Pomoć za 4.800 porodica

Novi Sad -- Direkcija za robne rezerve Vojvodine i Gradska organizacija Crvenog krsta podelili su pomoć za 4.800 socijalno ugroženih porodica na teritoriji Novog Sada.

Izvor: Beta
Podeli

Tokom prve polovine 2008. godine, Direkcija za robne rezerve i Izvršno veće Vojvodine uputili su pomoć i na Kosovo i Metohiju, u manastir Krka u Hrvatskoj, manastiru Kovilj, Domu učenika u Mužlji, Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku i Devojačkom internatu sestara Naše Gospe u Zrenjaninu.

Pored toga pomoć u hrani i sradstvima za higijenu primili su gereontološki centri u nekoliko mesta u Vojvodini, kao i brojni centri za socijalni rad, odnosno sigurne kuće, specijalne bolnice i udruženja penzionera, navodi se u saopštenju Pokrajinskog sekratarijata za informacije.

Akcija je organizovana u saradnji sa Izvršnim većem Vojvodine, a u raspodelu su bili uključeni i Organizacija gluvih Novi Sad, Gradska organizacija slepih Novi Sad, Novosadska romska mreža i Udruženje obolelih od multipleks skleroze južno-bačkog okruga.

Pomoć su dobili i Udruženje distrofičara južno-bačkog okruga, Udruženje paraplegičara Novi Sad, Društvo za borbu protiv šećerne bolesti, Udruženje dijaliziranih, transplantiranih bubrežnih invalida Vojvodine, Društvo za celebralnu i dečiju paralizu i Udruženje građana "Alchajmer" iz Sremske Kamenice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 78 idi na stranu