Službenici Odseka crnogorskog MUP-a za borbu protiv organizovanog krimninala i korupcije juče su lišili slobode četiri drzavljanina Srbije, J. A, M. S, T. V. i E. D, zbog sumnje da su počinili krivično delo zločinačkog udruživanja i trgovine ljudima na organizovani način.

Policija Srbije je, u okviru zajednicke operacije sa crnogorskom policijom uhapsila dve osobe, takođe pod sumnjiom da su se bavili trgovinom ljudima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 17 idi na stranu