Solana u Prištini

Brisel, London, Ljubljana -- Havijer Solana boravi u Prištini zbog sastanaka s kosovskim premijerom i predsednikom, Hašimom Tačijem i Fatmirom Sejdiuom.

Izvor: B92, Beta, Tanjug
Pošaljite komentar
  1. Ostavimo se udvaranja ovoj prljavoj Evropi. Ukoliko nas stvarno žele neka Evropa dođe kod nas. Srbija je u Evropi mnogo duže nego što je Evropa van Srbije. Dosta je bilo ucena i kvazi prijateljstva. Onaj ko vaam je pravi prijatelj taj zna gde živite i kako živite i kada i kako treba da vam pomogne. Ne može Solana da vam šalje bombe i da vam se prikazuje sada kao prijatelj. Kada dođu pravi prijatelji u Srbiju svi ćemo ih prepoznati i uvek prijateljski dočekati.
    (Vojislav, 19. februar 2008 12:31)

    # Link komentara

  2. "jer smatramo da nam on pripada, on je naše područje i naša buduća teritorija" Solana prica ko da se Srbija i ne pita. Covek se malo i zapita da li je ova licimerna Evropa ono sto smo zamisljali kada smo razgovarali o Evropskoj Uniji.
    (Milance, 19. februar 2008 13:25)

    # Link komentara

  3. Dirnut sam. Bilo bi dobro da nam se neki ljudi ne obracaju vise. Izabrali su koga zele za partnera i ja to samo mogu da konstatujem. Nase je samo da postujemo one koji nam, makar iz cisto principijelnih, a ne prijateljskih razloga, nisu okrenuli ledja ovaj put. A za teritoriju... ima vremena. On to sigurno nece doziveti.
    (Jovan, 19. februar 2008 13:31)

    # Link komentara

  4. Mi smo mala zemlja i ne mozemo nikoga ucenivati i uslovljavati. Za Evropu treba biti mudar,lukav i promisljen a neponosan, prkosan i tvrdoglav. Ponos ostavimo za kucu :)! A sad da odgovorim Solani:Hvala vam gospodine Solana sto ste nas oslobodili spoljnog zaostalog duga prema Kosovu,tekucih troskova,dva miliona albanaca sa nasim pasosima i sad vec visoko radiokativne okoline u kojoj je sve cesce oboljevanje od malignih bolesti.Mi smo izabrali evropski put i zelimo da nam otvorite vrata...
    A sad za nas:Ko god zivio tamo i ma kako se zvala ta nova drzava,ne moze se izbrisati secanje i taj odnos prema Kosovu kao simbolu Srpske tradicije i jedinstva.
    (Arhandjel, 19. februar 2008 13:42)

    # Link komentara

  5. Za Solanu, ako do sada nije mogao da shvati: Srbija nikada neće biti član EU ako uslov bude da priznamo ili nemo prihvatimo nezavisnost Kosova.
    (Upućen, 19. februar 2008 13:52)

    # Link komentara

  6. "visoki predstavnik EU Havijer Solana je rekao da je postignut dogovor s generalnim sekretarom UN Ki Mun Banom o razmeštanju misije EU na Kosovu, a to je dogovoreno i s Prištinom". Ovi naši evropski prijatelji nas zaobilaze kao da smo kužni. Ako je i od prijatelja, mnogo je.
    (bt, 19. februar 2008 14:05)

    # Link komentara

  7. Kakva sramota i lakrdija od naslova: EU-LEX; lex znaci zakon na latinskom, a oni upravo rade protiv zakona. Kako mogu sami sebi da pogledaju u oci? Zaista kako ti ljudi, Solana i kolege mogu da spavaju i zive posle sveg nepostenja i zla koje su pocinili?
    (strasno, 19. februar 2008 14:20)

    # Link komentara

  8. Veoma cenim Tadica, ali mislim da je svoju politiku a time i politicku buducnost previse vezao za EU, koja, kako se pokazuje ne samo da nije blagonaklona prema Srbiji, vec je vode trecerazredni politikanti bez vizije i ideje. Iako mentalno osujecene, a cesto i bizarne, izjave Solane ne zasluzuju komentar, voleo bih da Tadic skupi snage i objasni Solani da bar sto se Srbije tice, ona nije "njihova" teritorija.
    (Pera Detlic, 19. februar 2008 14:25)

    # Link komentara

  9. Generalni sekretar UN Ki Mun Ban odobrio razmještanje misije EU na Kosovu?
    A naftna industrija Srbije?
    Jel' itko vidio Putina?
    (Josip Vasilj, 19. februar 2008 15:01)

    # Link komentara

  10. Dragi Srbi, Vi niste shvatili da Vam je Solana bio prijatelj i kada je vodio akciju koju su nazvali "Milosrdni Andjeo"... sada se situacija ponovo promenila i on nam je opet "prijatelj" koji dolazi ovde i prica nam kako je najbolje da nam prijateljski uzme dusu, narod, teritoriju, imovinu i sve ostalo sto je nase po svakom pravu i svim zakonima. Puna usta prijateljstva a tako malo ipravnih i dobrih dela prema prijateljima.
    (Tosha, 19. februar 2008 15:09)

    # Link komentara

  11. Dejvid Miliband izjavio je da bi odbacivanje težnje građana Kosova izazvalo mnogo više "nestabilnosti i opasnosti". ovo govori sve...o njihovom pravu,demokratiji....ko pravi vecu guzvu i galamu,taj dobija? zakon sile,a ne zakoni prava ..?!@##$
    samo moje razocaranje u zapadni moral i vrednosti...nista ne razumem,jer sam totalno prozapadno orijentisan..
    nemam reci...
    (neverovatno, 19. februar 2008 15:44)

    # Link komentara

  12. Izjava Ministra spoljnih poslova UK govori o necemu sto nikada, ali nikada, nisam verovao da ce izaci iz ustiju pripadnika ove ponosne nacije. Naime, gospodin se povinuje goloj taktici terorizma, a to je da se pod pretnjom pogroma nad srpskim civilima i kulturno istorijskim spomenicima izdejstvuje cilj, u ovom slucaju "nezavisnost". Quo vadis Domini? Kazu - ne bi bilo nikada kompromisa?! A SAD i UK su celo prolece i leto 2007. demotivisale albansku delegaciju da pregovara obecavajuci im ceo kolac - samo da ne proteruju i ne ubijaju nikoga za vreme pregovora! Zaista mi je zao sto radikalske teorije zavere dobijaju obrise gole istine. Zao mi je i Belexa i investicija, ali u EU ne treba ni pokusavati ici pod ovim okolnostima. Nek prime Kosovo u EU i nek im je svima sa srecom i sa jeftinim dopom i iranskim semtexom.
    (Zeppelin, 19. februar 2008 15:57)

    # Link komentara

  13. Meni ovaj Solanin govor ne mirise na dobro.Ko zna sta ce se u buducnosti sve jos dogadjati nad Balkanom.On sigurno ima zelju da strane sile budu prisutne na celoj teritoriji Srbije u svakom pogledu.Prognoziram moguci treci svetski rat u buducnosti.Bice jako lose.
    (Rabin, 19. februar 2008 17:20)

    # Link komentara

  14. "Ostajemo privrženi evropskoj perspektivi regiona, jer smatramo da nam on pripada, on je naše područje i naša buduća teritorija" - Solana i dalje govori kao portparol NATO-a. tuzno !
    (vladimir, 19. februar 2008 17:53)

    # Link komentara

  15. Kako se meni cini ..shodno znacajnom jacanju rusije....vise mi trebamo evropi nego ona nama ..jos samo ovi mapetovci u vladi da shvate to ...i da svi mozemo mnogo lakse da disemo.
    (nikola, 20. februar 2008 08:33)

    # Link komentara