Filipini: U poplavama 10 poginulih

Manila -- Najmanje deset ljudi je poginulo, tri osobe su ranjene, a hiljade je raseljeno u centralnim Filipinima zbog poplava.

Izvor: Tanjug
Podeli

Poplave su izazvane jakim kišama koje već tri dana padaju, saopštio je danas lokalni Crveni krst. "Deset osoba se udavilo, a troje je povređeno", izjavio je Ričard Gordon, šef te organizacije, apelujući na dopremanje hrane, lekova, tople odeće i drugog neophodnog materijala. On je rekao da je poplavama pogođeno oko 30.000 porodica u provinciji Istočni Samar, prenela je agencija Rojters.

Provincijski guverner Ben Evardon je kazao da su neke porodice i dalje zatrpane u selima u unutrašnjosti zemlje, pošto su reke nabujale, srušile mostove i poplavile ta područja.

Gordon je zatražio od filipinske vojske da upotrebi transportni avion C-130, kako bi se ugroženima dopremile neophodne namirnice.

Klizišta i poplave su česte na Filipinima, koje godišnje pogodi oko 20 tajfuna.

Godine 1991. u naletu tajfuna u centralnim Filipinima poginulo je više od 5.000 ljudi, dok je u februaru 2006. godine oko 1.000 lica ostalo živo zatrpano, jer su kiše, koje su padale nekoliko dana, spirale zemlju s okolnih planina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 144 idi na stranu