"Ovčara": Počelo ponovljeno suđenje

Beograd -- Danas je održano prvo ročište ponovljenog suđenja optuženima za ratni zločin na Ovčari.

Izvor: Beta
Podeli

Ponovljeno suđenje optuženima za streljanje više od 200 hrvatskih zarobljenika na poljoprivrednom dobru Ovčara kod Vukovara, 1991. godine, nastavljeno je saslušanjem prvog svedoka saradnika u tom postupku. Pred Većem za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu danas je trebalo da budu saslušana tri svedoka, ali se oni nisu pojavili.

Ispitivanje svedoka saradnika zatvoreno je za javnost.

Suđenje za zločin na Ovčari u noći između 20. i 21. novembra 1991. godine, počelo je ispočetka u martu prošle godine, nakon što je Vrhovni sud Srbije ukinuo prvostepenu presudu Veća za ratne zločine.

Za taj zločin prvostepeno su na po 20 godina osuđeni komandant Teritorijalne odbrane Vukovara Miroljub Vujović, njegov zamenik Stanko Vujanović, komandant dobrovoljačke jedinice "Leva Supoderica" Lančužanin i teritorijalci Predrag Milojević, Predrag Dragović, Đorđe Šošić, Miroslav Đanković, Ivan Atanasijević i Saša Radak.

Na po 15 godina zatvora osuđeni su Vujo Zlatar, Milan Vojinović i Jovica Perić, na 12 godina osuđen je Predrag Madžarac, Nada Kalaba, jedina žena među optuženima osuđena je na devet, a Goran Mugoša na pet godina zatvora.

Optuženi Marko Ljuboja i Slobodan Katić oslobođeni su optužbi.

Suđenje se nastavlja sutra u 14:30, u zgradi Specijalnog suda u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 37 idi na stranu