Pomoć porodicama žrtava požara

Novi Sad -- Gradska vlast Novog Sada pomoći će porodicama žrtava požara u novosadskom kafeu Laundž, izjavio je Zoran Vučević.

Izvor: Beta
Podeli

U požaru je stradalo osam mladih ljudi. Predsednik Skupštine Novog Sada Zoran Vučević je, posle komemorativnog skupa na Prirodno-matematičkom fakultetu, novinarima rekao da će grad iz budžetskih rezervi "pronaći modalitet kako da pomogne porodicama nastradalih".

Predsednik novosadskog parlamenta je najavio da će odbornici na narednom zasedanju, 3. marta, raspravljati i o bezbednosti u tom gradu i dodao da bi tu raspravu "trebalo dobro pripremiti i potkrepiti izveštajima policije, vatrogasne službe i istražnih organa".

Dekan Fakulteta tehničkih nauka Illja Ćosić pročitao je apel nadležnim gradskim i drugim organima za izdavanje dozvola novim ugostiteljskim objektima, u kojem je zatraženo da se puna pažnja obrati na požarnu bezbednost korisnika tih objekata.

U apelu, koji su potpisali rektorka novosadskog univerziteta Radmila Marinković-Nedučin, dekan PMF-a Miroslav Vesković, i Ćosić, zahteva se i da se hitno izvrši kontrola i revizija požarne bezbednosti postojećih ugostiteljskih objekata, kao i da se zatvore oni koji ne ispunjavaju uslove bezbednosti.

"Upozoravamo da veliki broj lokala i kafića u Novom Sadu funkcioniše u prostorima koji su veoma opasni u slučaju izbijanja požara, sa neadekvatnim enterijerom, evakuacionim putevima i merama zaštite", rekao je Ćosić.

U apelu se predlaže novosadskim nadležnim organima da hitno donesu uredbu o posebnim merama zaštite od požara za javne objekte u gradu.

Okružno javno tužilaštvo u Novom Sadu je ranije danas podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv Miloša M. (21), osumnjičenog za podmetanje požara, i Bojana K. (22), osumnjičenog za pomaganje nakon izvršenja krivičnog dela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 30 idi na stranu