1. Sramota nama! Ukrajinci su nama braća..... Nisu priznali Kosovo!
    (didik, 12. decembar 2019 21:21)

    # Link komentara

  2. (Pera, 12. decembar 2019 12:45)

    Mnogo bi nas zajebali, taman kao i Crna Gora i Makedonija. Naše "bratske" zemlje. Kako god, KiM će kad tad biti oslobođen od okupacije i vraćen u sastav Srbije, a pre će cela Ukrajina postati deo Ruske federacije nego što će SAD dobiti Krim u okviru okupirane Ukrajine.
    (Exelnecija, neka tamo..., 12. decembar 2019 17:09)

    # Link komentara

  3. Pa dobro, nije ih primio nijedan zvaničan organ Srbije već rusofili iz opozicije. Po meni jedino nije dobro što za takve susrete stoje na rasplaganju državni objekti Republike Srbije ali sam svestan činjenice da se narodnim poslanicima ne može uskratiti korišćenje prostorija Narodne skupštine. Naša država može da se nađe u problemu ako se u nekoj zvaničnoj delegaciji Ruske federacije nađu predstavnici Krima jer mi ne možemo Rusima da određujemo koga će uvrstiti u istu. Stalno moramo žonglirati između principijelnog stava da podržavamo teritorijalni integritet Ukrajine i očuvanja odnosa sa Rusijom kao najbitnijim spoljnopolitičkim saveznikom.
    (Tako je, kako je, 12. decembar 2019 17:05)

    # Link komentara

  4. (100% SRBIN, 12. decembar 2019 15:16)

    Istina je, kao što je istina i da je Konstantinopolj nekad bio grčki grad. Problem leži u međunarodnom pravu. Naime, Rusija je priznala Ukrajinu u granicama sa Krimom a onda anektirala tu teritoriju čime priča o ispravljanju istorijske nepravde pada u vodu. Nikakve razlike nema u američkom otimanju Kosova i ruskom pripajanju Krima. Oba slučaja su kršenje međunarodnog prava i mi ne smemo upasti u zamku da imamo različite aršine za nešto što je u suštini ista pojava.
    (Ide nama na štetu, 12. decembar 2019 16:50)

    # Link komentara

  5. Selektivno poštovanje medjunarodnog prava je poslednje što je Srbiji potrebno u delikatnom položaju i trenutku u kome se ona nalazi. Koliko god apsurdno nekom zvučalo, države poput Ukrajine i Gruzije će doslednije držati stranu Srbiji od nekih “tradicionalnih prijatelja”. A Srbija tim istim zemljama “vraća” tako što prima delegacije sa Krima ili Abhazije.
    (Vladimir Tojagic, 12. decembar 2019 16:43)

    # Link komentara

  6. Ukrajinci nisu nam nista manja braca od Rusa nisu osim toga nisu priznali KiM dakle sta ovi izigravaju sa Rusima pitanje je
    (Nekako, 12. decembar 2019 16:34)

    # Link komentara

  7. Ukrajina ima pravo u slučaju Krima, i treba uzeti u obzir činjenicu, da nije priznala Kosovo. To što želimo podršku Rusa za Kosovo, ne znači da treba zbog toga po svaku cenu da odobravamo anektiranje Krima od strane Rusa, jer time "de facto" odobravamo i nakaznu nazovi-državu Kosovo.
    (Smuleco, 12. decembar 2019 16:22)

    # Link komentara

  8. Loše nam se piše od ove neutralnosti čini mi se.
    (Saša, 12. decembar 2019 16:21)

    # Link komentara

  9. Mislim da treba prvo gledati interese, odnosno stati na stranu Rusije jer od njih možemo imati veće koristi. Ukrajina je i onako vise naklonjena zapadu.
    (Covek, 12. decembar 2019 16:19)

    # Link komentara

  10. I ja sam bio na Krimu, Gurzuf, Evpatoria, Kerč. Veruj te mi raj na zemlji ! A političar mogu u kanalizaciju! I niko ko poseti Krim ne može da podleze nikakvim sankcijama UA , jer se dolazi letom iz Moskve ( u pasošu ima te samo ulaz u RUsku Federaciju). A ja sam ulazio i preko Ukrajine na Perekopse Armjansk sa kolima i uredno dobijete pečat kad uđete na Krim da ste ušli ucRusku Federaciju a Ukrajinci udaraju pecet na listić neki koji ste obavezni da im vratite prilikom izlaska.!!! Toliko o tom Ukrajinskom foliranju!!! Isto kao sa Kosovom kod nas . A da Krimske tablice uredno prelaze "granicu "( administrativnu ) . Šverc cveta !
    (naše će sene ..., 12. decembar 2019 16:00)

    # Link komentara

  11. A kada pre pola godine ničim izazvani u ukrajini peva ceo stadion na fudbalskoj utakmici sa hrvatskim šovinistima"ubi,ubi srbina"onda to nije neprijateljski čin ???,mora da je ukrajina prijateljska zemlja a ovo pevaju jer nas vole,šta oni misle da su oni...u svakom slučaju nebitna zemlja za Srbiju.
    (gavra, 12. decembar 2019 14:08)

    A znaš li kad je to počelo? Onog momenta kad su se naši "dobrovoljci" sa kokardama na glavi našli u Donbasu i počeli slikati sa tri prsta i puškama uperenim ka ukrajinskim položajima! Da ne govorim o našim navijačkim koreografijama tipa Krim je Rusija i još mnogo toga! Seti se kako smo mi skoro reagovali na ponašanje engleskih navijača u Prištini. Od 2008 do 2010 sam živeo u Kijevu, obišao mnogo drugih mesta i apsolutno ne da nisam osetio animozitet prema Srbima nego naprotiv veliku otvorenost i simpatije. Njihov jezik je mnogo sličniji našem od ruskog i brzo se uči a i njihova istorija govori da su južni Sloveni otišli na Balkan iz zapadne Ukrajine pa nas smatraju (ili su smatrali) veoma bliskim. Upropastili smo bez ikakve potrebe odnose sa jednim velikim narodom. A ovi što pominju da je Krim uvek bio ruski treba da znaju da su Rusija i Ukrajina jedna drugu priznale u tim granicama i sva priča je tu završena. Apsolutno se moralo staviti do znanja Rusiji da u te igre oko Krima nećemo ulaziti.
    (Celtic, 12. decembar 2019 15:58)

    # Link komentara

  12. Ukrajina nije priznala kosovo Rusija jeste.
    (E znas ti ko sam ja, 12. decembar 2019 15:54)

    # Link komentara

  13. srbija bi kao uvjek na dvije stolice da sjedi...dvolicnije drzave na zemaljskom saru ne postoji...bez stava po mnogim pitanjima...
    a prelomite jednom oko necega, pa nek ide sve u ...
    (euglena, 12. decembar 2019 15:27)

    # Link komentara

  14. Draga g-do pre nego li komentarisete nešto malo procitajte istoriju i prikupite malo činjenice. Krim nikada nije zvanicno kroz istoriju pripadao Ukrajini. Hruscov je ukazom poklonio Ukrajini u vreme SSSR a. vratio se Krim matici. To sto je B.Obradovic primio tu delegaciju je njegov problem. Zvanicnici Srbije tj.niko iz vladajuce strukture to nije uradio. Koliko sam obavesten B.Obradovic pripada SzS ili tkz.opoziciji. Ko šteti Srbiji??
    (100% SRBIN, 12. decembar 2019 15:16)

    # Link komentara

  15. U pravu su ljudi. Vristimo stalno o Kosovu i nepravdi, a ovamo uvaljujemo njima ovako koji su maltene istu nepravdu doživeli od strane Rusa, ovo je krajnje dvolicno i neprincipijelno
    (hipokrizija, 12. decembar 2019 14:54)

    # Link komentara

  16. Ja se stidim naseg odnosa prema zaista bratskom ukrajinskom narodu i drzavi Ukrajini, koja bas nikad u istoriji nije nista uradila protiv Srbije, koja nije priznala Kosovo i koja dozivljava tragediju i teror od strane Rusije.
    Najveca tragedija Ukrajine je sto se granici sa Rusijom, odakle svo zlo dolazi, a oni su prvi na udaru jer se granice sa Rusijom.

    Na nasu srecu ne granicimo se sa Rusijom, pa nismo direktno ugrozeni od tog zla, ali to zlo rovari po Srbiji svom snagom na raznorazne nacine i preko raznoraznih ruskih placenika.

    Vise je nego ocigledno da rusko zlo deluje preko velikog dela opozicije, i da finansiraju i huskaju opoziciju da rade to sto rade po Srbiji.
    Deluju na bukvalno preslikani nacin kao u Crnoj Gori, preko opozicije, gde salju raznorazne agente i komisare koji su na crnim listama svugde u svetu da dolaze u Srbiju , da se slikaju sa opozicijom, koja pokusava da upada u Parlament, Televizije i slicno.

    Sve je identicno kao u Crnoj Gori sto je bilo, bukvalo preslikano delovanje ruske agenture.

    Bitno je da se niko iz Vlade i zvanicnika nije sastajao sa delegacijom sa Krima i Rusije, i to je vrlo pametno.

    Ruski placenici iz opozicije su doveli svoje sefove iz Rusije u Beograd.
    (Jovana, 12. decembar 2019 14:39)

    # Link komentara

  17. Stvarno bi bilo steta da ne zabodemo prst u oko svaki dan nekome.
    (igor, 12. decembar 2019 14:34)

    # Link komentara

  18. Srbija će jednom ući u EU, ali sa Vučićem i njegovim poltronima sigurno neće. Nemamo mi veze sa neutralnošću. Pročitajte bar jedne novine u Srbiji koje su rekle nešto protiv Rusa i Rusije, a svaki dan olajavaju NATO i Zapad. A sve će nas to jednom debelo koštati, kao što je i koštalo u zadnjih 30 godina. Ali, bezumnost naših zatucanih političara, tvrdoglavost i inat, emocije zadojene mitovima, umesto zdrav razum i mudrost, koju je nažalost izgubila i naša SPC, nemaju ni mere ni granica. Jer, Srbi su znali herojski da ginu, ali su kao političari velika nula.
    (Robinson, 12. decembar 2019 14:34)

    # Link komentara

  19. Ukrajina je zemlja sa kojom treba da imamo prijateljske odnose jer ne postoji ni jedan opravdani razlog da ne bude tako.
    (vladimir, 12. decembar 2019 14:32)

    # Link komentara

  20. Pustiti im snimak sa fudbalske utakmice Srbija vs Ukrajina i pitati ih koji je to član Rezolucije?
    (XXL, 12. decembar 2019 13:39)

    Ovde se govori o politici na najvisem nivou, a ti spominjes nekakvu fudbalsku utakmicu.
    (Dex, 12. decembar 2019 14:25)

    # Link komentara

  21. Cekaj, pa Obradovic je opozicija, nisu i primili predstavnici vlasti. To noje zvanicna politika Srbije. Jedino sto je mozda greska vlasti je sto su dopustili da ih Obradovic prosvercuje u skupstinu...
    (a vi kako ‘te?, 12. decembar 2019 14:22)

    # Link komentara

  22. ovo nije uradila vlada ni neko iz vlade niti ima veze sa ministarstvom spoljnih poslova
    poslanici tacnije obradovica pitajte da vam objasni zasto
    (deda, 12. decembar 2019 14:10)

    # Link komentara

  23. A kada pre pola godine ničim izazvani u ukrajini peva ceo stadion na fudbalskoj utakmici sa hrvatskim šovinistima"ubi,ubi srbina"onda to nije neprijateljski čin ???,mora da je ukrajina prijateljska zemlja a ovo pevaju jer nas vole,šta oni misle da su oni...u svakom slučaju nebitna zemlja za Srbiju.
    (gavra, 12. decembar 2019 14:08)

    # Link komentara

  24. Sramota Beograd su osvojili Ukrainski vojnici a ne Rusi
    (Brale, 12. decembar 2019 14:03)

    # Link komentara

  25. Bosko Obradovic ih je pozvao nije bilo zvanicni poziv vlade. ipak vlada nije trebala da ih pusti u skupstini
    (boban, 12. decembar 2019 14:02)

    # Link komentara

  26. Bodemo prstom u oko ceo normalan svet zarad cega? Zarad Rusa, koji nas uzgred i ne vole bas? Kakve li to dugove Vucic ima prema Putinu, pa mora da se zavadi sa celim svetom zarad Rusije?
    (idi amin, 12. decembar 2019 14:01)

    # Link komentara

  27. I treba da budu besni, Srbija se. opet ponaša kao ruska Gubernija,. prema prijateljskom narodu i državi koji joj nikada nisu dali povoda za to. Mudra strategija bi bilo ne komumicirati sa Krimom oficijelno i videti kako će to da se završi, ker će rešenje sigurno da se čeka joe deceniju-dve. Nema razloga da kvarimo odnose ni sa Rusijom ni sa Ukrajinom, ali pre svega ne sa EU i Amerikom, od kojih ekonomski zavisimo i koji podržavaju Krim u Ukrajini za sada.
    (EU Citizen, 12. decembar 2019 13:46)

    # Link komentara

  28. Ako vam se ne sviďa vi onda priznajte tzv Kosovo a mi ćemo Donbas i svi zadovoljni!
    (Storno, 12. decembar 2019 13:42)

    # Link komentara

  29. Pustiti im snimak sa fudbalske utakmice Srbija vs Ukrajina i pitati ih koji je to član Rezolucije?
    (XXL, 12. decembar 2019 13:39)

    # Link komentara

  30. Jako losu spoljnu politiku vodimo. Znate zasto? Pa evo zasto. Doveli smo sebe u situaciju da se moramo zameriti nekome, i to na nekontrolisani nacin. Kako na nekontrolisani? Pa lepo, nemamo sudbinu u nasim rukama, jer mi zelimo dobre odnose sa Ukrajinom, ali nece da moze, jer zelimo ujedno i dobre odnose sa Rusijom, i eto sta se dogodi - neki Krim je kidnapovao nasu spoljnu politiku i van nase kontrole smo se zamerili Ukrajini, i to nasuprot nasim sopstvenim interesima, a to je principijelnost, jer mi zbog naseg teritorijalnog integriteta podrzavamo teritorijalni integritet Ukrajine i ne podrzavamo Krim u Rusiji, ali zelimo odlicne odnose sa Rusijom. Oksimoron, nonsens, koji ce nas kostati i naseg teritorijalnog integriteta (kojeg usput nemamo u okviru u kojem haluciniramo da ga imamo) i naseg dobrog odnosa sa drugim drzavama, nase reputacije u svetu i nasih interesa.

    Na dve je stolice nemoguce sedeti, pogotovo ako je zadnjica veoma mala. Kako to objasniti nasim politicarima koji (samo u svojim glavama misle) da balansiraju u spoljnoj politici, a zapravo nemaju kontrolu nad spoljnom politikom???
    (Mile, 12. decembar 2019 13:35)

    # Link komentara

  31. Srbija je pod magijom luta levo desno pa se vrati u 90-te. Nema cilja nema puta a gradjani kao guske u magli cekaju ni sami neznaju sta.
    (Svetlana, 12. decembar 2019 13:34)

    # Link komentara

  32. Izvinite braco al tako kako je
    (Vojkandbrat, 12. decembar 2019 13:29)

    # Link komentara

  33. dal smo normalni
    (Poslednji Samuraj, 12. decembar 2019 13:29)

    # Link komentara

  34. Ne znam što želimo loše Ukrajini.Ukrajina je uvek bila na našoj strani.Nikada protiv nas.Zamisli sutra predsednik Ukrajine da primi Tačija i kaže i da kaže javno da je Kosovo nezavisno.A nisu ih priznali?Sramota!
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 12. decembar 2019 13:28)

    # Link komentara

  35. Nesto naveliko ne valja sa time kako srpska diplomatija vodi inostranu politiku. Digli su letvicu vise i iz regiona otisli cak do Ukrajine. Nije im dosta Albanaca, Crnogoraca, Bosanaca, Bugara, Makedonaca, Hrvata... Zar Srbija ne moze biti neka obicna mala neprimetna drzava koja radi i o kojoj se mnogo ne pise ? Izgleda da ne, jer nasi politicari se bolje snalaze u haosu.
    (hm, 12. decembar 2019 13:27)

    # Link komentara

  36. Svaka čast... Oni nisu priznali Kosovo!
    (lala, 12. decembar 2019 13:27)

    # Link komentara

  37. Dokle ce Srbija zbog rusa da se svadja sa svima?
    (Mamer N'goj, 12. decembar 2019 13:26)

    # Link komentara

  38. Glup smo narod neverovatno
    (gagi, 12. decembar 2019 13:26)

    # Link komentara

  39. Jel su ovi nasi politicari normalni?

    Ako je Rusija pošla putem bez povratka i samouništenja, Šta mi radimo?
    (Era, 12. decembar 2019 13:25)

    # Link komentara

  40. Oh, radosti i problemi politike "sedenja na dve stolice". Stiže naplata, rusofiličari.
    (Srboljub, 12. decembar 2019 13:21)

    # Link komentara

  41. Dragi Ukrajinci, mnogi od nas se stide naseg podanickog odnosa prema Rusiji.
    (Xman, 12. decembar 2019 13:21)

    # Link komentara

  42. Boškić srbuje u parlamentu koji inače bojkotuje, a naše kamiondžije posle dobijaju batine na granici Rumunije i Ukrajine. I on hoće da vlada... Zbogom pameti!
    (Mrgud, 12. decembar 2019 13:19)

    # Link komentara

  43. Našli su nas jer imaju svoj problem a da ga nemaju uradili bi isto što i sve naše "prijateljske" zemlje da se dodvore EU. Tuđa ruka svrab ne češe.
    (Neon, 12. decembar 2019 13:19)

    # Link komentara

  44. Obratite se onom Obradovicu.
    (hours of love, 12. decembar 2019 13:18)

    # Link komentara

  45. Trebalo je i ostrije da reaguju. Srbija, drzava koja ne zna gde se nalazi, gde ide, niti sta radi
    (Realno, 12. decembar 2019 13:18)

    # Link komentara

  46. Sram nas bilo! Ukrajina nije priznala Kosovo.
    (Novak, 12. decembar 2019 13:14)

    # Link komentara

  47. Sve tačno. A ta ruska ***** svesrdno rade da nas posvadjaju sa celim svetom zarad svojih interesa. A ovi naši namesnici rade kao da su ih Rusi tu postavili.
    (Nana, 12. decembar 2019 13:14)

    # Link komentara

  48. Zasto ste vi pretukli nase Srbe kamiondzije?
    (Bane, 12. decembar 2019 13:13)

    # Link komentara

  49. Imate Ivicu Dacica porazgovarajte.
    (Nada, 12. decembar 2019 13:10)

    # Link komentara

  50. Још ми одзвања у ушима прошлогодишња дрска и ни мало дипломстска критика Украјинског анбасадора нашем руководству у сред Београда, то што нису признали Косово не значи да су нам пријатељи.Наши пријатељи су Руси и ми требамо званично признати Крим јер је Крим РУСКИ. У Србији сви народи и нац. мањине смеју да говоре својим матерњим језиком, уче школе и тд. у Украјни је руски језик законом забрањен, да ли је то демократија? о шуровању са Хитлером не бих, сви знају на чијој страни су они били.
    (ЗК, 12. decembar 2019 13:09)

    # Link komentara

  51. Sramota sta se radi, ukrajinci nikad nisu bili neprijateljski nastrojeni prema nama, nisu priznali kosovo, nisu nam nigde odmagali ako nisu mogli da pomognu, dok im mi svuda zabadamo noz u ledja.
    (eee tuga, 12. decembar 2019 13:08)

    # Link komentara

  52. u pravu su kao i mi u vezi Kosova po istim pravima i zakonima,jedino je prekrsioc istih u svakom slucaju razlicit, tako da se bez trece sv rata ta pitanja nece resiti
    (marica, kriv, razumevanje..., 12. decembar 2019 13:08)

    # Link komentara

  53. Ja sam apolitičan čovek ali nisam lud da ne vidim šta nas čeka ako ne daj Bože državu vode ljudi popud Boška Obradovića. Na stranu šta ja mislim o Ukrajini ali političar bi morao da vodi računa o interesu države i da pazi šta radi i priča.
    (M48, 12. decembar 2019 13:07)

    # Link komentara

  54. Cemu sve ovo, kao da nemamo vec dovoljno problema
    (alex, 12. decembar 2019 13:05)

    # Link komentara

  55. kad Obradovicu das drzavu..
    (poznavalac ©®, 12. decembar 2019 13:05)

    # Link komentara

  56. I treba, mi stavrno ne znamo sta hocemo
    (Boba NS, 12. decembar 2019 13:03)

    # Link komentara

  57. I onda se pitamo zasto su nase kamiondzije pretucene na granicnom prelazu... Pa mi se zaboga deklarativno zalazemo za teritorijalni integritet Ukrajine.

    Tako to izgleda kada sedimo na 2 ili 3 stolice. Kosovo je nase (na papiru), Krim je ukrajinski (na papiru) a delegacija Krima je u Srbiji (u realnosti). Blago nama.
    (Nenad, 12. decembar 2019 12:59)

    # Link komentara

  58. Ono zadnje parce mozaika koje je Putin stavio u Hram Svetog Save Kad je zadnji put bio je zapravo poslednji ekser u kovcegu.
    (Where is my sendvic?, 12. decembar 2019 12:53)

    # Link komentara

  59. Problem je u tome sto ni mi neznamo sta hocemo !!! Sedenje na dve stolice je jako opasno.
    (gogo, 12. decembar 2019 12:51)

    # Link komentara

  60. Realno gledano oni su upravu,a sada sto mi mislimo drugacije ...
    Meni je zao sto je uopste doslo do sukoba izmedju Rusa i njih,al znam ko je za to najvise kriv.
    (BOSS, 12. decembar 2019 12:51)

    # Link komentara

  61. Uf uf, pa čim je nama diplomatsko predstavništvo na nivou otpravnika poslova onda znamo da odnosi i nisu neki, a to što njima smeta i oni koa podržavaju integritet Srbije je samo zbog toga što imaju taj Krim, uostalom kao i svi ostali koje ne priznaju Kosovo. Ne rade to jer nas vole ili poštuju nego su zabrinuti za svoje teritorije.
    (janbo, 12. decembar 2019 12:50)

    # Link komentara

  62. to nije u redu sa nase strane jer oni nikada nisu priznali Kosovo !
    (ivan, 12. decembar 2019 12:47)

    # Link komentara

  63. Ukrajina nije priznala Kosovo.
    (Pera, 12. decembar 2019 12:46)

    # Link komentara

  64. Boško, ti si ih uvodio u Skupštinu. Ajde put pod noge u Ukrajinu.
    (Milutin, 12. decembar 2019 12:46)

    # Link komentara

  65. Sve te rezolucije su izgleda mrtvo slovo na papiru. Nasu 1244 kao da su pisala deca u obdanistu a ne UN. Nego sta da radimo povodom antisrpskog stava u Ukrajini? Namlatise kamionidzije ni krive ni duzne. Bili su mi simpatican narod isto koliko i Rusi (dakle koliko i Nemci, Italijani, Fracuzi...) ali sad vec menjam misljenje.
    (10ka, 12. decembar 2019 12:45)

    # Link komentara

  66. Krim je Rusija !
    (Tale'S, 12. decembar 2019 12:45)

    # Link komentara

  67. E sada bi Ukrajina trebala priznati Kosovo. Pa pozvati Kurtija u Kiev. Pa odrzati predavanje o volji naroda Kosova... E jesmo imbecili.
    (Pera, 12. decembar 2019 12:45)

    # Link komentara

  68. Mi sve vreme pricamo o povelji ujedine nacije a mi sami krsimo te povelje. Sta ako Ukraina prizna Kosovo? Da li mi imamo pravo de se bunimo?
    (U N, 12. decembar 2019 12:44)

    # Link komentara

  69. U pravu su u potpunosti Oni ne primaju predstavnike parlamenta tzv Kosova u svojoj skupstini a nasi glume ludilo
    (mc tavish, 12. decembar 2019 12:43)

    # Link komentara

  70. E jesmo ga preterali...a za Kosovo se bunimo....obice nam se to o glavu vrlo skoro...
    (Kolega, 12. decembar 2019 12:42)

    # Link komentara

  71. Nista pogresno nisu rekli.

    Ukrajna ne priznaje Kosovo, minimum barem treba uraditi da se to ispostuje.
    (Never, 12. decembar 2019 12:36)

    # Link komentara