Pridnjestrovlje želi priznanje

Kišinjev, Moskva -- Moldavski region Pridnjestrovlje saopštilo je danas da bi želelo da, poput Kosova, bude priznato kao nezavisna država.

Izvor: Beta, Tanjug
Pošaljite komentar
  1. Iako oni vec davno govore - ako mogu Kosovari, zasto ne bi i mi - malo je verovatno da ce do toga doci, jer bi to primoralo Bukurest da uzme *ostatak* moldavski, tj. rumunski govoreci deo i time daju povoda za otvaranje pitanja Transilvanije-Erdelja /pre par dana su se u tom smislu ponovo oglasili pojedini lideri madjarskih organizacija u Rmuniji/, sto bilo premnogo kako za Vasington/Brisel i tako i za Moskvu /, a ne bi ostalo posledica i na Slovacku i Srbiju/Vojvodinu. Nije slucajno sto se Bukurest tako jasno distancirao od priznanja nezavisnosti KiM.
    (Milan Mali, 19. februar 2008 21:50)

    # Link komentara

  2. Nije tesko predvideti ko stoji iza takve teznje Pridnjestra. No pretpostavljam da ce neko njih zapitati pre nego sto ih prizna da li su bili federalna jedinica u SSRJ kao Kosovo u SFRJ? Da li su bili predstavljeni kao Kosovo u SFRJ u svim organima SSRJ (predsednistvo, vladu, skupstinu i organima partije) ravnopravno sa svim clanicama? Da li su imali USTAV kao najvisi pravni akt kao Kosovo? Da li su imali predsednika s ovlascenjima kao onaj s Kosova? Da li su imalu vladu s ministrima pa cak i ministra unutrasnjih poslova kao Kosovo? Da li su imali teritorijalnu odbranu kao Kosovo? Da li su imali Ustavni sud, vrhovni sud kao Kosovo? Pa onda da li je neko usao u njihovim kucama, spalio i zatrazio 5 minuta da se spreme i idu u Rusiju ili Ukrajinu i usput oduzeo licna dokumanta da ne bi imali identitet? Onda da li neko ih je ubio i ubijena tela utovario u neku hladnjacu i izbacio u neku reku glavnog grada Moldove i td itd. Tesko da predstavnici Pridnjestra mogu da odgovaraju pozitivno na ovakva pitanja i mnogo jos drugih. I ne samo oni. Posto stanovnici Pridnjestra su nesto manje od njih u Crnoj Gori postavlja se pitanje zasto nisu trazili nezavisnost posle nezavisnosti Crne Gore i sta uopste ima slicnosti izmedju istorije Kosova i te teritorije? Najbolji odgovor na postavljena pitanja verovatno je dao Cecenski predstavnik koji bar sto se tice zadnjih pitanja mogao da odgovori pozitivno.
    (fadil_h, 19. februar 2008 20:54)

    # Link komentara

  3. Zaboravili ste da je Kosovo jedinstven slucaj...
    (debeli aleksov, 19. februar 2008 20:26)

    # Link komentara