PR: Građani dočekali tela poginulih

Priština -- Rano jutros iz Makedonije su dopremljena beživotna tela devet ubijenih Albanaca sa Kosovu u oružanim sukobima sa makedonskim snagama u Kumanovu.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. Nacionalizam je bolest i devijacija psihe, to se najviše vidi na primeru ALbanca
    (djuk, 23. maj 2015 06:43)

    # Link komentara

  2. Zasto se nasa vlast ne interesuje kako su poginuli ovi teroristi inace gradjani Srbije.
    (Kari, 23. maj 2015 00:53)

    # Link komentara

  3. sramota!
     (dragan, 22. maj 2015 17:12)

    # Link komentara

  4. Била једном једна Македонија.....
     (Боб, 22. maj 2015 15:49)

    # Link komentara

  5. u susednoj zamlji terorositi, a kod kuce heroji? zvuci poznato.
    (nikad podanik, 22. maj 2015 15:38)

    # Link komentara

  6. Makedonija ih je priznala. Tako da me bas briga.Oni ovo rade zarad svojih ciljeva, makedonija im je u tome pomogla i tako delom ucestvovala u oduzimanju nase teritorije. Neka im sad.
     (Aki, 22. maj 2015 15:29)

    # Link komentara

  7. @orah
    Projekat Velike Srbije sam podrazumevao svi Srbi u jednoj državi od Garašanina, Jugoslavije, Alademije nauka, radikala sa svojim cuven granicama Karlobag.... A i napisao sam da nije bi realan i da je propao uz ogromne zrtve. Sada je na sceni Albanski projekat a mi treba da se dozovemo pameti.
    (Branko 62, 22. maj 2015 15:21)

    # Link komentara

  8. Косово је донело закон којим се кажњава учешће у сукобима ван Косова. Хоће ли неког процесуирати?
     (Косовски витез, 22. maj 2015 15:18)

    # Link komentara

  9. xeni,a volis da srbe prozivas i ako nisu tema.Pitas gde su Mladic i ostali,a znas da su neki pomrli u Hagu,a neki su zatvoreni verovatno do svoje smrti.Drzava Srbija ih nije svecano sahranjivala,i to znas.Samo bez zlobe i pakosti pa i mrznje gledaj u svoje dvoriste i bar probaj da ga ocistis.
    (Melenci, 22. maj 2015 15:16)

    # Link komentara

  10. @xeni: Arkan je bio kriminalac koji je tako i stradao. Milošević je svrgnut i umro je kao zatvorenik. Mladić je na optuženičkoj klupi. Niko od njih nema niti će imati ulicu niti pomen. I oni koji ih se možda sa setom sećaju su u manjini i nemaju glas. Moja deca odrastaju u zemlji gde je to ipak jasno. Na Kosovu se teroristi koji su se zabarikadirali u civilnim kućama sa jasnom namerom da ubijaju civile i vojsku/policiju druge države dočekuju uz počasti. Razmisli gde živiš. Ako je to ok i ako želiš da šalješ svoju decu sa bombama u kafiće po Srbiji - onda ok. Nadam se da će decu ove zemlje (Srbe, Mađare, Bošnjake, Albance, Slovake,...) od takvih sistem da zaštiti. Ne neki hajduci nego oni čiji je to posao - policajci i vojska. Živ bio.
    (dragan, 22. maj 2015 15:14)

    # Link komentara

  11. Nisu gradzani dočekali nego šaka kurtijevih sledbenika , gradzanima Kosova je dosta ratovanja....
     (zmaj, 22. maj 2015 14:29)

    # Link komentara

  12. Vidim da mnogi ovde spominju projekat Velike Srbije. Mi nismo bili sposobni ni jedinstveni da sačuvamo ni ovo malo Srbije, tako da mi ove priče o Velikoj Srbiji deluju kao spin onih koji pojma nemaju koliko smo mi "sposobni" da izguramo naše interese od davnina pa do danas!
     (Džoni, 22. maj 2015 14:27)

    # Link komentara

  13. srkiboy82

    Šta je Albancima nedostajalo u SFRJ, isto što i većini običnog naroda, uključujući i mene, ništa.
    Nedostajao je projekat velike Albanije koji su njihove vođe stvorile u XIX veku, želeli su svoju državu kojom će rukovoditi oni sami, Albanci.
    Oni ga sada sprovode uz totalno etničko čišćenje, to je ideologija, cilj, zato im i smetaju srpske opštine na severu, iako je tamo Srba da se prebroje na dve ruke.
    Druga je stvar a koja nas najviše boli što ga sprovode na teritorijama koje su istorijski pripadale Srbima i na kojima je ispisana naša istorija.
    Kako će se sve završiti, videćemo.
    (Branko 62, 22. maj 2015 14:20)

    # Link komentara

  14. Drzava koje dozvoljava da se teroristima koji su napali susjednu drzavu javno odaje pocast, je drzava koja je direktno umijesana ili podrzava tu agresiju na suverenitet susjednih zemalja.
    Gde su sad zapadne super sile i zasto ne osude toliko ocevidnu umesanost kosovskih zvanicnika u nastojanju da se narusi mir i stabilnost u regijonu.
    (Miro, 22. maj 2015 14:06)

    # Link komentara

  15. srkiboy82

    Šta bi bio da je bilo je bespredmetna diskusija.
    Ono što je definitivno su konsekvence naših postupaka.

    Uslovi državnosti dobijene Berlinskim kongresom su bili „Ne dirajte“ Sanđak, Kosovo i Makedoniju jer je to bila pretpostavljena Austrijska zona za silazak do Soluna (pročitajte memoare Ristića).
    Balkanskim ratovima smo prekršili sporazum i od Nemaca prijatelja dobili Nemce neprijateljele.
    Ni tada nije bilo kasno da se sprovede persepktivnija politika jer se rodila nova velika sila Amerika sa kojom smo bili prijatelji.
    Nakon I svetskog rata smo radi realizacije ideje „Svi Srbi u jednoj državi“ pristali na stvaranje Jugoslavije (države oroćene na kratak rok) koja se pokazala pogubna za Srbiju i posle čega je malo
    šta moglo da se uradi da se zadrži Kosovo.
    U II sv ratu smo zavedeni idejom komunizma (što milom što silom) i dozvolili da nam „neki drugi“ koji nas nisu previše voleli, crtaju granice i određuju sudbinu.
    Pa i posle, pred raspad Jugoslavije, umesto da prvi „izađemo“ i iz toga izvućemo korist, slepo smo se borili za oćuvanje komunizma i posvađali sa Amerikom.
    Mada, tada je već etnička slika na Kosovu bila takva da je priča bila skoro završena.
    (Branko 62, 22. maj 2015 13:58)

    # Link komentara

  16. Zamislite da su to Srbi uradili i da smo ih dočekali kao heroje, pa nas bi izbacili iz svih mogućih organizacija,sudili bi državi Srbiji.

    Jedna stvar mi nije jasna ako su ih dočekali na Kosovu kao heroje i održaće im svečanu sahranu,zašto Makedonija ne tuži Kosovo za napad na njihovu teritoriju,očigledno da ih je Kosovo poslalo.

    Mi smo doneli zakon da se kažnjavaju zatvorom Srpski državljani koji ratuju po svetu za tudje interese,što i treba kažnjavati,dok sa druge strane Albanci ratuju gde stignu i dočekuju ih kao heroje ,prave im sahrane kao da su predsednici,koja parodija.
    (Marko, 22. maj 2015 13:55)

    # Link komentara

  17. @Branko
    пројекат велике србије је аустро-угарска измишљотина створена са циљем оправдавања њихове агресивне политике на балкану. не постоји документ државе србије који помиње стварање велике србије. томе у прилог говори и чињеница да смо створили заједничку државу са словенцима и хрватима себи створивши огромну штету.
     (орах, 22. maj 2015 13:46)

    # Link komentara

  18. Necu da budem veci Makedonac od Makedonaca gledajmo svoja posla i oni to rade uvek.
    (Filip, 22. maj 2015 13:43)

    # Link komentara

  19. Ljudi sve to ameri komanduju to svi znamo, oni će od ovoga i nacionalni praznik da izmisle.
    (Dejca iz LE, 22. maj 2015 13:32)

    # Link komentara

  20. "Mi kaskamo za Evropom 50 godina a albanci kaskaju za nama 150 godina !" Vojvoda Bojovic 1918.
    (Xepoj, 22. maj 2015 13:17)

    # Link komentara

  21. Kada je takva situacija onda stvari treba nazvati pravim imenima a ne uvijati u folije, treba reci da je izvrsena agresija na Makedoniju sa susedne teritorije i da je Makedonija napadnuta.
    (Srdjan, 22. maj 2015 13:16)

    # Link komentara

  22. Srbija moze mirne savesti da ćuti i da se ne oglašava po pitanju regiona ama baš! Uzgred EU nikada! Mirno kažem ne.
     (Gledati svoja posla ovog puta, 22. maj 2015 13:15)

    # Link komentara

  23. @Pametnjakovic

    Sve slazem sa tobom!Jos bi dodao na tvom mestu,mi smo nase borce poslali u Hag!Ceo politicki i vojni vrh je zavrsio tamo!
     (Homer Simpson, 22. maj 2015 13:12)

    # Link komentara

  24. a sta je bio za vas srbe :milosevic,arkan,karadzic
    ,mladic itd.i oni su bili zlocinci i niko od vas da ih osudi.
    (xeni, 22. maj 2015 12:57)

    # Link komentara

  25. Iako sam mali milion puta napisao moraću izgleda opet ostaviti komentar u kome navodim da je Makedonija jedina država koja je doslovno morala priznati nezavisnost Kosova. Jedina! Naime u svakakoj makedonskoj vladi bez obzira što su Makedonci u zemlji apsolutna većina mora biti zastupljena barem jedna stranka etničkih Albanaca. Da je makedonska stranka bila protiv priznanja nezavisnosti one tvorevine albanska stranka bi oborila vladu. Došla bi druga vlast u kojoj poogađate bila bi opet prisutna i albanska stranka. Ako bi opet došlo do nesuglasica ponovo bi se vlast urušila odnosno svaka iduća ne bi se ni mogla formirati. Kapirate li sada zašto je Makedonija morala priznati nezavisnost Kosova? Pouzdano znam da su tadašnje makedonske stranke bile protiv priznanja tzv. KosovE pogotovo nakon nemira koje su im preredili ti isti UCK borci sa Kosova 2001. godine ali su Albanci prijetili obaranjem vlade. Makedonci kao narod nemaju veze s ovim. Vezano za proteste protiv bombardovanja gledao sam ih uživo jer se nekadašnja američka ambasada nalazila tik do moje srednje škole. S druge strane bila je kineska ambasada sve dok Makedonija na mig SAD-a nije priznala Tajvan (zbog obećanja oko investicija od čega naravno nije bilo ništa) a par godina kasnije povukla priznanje.
    (Nenad, 22. maj 2015 12:56)

    # Link komentara

  26. (Branko 62, 22. maj 2015 12:10)_ Uvek sam se pitao šta se podrazumeva pod pogrešna politika nad KiM? Šta je to trebalo da uradimo pre 15, 30, 50 ili 100 godina? Da li je SFRJ dala Albancima malte ne državu u državi sa svim pravima? Jeste. I zašto su onda 70-ih i 80-ih godina demostrirali i tražili republiku ako ih niko nije ugrožavao i imali su sva prava??? Pa ko ih ugrožava u Makedoniji? To su priče za decu. Ajde iznesi svoje mišljenje ti i ostali koji se pozivate na pogrešnu politiku prema KiM, ŠTA je to trebalo uraditi?
    (srkiboy82, 22. maj 2015 12:47)

    # Link komentara

  27. mene fascinira drskost da nekog nazivaju borcem za slobodu, a ovaj sa kalasnjikovim hteo da ulece u skupstinu ,trzne centre, minira mostove. ako to nije terorizam ja ne znam sta je. trebali bi da posaljemo amerima telegram da ih pri upitamo za tacnu definiciju, njima bas dobro ide u i u teoriji i u praxi to sa proglasavanjem ljudi teroristima
    (rex, 22. maj 2015 12:45)

    # Link komentara

  28. Sta su oni to casno radili pa da budu svecano sahranjeni? Kakva je to drzava koja svecano sahranjuje svoje kriminalce?
     (Tajanstven momak, 22. maj 2015 12:40)

    # Link komentara

  29. dok ameri budu sila ovi ce da se junace,
    kad ameri odu kuci,
    njh nece biti.

    odvratna realnost,ali je tako...
    50 god je tito pravio od njih naciju,
    dao im sve,useljavao one iz albanije,davao im zemlju...
    nije posteno ni umro oni su se digli na ustanak?!
    danas su dobili drzavu,
    ali ni to nije dovoljno,hoce jos?!

    sta mislite sta je resenje?
     (belgrado, 22. maj 2015 12:15)

    # Link komentara

  30. Ne znam sta vama Makednoncima nije jasno. Priznali ste Kosovo, dozvolili ste da se vas vazdusni prostor koristi za vreme bombardovanja i sada kada ste vi na redu odjednom se svi od reda cudite kakvi su Albanci itd...ccc...
    (nego, 22. maj 2015 10:32)

    Косово су признале марионете које су биле на власти, не кривите браћу Македонце.
    (Pecconi, 22. maj 2015 12:14)

    # Link komentara

  31. Istorija gotovo uvek ima dve strane medalje, pobednika i poraženih, a zapisuje se istorija pobednika.

    Za nas su teroristi a za njih su heroji koji su poginuli u borbi za projekat velike Albanije. Vreme će pokazati koja će formulacija biti zapisana.

    Nažalost, mi nismo uspeli da sačuvamo našu teritoriju, pa sada slede ovi frustrirajući komentari, ko je kriv, ko ih podržava, i tome slično.
    Uglavnom smo sami krivi za gubitak Kosova jer smo poslednjih sto godina vodili politiku uvek na sopstvenu štetu.

    Srbi su za projekat Velike Srbije (začet u XIX veku) pretrpeli ogromne žrtve i nisu ga ostvarili. Nisu sagledali realnost i nemogućnost realizacije takvog projekta u multietničkom i multireligijskom okruženju. Kako će proći Albanci, videćemo, verovatno isto loše.
    (Branko 62, 22. maj 2015 12:10)

    # Link komentara

  32. O cemu mi ovde pricamo.. Hrvati slave oluju, Srbi slave Mladica, u Pazaru slave efendiju, Albanci slave ovk... Sto su za jedne heroju za druge su zlocinci i svako ima argumente... Jedino ovde sto je potrebno je novac, i to mnogo novca, i stvar je resena
    (Zuz, 22. maj 2015 12:03)

    # Link komentara

  33. Ovo je tema za makednosko (a bogami i srpsko) ministarstvo inostranih poslova.

    Kako vlast Kosova nije nista izjavio o ovome, znaci da podrzava teroriste i njihove ideje. To je prilika da se podigne svest u svetu o tim namerama! Moramo se izjasniti, vikati i zvoniti na sva zvona o tome sta se desava i sta se priprema.

    Koristimo medije za korisnu stvar. Medijska kampanja je jako mocna, osetili smo to na svojoj kozi poslednjih 25 godina. Vreme je da pocnemo da koristimo medije u svoju korist.

    Sada je trenutak da se reaguje! Zar da cekamo da se naorizaju, ojacaju i krenu u napad? Zar da docekamo taj trenutak sa imidzom agresora??
    (Wolfgang O., 22. maj 2015 12:01)

    # Link komentara

  34. Ne bih da nikog vredjam..ali to je bolesno..
    (Beogradjanin, 22. maj 2015 12:00)

    # Link komentara

  35. Razumem da postoje ostrašćeni i ljudi nesvesni posledica ovakvog čina. Nadam se da ćemo pročitati vest da su kosovska vlada, nevladin sektor i intelektualci najoštrije osudili svečan doček terorista i plaćenika.
    (Nikola, 22. maj 2015 11:40)

    # Link komentara

  36. Nema mira na Balkanu dok jedan narod pravi heroje od kukavičkih terorista. Uvek imati novo meso za masinu jer mladima postaju ugled.
     (Goran, 22. maj 2015 11:36)

    # Link komentara

  37. Mene tu nista ne iznenadjuje. Ne iznenadjuju me sta Albanci rade, ipak je jasno sa kim se ima posla, i ko su bili ti koji su isli u Makedoniju i kakvi su ovi koji ih docekuju i kakva je to "drzava" na Kosovu. Ne iznenadjuju me ni bedne i licemerne reakcije iz EU i SAD, jer smo vec navikli na njihove duple standarde, laganje i muljanje. Ne iznenadjuju ni zapadni mediji i nacin na koji izvestavaju. Jos amnje me iznenadjuju suplje price Rame ili Tacija na sve ovo u Kumanovu. Mene ce samo iznenaditi ako nakon svega oovoga ne izbije neki novi rat.
    (w, 22. maj 2015 11:33)

    # Link komentara

  38. Sledeci rat na Balkanu ce biti gerilski, narodni, gradjanski. I nece biti ze policije ni bombardovanja koji ce gs zaustaviti. Bice do istrebljenja jednih ili drugih. I nakon toga nece biti vise varnica ni politickih zaebancija ni zapaljivih izjava. Ocigledno demoni rata ne mogu da spavaju i jedni sa drugima ne mozemo u miru da zivimo.
    (123, 22. maj 2015 11:32)

    # Link komentara

  39. Jel u ovu EU da idemo koja ne osudjuje ove teroriste.
     (Nemanja, 22. maj 2015 11:31)

    # Link komentara

  40. ovako ce da se resi spor makedonaca i grka oko naziva njihove drzave. na zalost nece je ni biti.
     (laza, 22. maj 2015 11:31)

    # Link komentara

  41. Ne znam cemu se cudite, pa svi oni sto su se borili protiv MKD 2001 su abolirani. Cak je jedan od tih vodja postao i ministar odbrane drzave i vojske protiv koje se borio! Apsurdistan. Zna se ko je naterao Makedonce da se toliko ponize i posle se neko cudi sto su priznali Kosovo. Tako bi i mi prosli da je Kosovo ostalo u sastavu Srbije. Morali bi ih sve abolirati i jos slaviti Jasarija kao junaka, jezivo.
     (Lovac, 22. maj 2015 11:30)

    # Link komentara

  42. Ovo nigde nema...
    NIKADA u EU!!!
    (Gojko, 22. maj 2015 11:29)

    # Link komentara

  43. Pod potronatom UN, dozvoljava se svečani doček i svečane sahrane napadačima koji su ubijeni u drugoj državi?! Gospode bože, koje licemerje. Zar je to tako poznato civilizovano društvo na Kosovu?
    (Alex, 22. maj 2015 11:27)

    # Link komentara

  44. Jednog dana ce kupiti atomsku bombu, pa ce ceo balkan drhtati od straha. Tako ide kad nismo slozni .
     (lesa, 22. maj 2015 11:27)

    # Link komentara

  45. Da budem potpuno politički nekorektan, ali realan - radi se o naciji koja ne može mirno da koegzistira ni sa jednim narodom sa kojim je u kontaktu.

    Što se mene tiče, ne postoji dovoljno visok zid...
    (Bojan, 22. maj 2015 11:21)

    # Link komentara

  46. Evropa cuti i svojim cutanjem podrzava terorizam na Balkanu sa monstrumom od tzv. drzave koju uporno stvara.
    EU je direktni saucesnik u terorizmu na KiM i u Makedoniji svojim necinjenjem!!!

    Sa velikim zadovoljstvom cu definitivno na referendumu zaokruziti NE ulasku Srbije u EU!
    OVO JE PREVRSILO SVAKU MERU.
    DOSTA!
    (marija, 22. maj 2015 11:20)

    # Link komentara

  47. @Pametnjakovic, 22. maj 2015 10:40

    Glup je onaj ko veruje da su to oni uradili, a ne da je neko drugi imao strateski plan za ovaj deo Evrope, Ta velika sila sprovodi svoju strategiju a Albanci su sredstvo za sprovodjenje iste. Jos od polovine 80-ih i dolaska pojedinih senatora na Kosmet, ispitivala se situaciju da bi se videlo na koga mogu da se oslone u sprovodjenju njihovog strateskog cilja na Balkanu: Ispravljanja strateske greske Ajzenhauera na kraju II svetskog rata, da se ne iskrcavaju na Balkanu.
    (Viktor, 22. maj 2015 11:15)

    # Link komentara

  48. @(Makedonija - Kumanovo)

    Ne znam sta vama Makednoncima nije jasno. Priznali ste Kosovo, dozvolili ste da se vas vazdusni prostor koristi za vreme bombardovanja i sada kada ste vi na redu odjednom se svi od reda cudite kakvi su Albanci itd...ccc...
    (nego, 22. maj 2015 10:32)

    I mislim da su spalili americku ambasadu u Skoplju '99 i kamenovali tadasnjeg americkog ambasadora Kristofera Hila ? Jedno je to sto rade politicari, a sasvim drugo kako se narod oseca. Ja te proteste, kao ni one u Grckoj, nikada necu da zaboravim. Problem u Makedoniji postoji, ozbiljan je i treba ga resavati.
    (mastodont, 22. maj 2015 11:11)

    # Link komentara

  49. (Pametnjakovic, 22. maj 2015 10:40)

    Pa nisi baš pametan. Ako veruješ da Albanija ima uticaj na Ameriku ja bi pre reko da je sitacija obrnuta. Da Amerika ta koja diktira Albancima ali dobro ti veruj šta hoćeš.
    (Bane, 22. maj 2015 11:11)

    # Link komentara

  50. Dragi Albanci ako ste ih dočekali kao heroje onda je to sramota, mada imali ste na koga da se ugledate. nismo ni mi ništa bolji.
    (bodljikavo prase, 22. maj 2015 11:03)

    # Link komentara

  51. Kakava evropska tisina?! A i medijska?

    Sramoto evropska... Nikada necu glasati da idemo u evropu
    (Stefan, 22. maj 2015 11:03)

    # Link komentara

  52. Zamislite da su Srbi ovo uradili u Zagrebu ili bilo gde i da su u kovcezima docekani kao u PR?! Pa vec sutra ne bi bio kamen na kamenu u drzavi,cak bi nas i rusi osudili... Ovo je necuveno
     (PetrAleksA, 22. maj 2015 11:01)

    # Link komentara

  53. Sve mi je nesto dragojlo sto nismo vise u zajednickoj drzavi, pa vi sada pricajte o "kolevki srpstva" koliko hocete! Kod njih 3% stanovnistva ide u skolu i za njih smo cak i mi Evropa!
    (Aster Blistok, 22. maj 2015 11:01)

    # Link komentara

  54. tijela teroriste ce biti SVECANO sahranjena u Pristini. vjerovatno u aleji zasluznih.
     (bracki, 22. maj 2015 10:58)

    # Link komentara

  55. dobro smo se mi ratosiljali Makedonije, tj. oni su nas sutnuli, i priznali Kosovo, u nadi da ce na nasoj muci nesto dobiti od Albanca i NATO pakta.
    Medjutim, umesto nagrade, dobice prosirenje velike Albanije na Makedoniju.
    Uostalom, treba da gledamo svoja posla, ako su oni priznali Kosovo, ne vidim prepreku da mi priznamo Zapadnu Makedoniju kao albanski posed.
    (seljadin, 22. maj 2015 10:56)

    # Link komentara

  56. @ Kako je najavljeno iz udruženja OVK sahrana ubijenih kosovskih Albanaca će biti svečano obavljena.
    Nedvosmislen dokaz koji treba da OVK svrsta u red najgorih i najsramnijih terorističkih organizacija.
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Pokojni Toza, 22. maj 2015 09:31)
    ---------
    Pa oni i jesu na strani najvećih terorista. Jedni druge pomažu, i rade koordinirano. Još samo "ovce" i oni sa nižim IQ nisu shvatili o čemu se radi. Teze su vešto zamenjene. Terorizam i sila paradiraju u uniformama demokratije, humanosti i ljudskih sloboda, nudeći, prethodno planski osiromašenom stanovništvu "lilihip" i obećanja u lep i parazitski život. Sukob velikog zla sa ostakom sveta se odvija ispod žita već više godina. Šta još da nam urade, šta je još potrebno da, barem mi Srbi, shvatimo o čemu se radi?
    (Mladen Mladenovic, 22. maj 2015 10:56)

    # Link komentara

  57. Ali "udruzenje OVK".... cime se bavi ovo udruzenje, jel pletu goblene?
     (Rrrr, 22. maj 2015 10:56)

    # Link komentara

  58. da li je neko iznenadjen ?
    (nije OVK nego tzv.OVK, 22. maj 2015 10:55)

    # Link komentara

  59. docekuju teroriste i ubice kao heroje. sta su oni to kao postigli u Kumanovu, upali u tudju zemlju,hteli da pobiju na hiljade ljudi,i sada ih docekuju kao neke junake? ovo zemlje civilizovanog sveta reshavaju drugacije. kakva predaja tela,kakve sahrane?
     (a zbog cega?, 22. maj 2015 10:54)

    # Link komentara

  60. Mislite udruzenja teroristicke OVK
     (Gradjanin, 22. maj 2015 10:52)

    # Link komentara

  61. Само онај ко их је тамо послао може тако да их дочекује назад...
    (каурин, 22. maj 2015 10:50)

    # Link komentara

  62. Neki se cude sto su im heroji..skoro svi teroristi u svetu su pod okriljem amerike i koristi ih kad im zatreba za prljave poslove..na kosovo i albaniji svaka treca kuca ima americke zastave
    (Dzoni, 22. maj 2015 10:50)

    # Link komentara

  63. Шта то нас брига, ми се не мешамо у унутрашње ствари Македоније?
    (Naopak, 22. maj 2015 10:50)

    # Link komentara

  64. Gde si sad Evropo ???
     (Russ, 22. maj 2015 10:47)

    # Link komentara

  65. Makedonci, cudna je ironija. Daleko vama i ovim nazovi ljudima lepa kuca. Drugi put cvrsce uvezite zastave.
    (NS BOY, 22. maj 2015 10:45)

    # Link komentara

  66. Balkansko bure baruta i dalje podmuklo tinja....
     (Nislija, 22. maj 2015 10:44)

    # Link komentara

  67. Nikome od nas nije jasno šta rade ovi krimosi. Dobili su befel od EU i USE da rade šta hoće na uspostavljanju veljike aljbanije. Znači za njih su ovo heroji. Da se ja pitam, nikada im ne bih dozvolio da uzmu tela, nego bi ih zadržao u BJRM, a ne da ovi prave veljikoaljbanski feštu.
    (Aca Znalac, 22. maj 2015 10:43)

    # Link komentara

  68. Koliko god to nama nerazumljivo i cudno, ja razumem Albance. Za njih su to borci za Nacionalni Cilj, veliku Albaniju. Sto pre shvatimo bice bolje za nas! Ljudi imaju Nacijonalni Cilj i jedinstveni su zato su i uspesni. Koliko puta samo citam, Albanci glupi, albanci primitivni itd a mi Srbi pametni, obrazovani, napredni. A oni kupise pola Americkog Senata, pridobise NATO da nas Bombarduje, sve Zapadne Zemlje su na njihovoj strani, uzeli nam 15% Teritorije, Dron u sred Beograda itd itd pa vi vidite koje Glup a ko Pametan!?
    (Pametnjakovic, 22. maj 2015 10:40)

    # Link komentara

  69. Ocajno. Zamislite porodice poginulih makedonskih policajaca i njihova osecanja posle ovakve informacije. Koliko to boli i kakav je to ocaj? Pitam sve ambasadore u Makedoniji i na Kosovu, Albaniji, Crnoj Gori, Srbiji... Sta je ovo?
     (Milutin, 22. maj 2015 10:37)

    # Link komentara

  70. EU ćuti o ovome, a mi se grabimo da uđemo u tu uniju
    (El Nebulozo, 22. maj 2015 10:36)

    # Link komentara

  71. Hoce li na toj svecanosti prisustvovati i predstavnici ambasada?
    (Pokondirena tikvica, 22. maj 2015 10:34)

    # Link komentara

  72. Ovo je totalno ludilo! Civilizacija je dotakla dno!
     (Zemunac, 22. maj 2015 10:33)

    # Link komentara

  73. @(Makedonija - Kumanovo)

    Ne znam sta vama Makednoncima nije jasno. Priznali ste Kosovo, dozvolili ste da se vas vazdusni prostor koristi za vreme bombardovanja i sada kada ste vi na redu odjednom se svi od reda cudite kakvi su Albanci itd...ccc...
    (nego, 22. maj 2015 10:32)

    # Link komentara

  74. Zanimljivo je da nema niti jednog jedinog komentara osude od strane kosovskih Albanaca koji redovno dežuraju na ovom portalu lupajući minuse. Albanci zaista ne kapiraju da je američka podrška od danas do sutra i da sutra ako se ne civilizuju i konačno prihvate postojeće norme ponašanja a podrška izostane da će nagrabusiti.
    (bez_cenzure, 22. maj 2015 10:31)

    # Link komentara

  75. Hoće li pozvati Bila Klintona i Ričarda Holbruka na sahranu, ipak su ih oni stvorili.
     (Oto, 22. maj 2015 10:31)

    # Link komentara

  76. Ma jok ljudi.Nisu oni svi takvi.Treba da gradimo zajednicku buducnost, evropsku, bez granica.Ma smirice se oni...Kad dodju do Nisa.
    (sekretar, 22. maj 2015 10:29)

    # Link komentara

  77. Trebalo je teroriste sahraniti na nepoznatom neoznačenom mestu.
    (munz, 22. maj 2015 10:22)

    # Link komentara

  78. Jeste li videli Amerikanci? Tela terorista se vracaju rodbini da se uz najviše počast isahrane. A ne ko vi. Da im se ne zna ni grob gde im je. Rodbina i poštovaoci Bina Ladena sada ne mogu ni grob da mu odu zbog vašeg varvarstva. Učite se od Makedonaca.
    (Srđan, 22. maj 2015 10:22)

    # Link komentara

  79. Bice zanimljivo ka Ameri puste pleme niz vodu,kao sto rade 'saveznicima' kad im vise ne trebaju...svgma su se gadno zamerili.Nadam se da cu doziveti. taj dan.
     (mornar, 22. maj 2015 10:19)

    # Link komentara

  80. "Junaci" Kosova! Teroristi..
    (Smuleco, 22. maj 2015 10:14)

    # Link komentara

  81. Sta reci sem...da se ceo Balkan nada da ce ovakvi dočeci u Prištini postati redovni...
    (Milan, 22. maj 2015 10:03)

    # Link komentara

  82. Bilo je jasno ko stoji iza ovoga, ali ovako javno davanje podrske terorizmu bas nisam ocekivao.
    Sada je valjda svima jasno ko je osnovni krivac za sve!
     (antiterorista, 22. maj 2015 10:02)

    # Link komentara

  83. Ovo stvarno prevazilazi svaku meru, pa ovo je legalizovani terorizam.
    (Ivan, 22. maj 2015 10:01)

    # Link komentara

  84. pitam se sta kazu ostali albanci na ovakve vesti, da li se stide ili sta?
     (., 22. maj 2015 09:59)

    # Link komentara

  85. Oni svecano docekuju teroriste??? Bravo za EU!
     (dex, 22. maj 2015 09:58)

    # Link komentara

  86. nema ovi su teski ludaci.umesto da osude oni ih velicaju kao heroje
    uzas
     (laznjak, 22. maj 2015 09:58)

    # Link komentara

  87. Nekada ponos Srbije centar kulture a danas leglo kriminala terotista ...tuzno
     (daneda, 22. maj 2015 09:57)

    # Link komentara

  88. "Sahrana ce biti svecano obavljena" !?

    Sta se desava?
    Da li neko pametan ima objasnjenje, opravdanje...?
     (Ivica, 22. maj 2015 09:57)

    # Link komentara

  89. I gde je sada bombardovanje Kosova jer su njihovi gradjani upali naoruzani na tudju teritoriju. Jos slavna sahrana kriminalaca.
    (miki, 22. maj 2015 09:56)

    # Link komentara

  90. znao sam...
    samo još pocasna sahrana ...
    makedonija ćuti, srbija ćuti ...
    šiptari su dobili sve što su pomoslili u zadnjih 20 godina.
     (dex, 22. maj 2015 09:56)

    # Link komentara

  91. big deal,
    sad ce nekim albankama da stigne dopis na pergamentu "pojacaj malo"

    sve se plasim da im je zaista zao ljudskih zivota, spram politickih ciljeva
    (wer, 22. maj 2015 09:56)

    # Link komentara

  92. Zar to nisu teroristi za koje se ne zna ko su i odakle su? I naravno, vlast u Skoplju je kriva što su poginuli?
     (Deki, 22. maj 2015 09:55)

    # Link komentara

  93. I sta sada? Sada ce autopsija da pokaze kako su nevine zrtve i da su pobijeni na spavanju ili kao slucajni.
    A Pristina ce ih proglasiti za heroje...
    (lovac, 22. maj 2015 09:54)

    # Link komentara

  94. I oni hoce da mi OVO priznamo? Dno dna
    (RobiSarma, 22. maj 2015 09:53)

    # Link komentara

  95. А шта је са музиком? Каква је то свечаност без музике?
     (Марко, 22. maj 2015 09:52)

    # Link komentara

  96. dok god se teroristi dočekuju kao heroji nama nema mira
     (bojan, 22. maj 2015 09:51)

    # Link komentara

  97. I to ce Kosovska vlada dozvoliti? Da li su se oni ogradili o ove dogadjaje u Makedoniji?
     (poljak, 22. maj 2015 09:50)

    # Link komentara

  98. Ovi su ko palestinci sto slave na ulicama kada bombas samoubica digne izraelski gradski autobus u vazduh. Treba ogradu napraviti oko njih.
    (Zoki, 22. maj 2015 09:50)

    # Link komentara

  99. Ima li još neko da mu nije jasno?
     (Pedu, 22. maj 2015 09:50)

    # Link komentara

  100. obavezno spomenik u kumanovo,to sigurno!
     (baklja, 22. maj 2015 09:49)

    # Link komentara

  101. Ko iz ove vesti ne shvati pravu poruku, bolje je da ne cita nikakve vesti jer nema svrhe. A po(r)uka je jasna. Sve je bilo orkestrirano spolja, sa jednim jedinim strateskim ciljem - stvaranjem Velike Albanije. A te poginule ce jednog dana slaviti kao svoje heroje. Pod uslovom da strateski cilj stvare...
    (1+1=2, 22. maj 2015 09:48)

    # Link komentara

  102. Одлично! Браво! Велика лекција за све! Ако се тако дочекују терористи, како ли би дочекали хероје?

    Свака част!
     (Билл Гатес, 22. maj 2015 09:48)

    # Link komentara

  103. Kakav je ovaj "narod" na Kososovo...Ovi ucestvovali u napadad na jedan grad u legitimnu drzavu, hteli da ubiju civile, da izazove haos a onda su kao heroji kod svojih, slave terorizam...Evropska unija ni rec da su to teroristi, vec kriminalna grupa, od kad su teroristi i kriminalci heroji?
    (Makedonija - Kumanovo, 22. maj 2015 09:47)

    # Link komentara

  104. овима, пре или касније, следи такав пад да се никада више неће подићи.
     (орах, 22. maj 2015 09:47)

    # Link komentara

  105. heroj do heroja. pod hitno nazvati nekoliko ulica po njima i sagraditi spomenik od minimum 4 metra. ohhh...
    (heroj, 22. maj 2015 09:46)

    # Link komentara

  106. Preporučujem nekog finskog patologa za ponovnu autopsiju, ipak su se prosli put pokazali.
     (vlada, 22. maj 2015 09:44)

    # Link komentara

  107. ne verujem sta citam
     (sinod, 22. maj 2015 09:43)

    # Link komentara

  108. cela drzava im je kao mala ISIS
     (DOGE, 22. maj 2015 09:42)

    # Link komentara

  109. Ovo vise nema smisla sta se Albancima dozvoljava.Naravno ovo je direktan prst u oko balkanskim drzavama od strane USA,Nemacke i VB.Jedino resenje na duzi rok je savez Grcke,Srbije i Makedonije.Naravno NATO ce sve uciniti da se to ne desi a posebno da Grcka ostane van toga kako bi mogao da nastavi da kreira nestabilnost u Evropi.Mi mu to dodjemo kao i Makedonija i CG zrtveno jagnje koje ce godinama trpeti.Koga briga za grupu zaostalih balkanskih plemena.
    (laki78, 22. maj 2015 09:41)

    # Link komentara

  110. svecano?
     (milos, 22. maj 2015 09:41)

    # Link komentara

  111. gledajte ljudi kako se uz pomoc amerike tetoristi iz kumanova proglasavaju za narodne heroje. pitam se sta ce vucicu reci njegovi prijatelji u vasingtonu ako bude imao hrabrosti da ih priupita u vezi svega ovog?
     (bobe, 22. maj 2015 09:40)

    # Link komentara

  112. svecana sahrana terorista koji su pobili 10 policajaca. i svi cute. pa ovo treba da se vidi na CNNu BBCu i ostalim ratnohuskackim televizijama. kosovo za ovaj terorizam treba da ispasta
    (petar, 22. maj 2015 09:38)

    # Link komentara

  113. Овде је потребно да се одигра још једана - финална утакмица са терористичким бандама. Да не би више могли ни да писну, а камоли да упадају и убијају где им се прохте.
    (Владимир, 22. maj 2015 09:34)

    # Link komentara

  114. I posle ih zapad brani, gura, podržava ... Dočekuju svoje teroriste!
     (slanina, 22. maj 2015 09:34)

    # Link komentara

  115. Kao da docekuju junake a ne teroriste. Cuj, svecana sahrana, svasta!
    (aleksej, 22. maj 2015 09:33)

    # Link komentara

  116. A šta dotični građani koji su dočekali tela "poginulih" kažu, šta su ovi tražili u Makedoniji? S kojim ciljem su bili tamo? Šta su oni, kao neko folklorno društvo, ili predstavnici kosovske elite koji su išli da predstavljaju naučna dostignuća?? A oružije im se slučajno zateklo pri ruci? Ili ih oni slave i dočekuju i traže svečanu (državnu?) sahranu upravo zbog toga što su bili teroristi/kriminalci/plaćenici?
    (Saša, 22. maj 2015 09:32)

    # Link komentara

  117. a da li ce sahrani da prisustvuju zvanicnici eu, sad i nato ? ...
     (show moderator, 22. maj 2015 09:31)

    # Link komentara

  118. @ Kako je najavljeno iz udruženja OVK sahrana ubijenih kosovskih Albanaca će biti svečano obavljena.
    Nedvosmislen dokaz koji treba da OVK svrsta u red najgorih i najsramnijih terorističkih organizacija.
     (Pokojni Toza, 22. maj 2015 09:31)

    # Link komentara

  119. Svecano obavljena ! albanska mizernost njima je mesto van civilizacije !
    (Anonimus, 22. maj 2015 09:29)

    # Link komentara

  120. Poginuli su u ime naroda, tako su ih docekali. Covece, ko gleda sa strane ovo ne moze da shvati.
    (popovicvl, 22. maj 2015 09:29)

    # Link komentara

  121. Види се ,Косово је настало на тероризму зашто запад ћути и толерише тероризам.
     (Dušan, 22. maj 2015 09:28)

    # Link komentara

  122. kakvu ce kontru popiti ovi ljudi, mislim da nisu svesni toga. bojim se samo da ce, kad god se to desi, stradati nevini a ne ovi "gradjani" i "oslobodioci".
     (djuro, 22. maj 2015 09:26)

    # Link komentara

  123. Šta reći...
     (dzara, 22. maj 2015 09:25)

    # Link komentara

  124. Makedonci sami sebi skacu u stomak. Brate mili, jesi ga ubio u svojoj drzava, jel bio terorista, kriminalac ili sta vec, sta ga ispostavljas maticnoj zemlji, pa nije on kralj, naucnik, pisac.
    (alek, 22. maj 2015 09:25)

    # Link komentara

  125. To su njihovi junaci. Nećete čuti NIJEDNU reč osude. Možda od nekog ali, samo formalno. A išli su u Makedoniju da ruše, ubijaju i pale?! Neverovatan je medijski muk koji vlada u Srbiji. Nijedan političar, analitičar ili ekspert da se oglasi. Da iznesu svoju ocenu i ovaj akt nazovu pravim imenom, ne mešajući se u unutrašnje stvari Makedonije. Kao da su dobili nalog od nekog ko ih drži u šaci i daje domaće zadatke?!
    (Mladen Mladenovic, 22. maj 2015 09:24)

    # Link komentara

  126. Nemam prostora da sukob u makedoniji sagledam drugacike nego terorizam. Ako se teroristi i osvedoceni kriminalci svecano sahranjuju, uz drzavnu pocast ili simpatiju, to samo dokazuje da je i cela nama susedna drzava teroristicka. Svetu ovo izgleda nike problem, dok se zlo ne prosiri na Bec, Pariz, Berlin...
     (Adam, 22. maj 2015 09:24)

    # Link komentara

  127. Каква ће бити тела убијених, него беживотна.
    (Nebojša, 22. maj 2015 09:24)

    # Link komentara

  128. Nema mira, nema tolerancije, nema ljudskih prava, nema suvereniteta drzava...Samo smrt i siromastvo za nas...Pu, ko me posadi u ovu bestragiju...

    Obzirom da ovi tzv. albanci izgleda nikada nece odstupiti od svoje plemenske agende...
    Ne preostaje mi nista drugo, vec da im pozelim, sto vise ovakvih svecanosti.
     (Arcibald, 22. maj 2015 09:22)

    # Link komentara

  129. Kakva ironija, Makedonci ih priznali medju prvima.
     (Dule, 22. maj 2015 09:22)

    # Link komentara

  130. Svecano?
    (Srba, 22. maj 2015 09:22)

    # Link komentara

  131. Velika graska makedonske vlade. Sahrana ubica ce biti iskoriscena ko zna po koji put za sirenje velikoalbanskih ideja i terorizma. Uskoro stizu i odstetni zahtevi od strane porodica terorista mak. vladi. A platice odstetu jos kako....
    (mlekadzija, 22. maj 2015 09:20)

    # Link komentara

  132. Svakoga ko dodje na sahranu sem rodbine treba uhapsiti.
    (sud, 22. maj 2015 09:19)

    # Link komentara

  133. Sledece nedelje nek tako docekaju i onog sto je bazukom razneo vezanog coveka.
    I sve takve nek tako docekuju...Mislo sam da je takvo kolektivno ludilo samo bilo moguce 1933 u Minhenskim pivarama...
    (Veljko, 22. maj 2015 09:15)

    # Link komentara