Odbijene žalbe Subotićeve grupe

Beograd -- Vrhovni sud odbio je žalbe branilaca okrivljenih za zloupotrebu službenog položaja na odluku o produženju pritvora za 30 dana.

Izvor: Beta
Podeli

Posebno odeljenje Vrhovnog suda Srbije odbilo je žalbe branilaca članova kriminalne grupe Stanka Subotića, zvanog Cane, uhapšenih 6. juna 2007. u okviru akcije Mreža - Drage Dodevskog, Milana Rankovića, Nebojše Nikolića, Milana Milanovića, Miodraga Zavišića i Milovana Popivode, saopštio je danas taj sud.

"U obrazloženju odluke Vrhovnog suda Srbije navodi se da je pritvor produžen zbog sumnje da su okrivljeni izvršili krivična dela koja im se stavljaju na teret u okviru organizovane kriminalne grupe, da bi mogli ometati dalji tok krivičnog postupka uticanjem na saučesnike koji su u bekstvu, kao i zbog visine zaprećene kazne za navedena krivična dela i zbog posebno teških okolnosti izvršenja dela", naveo je Vrhovni sud.

Subotićeva organizovana kriminalna grupa tereti se za šverc ogromne količine cigareta između 1995. i 1998. godine, kojim je država oštećena za najmanje 40 miliona evra.

Milan Milovanović, zvani Mrgud, bio je i jedan od osnivača paravojne jedinice "Škorpioni", Milovan Popivoda je bivši načelnik DB-a Novog Sada, Miodrag Zavišić je bivši šef novosadske policije, a Nebojša Nikolić, zvani Tarzan, i Drago Dodeski, bivši su radnici Savezne uprave carina.

Milan Ranković, zvani Pekin, radio je u Subotićevom preduzeću Mia, iz Uba.

Subotić je u bekstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 15 idi na stranu