Bez prvog časa u školama

Beograd -- U osnovnim i srednjim školama danas nema prvog časa, u obe smene, zbog štrajka četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika.

Izvor: B92, Beta, Tanjug
Pošaljite komentar
  1. Koje su ovo lagarije,prošli put smo tražili veću platu pa je ne dobismo još nam i odbiše pa vratiše pod uslovom da se prvo obavi nadoknada zbog petnestominutnog štrajka,tada smo prvi put platili ceh našeg nejedinstva. Sad nam odbijaju ne samo od plate nego i zanemaruju minuli staž a mi ih upozoravamo,ne mogu da verujem dokle su u stanju vrhuške ova 4 sindikata da idu daleko.Kolege,nema ništa od ovoga,sve ovo sad što radimo nažalost je daleko neozbiljnije nego prošli put. Pogledajte samo samo ove naše krokodile sindikalce od poda do plafona,organizacija im je nula a naše nejedinstvo čista 10. Kakve su nam onda šanse za uspeh kada većina prosvetara opet živi za 15 minutnim skraćenjem,nikome ne pada napamet totalna obustava pa da se ide do kraja. Ma ovo je samo cirkuska predstava za budale,uopšte ne žalim što više nisam član bilo kog sindikata.
    Srpska posla
    (učo, 2. oktobar 2014 23:19)

    # Link komentara

  2. Ministar siri dezinformacije. Prosvetari ne traže povećanje plata, nego da se prosveta izuzme iz smanjenja plata i da se platni razredi urede na nivou citavog javnog sektora koji se finansiraju iz budžeta, a ne po sektorima.
    (Jelena, 2. oktobar 2014 19:58)

    # Link komentara

  3. A zasto vi mudrice ne idete u skolu da radite?Lakse vam je da opravdate kriminalce,sram vas bilo!
    (savest, 2. oktobar 2014 11:48)

    # Link komentara

  4. Podrska prosvetarima.Dokazite i pokazite da imate razvijenu svest i da niste obicni robovi,ipak najveci deo ljudi u prosveti je sa VII sss,pa ne mogu bas tako da se igraju s vama.Ako dopustite da ovaj zulum vlasti prodje uskoro cete morati da placate da dolazite na posao,a sto ostale delatnosti imaju svest na nivou kisne gliste pa cute,e to je njihova sramota.Nedozvolite da vas vlast u saradnji sa korumpiranim sindikalcima prevede zedne preko vode.Vasa i borba advokata je u velikoj meri i borba za sve nas!
     (Skamija, 2. oktobar 2014 11:28)

    # Link komentara

  5. Srbija je na rubu egzistencije. Vi bar radite 9 meseci godisnje!
     (Luka, 2. oktobar 2014 11:08)

    # Link komentara

  6. Odmah zaposliti za biroa nezaposlene nastavnike koji hoce da rade I za platu manju nego sto su ovi imali a sve postojece zameniti pa neka onda strajkuju
    (Jovan, 2. oktobar 2014 11:01)

    # Link komentara

  7. Podrska nastavnicima! Oni bre uce nasu decu i spremaju za kasniji zivot ! Prosvetari, lekari, rudari.. moraju biti adekvatno placeni! To su osnove drustva i nema tu puno filozofije. Skidajte plate kafe kuvaricama, vozacima, licnim asistentima..
    (Vlada, 2. oktobar 2014 10:50)

    # Link komentara

  8. "Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je da prosvetni radnici nemaju razloga za štrajk i da novca u Srbiji nema "za bilo kakvo povećanje zarada"."

    Nema novca?! Gledate li vi, gospodine Verbiću, Insajder?
    (Damir, 2. oktobar 2014 10:47)

    # Link komentara