1. Svako ko je barem punoletan, zna da u EU necemo uci bez priznavanja Kosova kao države...čemu iznenadje je naših političara. Ipakod našeg predsednika očekujem da to reši sa našim " prijateljima" sa zapada. Da nije žalosno po narod, bilo bi smešno.
    (Milenko Turanjanin, 16. novembar 2017 19:57)

    # Link komentara

  2. Vrlo interesantno. Na jedni strani od Srbije se traži da na ovaj ili onaj način prizna nešto (tzv. dražavu Kosova) zašto ne postoji saglasnost u EU,
    a od članica koje to neće da urade se ne traži. Ne mogu da verujem da je to samo zbog toga što nisu susedi.
    (SIN LOVCA NA MEDVEDE, 16. novembar 2017 13:37)

    # Link komentara

  3.  ne znam sta ti hoces od nas? 
    Donesi odluku, ovo ili ono, stalno nesto ustezes, pojasnjavas itd. Jel te podrzava 60% naroda? Nazalost po izbornim rezultatima da, e ako je tako, lepo se i ponasaj kao lider, i ponesi odgovornost...
    (asdfghjkl, 16. novembar 2017 10:36

    60% od 55% izaslih u proseku na prethodnih deset izvora u cetiri godine sto mu dodje oko 25-30% ukupnog stanovnistva. U tom grmu lezi zec.
     (Dr, 16. novembar 2017 13:34)

    # Link komentara

  4. Onda nema ulaska u EU. Prosto I jednostavno!
    (Barbarian, 16. novembar 2017 13:29)

    # Link komentara

  5. "Nije to priznanje, niko to ne govori na taj način. Govore između redova, ali ne na taj način, ali ovo je ono što ja mogu da vam kažem", rekao je predsednik novinarima u Aranđelovcu.

    Neće to ni biti priznanje. Međutim, Priština, Eu, SAD, će to tumačiti kao priznanje i to će dati vetar u leđa državama koje nisu priznale Kosovo da to učine. A sad to što će naši političari i pravnici u "unutrašnjem dijalogu" utvrditi da to nije priznanje i to što će narod "shvatati" da mi nismo priznali Kosovo, možemo okačiti mačku o rep.

    Samo da mi neko objasni zašto MORAMO u eu…
     (tudum, 16. novembar 2017 12:54)

    # Link komentara

  6. Jel ce dati da udjemo ovako korumpirani, opljačkani, siromašni?
     (zum, 16. novembar 2017 12:39)

    # Link komentara

  7. Sta znacai normalizacija molim za objasnjenje. Mislim da je to nesto drugo nasta svi slutimo.

    (Bane, 16. novembar 2017 12:13)

    Znači uspostavljanje dobrosusedskih odnosa, to nije rekao.
    Drži se Ustava i R1244UN, Vučiću.
    (marija, 16. novembar 2017 12:36)

    # Link komentara

  8. Vucic je vec priznao Kosovo. Sad samo pokusava da nadje po njega najpovoljniji nacin kako da to predstavi narodu u Srbiji. U Medjunarodnom pravu postoje dva nacina da priznas neku teritoriju kao drzavu, de jure - objavljivanjem izricite deklaracije da priznajes npr Kosovo, i de facto - medjunarodnom saradnjom i aktima koji zapravo pokazuju da si ti tu oblast priznao kao drzavu.

    Sta vise, u praksi se jednako cesto drzave opredeljuju za de facto priznavanje druge drzave, jer nema potrebe za nekim deklaracijama kad je ocito da vec saradjujete.

    Evropi je sasvim sve jedno na koji nacin ce to Srbija da izvede, a Vucic ce vam ovaj de jure oblik priznanja predstaviti kao nesto normalno, samo da bi ostao na vlasti. Pregovorima sa Kosovom, gde je pristinska vlada postala jedna od strana u pregovorima, ulaskom srpskih sudija u kosovski pravosudni sistem, prihvatanjem njihove sudske vlasti, prihvatanjem medjunarodnog pozivnog broja i brojnim drugim aktima Srbija je de facto priznala Kosovo.

    Ako hocete da vidite kako izgleda kad ne priznajete neku teritoriju, onda pogledajte odnos Izraela prema Palestini, odnos Kine prema Tajvanu, Grcke prema Severnom Kipru ili najnovije, odnos Spanije prema Kataloniji, pa to onda uporedite sa odnosom Srbije prema Kosovu. Je li botovima sada jasnije?
    (Wtf, 16. novembar 2017 12:32)

    # Link komentara

  9. Npr. rezolucija 1244.
     (Tricko, 16. novembar 2017 12:31)

    # Link komentara

  10. Ma dosta bre vise o tome, kada cete da se pozabavite siromastvom, bedom na svakom koraku, otimanjem ljudima i onog malo sto im je preostalo. Ljudima se masovno plene stvari zarad racuna za infostan od pre 10-15 godina koje vise niko nema, i ne moze da dokaze da je to placeno. Dajte barem malo pravde i srece i za siromahe, a ne samo za lopove.
    (sveca dogorela, 16. novembar 2017 12:30)

    # Link komentara

  11. А ко каже да ми желимо у ЕУ?! Референдум хитно!
    (Зналац, 16. novembar 2017 12:28)

    # Link komentara

  12. Vučić izgleda iznenadjen i čini se nepripreljen...Naš adut u pregovorima sa EU je princip STATUSNE NEUTRALNOSTI koji EU dosada poštuje ..prema tome možemo da potpisujemo bilo kakve pravno obavezujuće sporazume ..to je manje bitno ..bitno je princip statusne neuttralnsoti jer ako vam EU na kraju pregovora kaze e sad morate da prihvatite članstvo Kosova u UN ..onda je priča sa EU završena .
    (Saša, 16. novembar 2017 12:24)

    # Link komentara

  13. Fali ti jedan papir. Nazad na kraj reda.
     (bmv, 16. novembar 2017 12:21)

    # Link komentara

  14. Sta znacai normalizacija molim za objasnjenje. Mislim da je to nesto drugo nasta svi slutimo.
    Ajde resite obradujte nas sve ste lepo uradili sad i to obavestite.
    (Bane, 16. novembar 2017 12:13)

    # Link komentara

  15. Procitao sam pazljivo sve komentare. Mislenja su veoma razlicita i nema dvojde da je Srbija podeljena po ovom pitanju. Po meni oni koji trezveno razmislaju bez opterecenja znaju da BUDUCNOST Srbije pa i Srpskog Naroda uopste zavisi od toga da li ce biti deo Evrope ili neke druge Asocijacije. Samo Evropa garantuje Razvoj, Stabilnost i Da kazem velikim Slovima BUDUCNOST Srbije, sve drugo je lutanje u prostoru i vremenu bez jasne buducnosti Srbije i Srpskog Naroda.
    (dobronameran posmatrac sa strane, 16. novembar 2017 12:10)

    # Link komentara

  16. Ili im se zahvali i prekini pregovore ili raspisi referendum!
    (I1, 16. novembar 2017 12:01)

    # Link komentara

  17. Da li si ti čuo za referendum?
     (Casper, 16. novembar 2017 11:51)

    # Link komentara

  18. Значи то је тај "унутрашњи дијалог" о Косову...
    Управо је започео.
    (gradinar, 16. novembar 2017 11:32)

    # Link komentara

  19. Kuvanje zabe!
    (Sve za polovni BMW, 16. novembar 2017 11:31)

    # Link komentara

  20. A Priština nam neće dati potpis dok ne dobiju sve što im treba. Jedino ako ih Nemačka ne pritisne, u jednom trenutku. Teško će ići, ali vredi pokušati!
     (nemanja.s, 16. novembar 2017 11:24)

    # Link komentara

  21. Pa onda nista, lepo otkazite celu stvar.
    (Igor, 16. novembar 2017 11:14)

    # Link komentara

  22. Dobro. To svi znamo. Nismo koale.
    A ti ćeš uraditi šta?
    Jel si ti neki prevodilac?
    Jel imaš nekad neko rešenje?
    Jel idemo u EU ili ne idemo?
    Da li ćeš to potpisti ili nećeš?
     (1€ satnica srpskog shljakera, 16. novembar 2017 10:55)

    # Link komentara

  23. A ti ćeš da uradiš šta ?
    Naravno,potpisaćeš sve što ti stave na sto,kao što si i do sada činio.
    U međuvremenu ćeš da glumataš,prenemažeš se,širiš demagogiju,vodiš lažne unutrašnje dijaloge....
    A već sada znaš da ćeš potpisati sve zarad "evropskog puta".
    I šta će mo sad ? Provaljen si !
    Organizovaćeš referendum ?
    Naravno da nećeš !
    Jer u Srbiji sve odluke donosi jedan čovek.Zato što si pametan !
     (Raca, 16. novembar 2017 10:54)

    # Link komentara

  24. Da bi jedna drzava postala punopravna clanica EU uslov je da ima jasno utvrdjenu granicu. Prema EU mi nemamo jasno utvrdjenu granicu sve dok ne priznamo teritorijalnu i formalno-pravnu nezavisnost Kosova. Veoma jednostavno i ujedno odgovor oko cele te EU drame o kojoj se prica godinama. Karta na koju se igra je da stanovnistvo bivse YU veoma brzo zaboravlja i tako i pokusavaju da proguraju taj "vruci krompir". Dok se ne promeni Ustav i izbaci klauzula o Kosovu, nakon cega se ocekuje formalno pravno priznanje - nema EU. To je to. Pre nekoliko godina se pominjao jedan scenario u EU - absorbcija svih zemalja Balkana u jednom trenutku kao celine (cime bi se "ponistile sve postojece granice i tekuci problemi vezani za iste) - ali se izgleda od toga odustalo. Neosporno je da postoje dvostruki kriterijumi kada se pristupa Srbiji i nekim drugim regionima u Evropi ali i mi sami smo poprilicno doprineli tome baveci se svakodnevnom politikom bez ikakvog dugorocnog cilja i stretegije. Osetljiva pitanja se guraju pod tepih i ceka da "protok vremena" resi situaciju. Nesumnjivo da smo jos uvek pod jakim uticajem stranog faktora po jednom od modela "neokolonijalizma" i to se ne dovodi u pitanje, ali imamo i mi udela u tom "kolacu".
    (Slobodan, 16. novembar 2017 10:53)

    # Link komentara

  25. Nije sija nego vrat!!!
    (bokimrak, 16. novembar 2017 10:50)

    # Link komentara

  26. Srbija je ulozila sebe u Jugoslaviju i na kraju lose prosla kada se raspala Jugoslavija. Sada se ocekuje da opet ulozi ostatak sebe u EU. Sta ce biti kada se EU raspadne? Kako ce Srbija tada proci?

    Nas problem nije clanstvo u EU nego nemanje normalne drzave i nezavisnih institucija koje primoravaju ljude na vlasti da transparento rade i da polazu racune narodu za svoj rad. Ovde je vlast osiona, bahata i sama sebi smisao. To je nas problem a ne clanstvo u EU.
    (Bojan, 16. novembar 2017 10:47)

    # Link komentara

  27. Što reče negde danas Žarko Korać: "Red ruskih aviona, red borbe za Kosovo, red zavera protiv Srbije" ja bi samo dodala i tako 27 godina a Srbija pred našim očima nestaje....stanovništvo super staro....mladi koji nešto znajku da rade odoše....osta "prazna" zemlja.
    (natalija, 16. novembar 2017 10:44)

    # Link komentara

  28. Извините, али одакле вама идеја да ми хоћемо да трампимо Косово у замену за чланство у ЕУ?
     (blaj, 16. novembar 2017 10:43)

    # Link komentara

  29. Ja ne znam sta ti hoces od nas?
    Donesi odluku, ovo ili ono, stalno nesto ustezes, pojasnjavas itd. Jel te podrzava 60% naroda? Nazalost po izbornim rezultatima da, e ako je tako, lepo se i ponasaj kao lider, i ponesi odgovornost...
     (asdfghjkl, 16. novembar 2017 10:36)

    # Link komentara

  30. OK. Ja nešto nisam preterano upućen, kome EU neće dati da uđe u EU? Razumevanja sam da je po Ustavu KiM sastavni deo SRB, kao i da je, s druge strane, EU većinski priznala KiM kao samostalnu državu. U kom obliku SRB "ulazi" u EU, sa KiM ili bez KiM? Ako bez KiM, jer ga je priznala EU, nećemo mi, jer je KiM naš. Ako sa KiM, neće EU, jer ga je priznala kao samostalnu državu, a kao takva nije joj ni u perspektivi početak pridruživanja. A Kipar je sasvim druga priča. Na koju foru ćemo onda u EU i u kom "sastavu"?
    (Dikh tu kava, 16. novembar 2017 10:35)

    # Link komentara

  31. Narodi je dosta sukoba, svi bi hteli da se ti odnosi normalizuju.
    (atomskimrav, 16. novembar 2017 10:34)

    # Link komentara

  32. Ma jeli moguće? Ko bi se tome nadao?
    Tapkali ste Dačić i ti ljude po ramenima,kako niko od Srbije to ne traži.Da vidimo sada kako će vam stajati Carevo novo odelo.
    Ovaj balvan može da peva, a ti stani zamišljeno,piramidalnih prstiju i drži tercu...
     (vuk i prase iz priče, 16. novembar 2017 10:34)

    # Link komentara

  33. Morate da izvršite normalizaciju stanja. Beograd i Priština moraju da nađu način kako da sarađuju. Isto tako najveći priliv novac ide preko KiM u prometu narkoticima i od koga SAD ima značajni interes. Njima neodgovarajuće da narod normalno na KiM živi. Najvažnije da Srbija ima podršku oko ZSO jer će time smanjiti uticaj kriminala i korupcije a obezbediće normalnije uslove za život.
    (Fudbaler, 16. novembar 2017 10:30)

    # Link komentara

  34. Ne treba prenagliti u zaključcima, sve ce se znati kada dođe vreme za to. Vučić ce pametno odigrati, u to smo sigurni.
    (mara, 16. novembar 2017 10:29)

    # Link komentara

  35. E od kada mi to znamo da mora da se prizna
     (Kosta, 16. novembar 2017 10:25)

    # Link komentara

  36. Tako je!
    Treba imati dokument oko normalizacije odnosa sa Kosovom i dokument oko normalizacije odnosa sa Rusijom. Dakle da sa jednim i drugim imaš normalne odnose a ne da jednog ne priznaješ a sa drugim bi da se udaješ.
    Onda treba dobiti i dokument oko normalizacije sa Srpskom jer to je deo neke druge zemlje a ne Srbija.
    Onda treba dobiti još saglasnost Hrvatske, Poljske, Holandije i Baltičkih zemalja koje puno volimo i one isto tako vole nas.
    Onda treba ispuniti sve obaveze iz svih poglavja koje treba prvo završiti.
    Nakon toga ratifikacija u parlamentima svih zemalja ako nemaju slučajno izbore.
    Tek onda...
    (slavko, 16. novembar 2017 10:25)

    # Link komentara

  37. Da li ovakve zakljucke donosi neko ko je bio najbolji student pravnog fakulteta? Neko ko je pravnik po struci? Kako god narod tumacio i kad defakto Kosovo priznamo kao drzavu, on ce tvrditi da nije priznanje. Bravo!
    (neobavezno, 16. novembar 2017 10:23)

    # Link komentara

  38. Pa to je najmanje sto su mogli da zatraze. Potpisivanje ovog dokumenta je nesto sto ce ova generacaja politicara morati da uradi ako razmislja o opstanku ostatka Srbije u celini. Nase stanovnistvo na Kosovu bice zasticeno ovim dokumentom a emocije u vezi Kosova dovedimo iz imaginacije u realnu sferu.U ratu osvojeno u ratu je izgubljeno i nismo ni prvi ni poslednji kojima se to desilo. Cela Afrika i polovina Azije je bilo pod vlascu kolonijalnih sila pa su im one u burnim procesima 50 i 60 tih godina proslog veka omogucile nezavisnost ali i zadrzale svoj kulturni i ekonomski uticaj tamo. Mnogi ce sada da se bacaju kamenjem na ovo razmisljanje ali i Srbi su imali svoje revoluicije i vremenom povecali cetiri puta teritoriju svoje drzave. Razvoj nacija je isao u tom pravcu i sada je nas zakacila negativna strana ovog procesa i postala yaba koju treba progutati u ime visih prioriteta jer sta ce nam teritorija bez stanovnistva ?
    (lalo, 16. novembar 2017 10:23)

    # Link komentara

  39. Normalizacija stanja na koju misli EU se odnosi na to da nece primitu Srbiju u zajednicu sa neresenim teritorijalnim pitanjima. To znaci ili da priznamo Kosovo ili da Kosovo prizna da je deo Srbije a ne nezavisna drzava. Mi bismo svi voleli da se postuju legalna prava Srbije, ali to medjunarodnu zajednicu ne interesuje.
    (Bogdan, 16. novembar 2017 10:23)

    # Link komentara

  40. неће нам дати да уђемо ни због силовања медија и новинара, још мање због корупције, а најмање због распалог правосудног система. неће нам дати да уђемо ни зато што држава контролише велика губиташка предузећа, која служе за партијско запошљавање, а финансирају се из страних кредита - никако од сопсвене производње. неће нам дати да уђемо јер немамо систем одлагања и прераде комуналног смећа, ни индустријског отпада. пре неки дан снс посланици заспали у скупштини и грешком гласали за предлог доста је било. маја гојковић поништава гласање и каже опет се гласа шта има коме да објашњавам :) ... ни због тога нам неће дати.
    неће нам дати ни да продајемо пољопривредне производе који се прскају неконтролисано свакаквим отровима. неће нам дати ни да субвенционишемо цену електричне енергије. неће нам дати ни да имамо преко 500 000 чиновника на државној дојци...
    ја бих прво решио све ове проблеме, који су при томе управо оно што грађане мучи, па кад решите, ви онда решавајте косово. преговарачка позиција ће нам свакако бити боља ако смо правна држава, са стабилном привредом, него ако смо банана држава у којој влада диктатура, а преживљава се од страних зајмова.
    (веверица, 16. novembar 2017 10:23)

    # Link komentara

  41. Polako. Doći će se do rešenja ovog velikog problema. Nije sve na nama.
    (Bojana, 16. novembar 2017 10:23)

    # Link komentara

  42. Nešto mi je ovo poznato, od koga ono, da nije od predhodnika na funkciji?
     (autošovinista, 16. novembar 2017 10:21)

    # Link komentara

  43. Potrebne su drastične promene prema KiM,da bi postali deo EU.
    (Zoran, 16. novembar 2017 10:19)

    # Link komentara

  44. Ocigledan pritisak na Srbiju da prizna Kosovo da bi nas primili u Eu.
    (Milan, 16. novembar 2017 10:18)

    # Link komentara

  45. Znači šta god mi uradili sa poglavljima, koliko god zakone uredili, ništa bez Prištine.Znači od Prištine nam zavisi EU, a ona nikada neće nikakav dokument, bar takav potpisati. Onda nam ni ne treba ulazak u EU i ubuduće treba da radimo sve samo za sebe.
    (Analitičar, 16. novembar 2017 10:18)

    # Link komentara

  46. Резолуција УН зар то није правно обавезујући документ? Испаде да је онај кога сте сви пљували за вас тата у преговарању...
     (Ilija Čvorović, 16. novembar 2017 10:18)

    # Link komentara

  47. Lose vodis politiku drzave jer si doveo Srbiju u tu situaciju.
     (lokator, 16. novembar 2017 10:17)

    # Link komentara

  48. Izadji pred gradjane i reci istinu koju u dubini duse krijes da si sve potpisao i da si fakticki priznao Kosovo.Ti si svestan da Srbija nikada nece biti primljena u EU tako da bi miljama bilo daleko potpisivanje pravno obavezujuceg sporazuma ovako ce te zapad podrzavati da vladas koliko god ti zelis.
     (Zivko, 16. novembar 2017 10:17)

    # Link komentara

  49. Referendum, da i mi kažemo nešto o vašoj politici i manipulaciji.
    A Vi, dragi PPV, premijeru, predsedniče i sve ostalo ste dužni jedan iscrpan izveštaj o radu od Đurđevdana 2012 do danas. Za neupućene, javni dug sa 14,82 milijarde je skočio na 28 milijardi. To je tema na koju trebate odgovoriti. Man'te se Kosova. To neka rešavaju bolji, kad god se pojave.
    (ŽIVELA SRBIJA!!!, 16. novembar 2017 10:15)

    # Link komentara

  50. Патетично и бедно....
     (Панчевац, 16. novembar 2017 10:11)

    # Link komentara

  51. Црвено-црна коалиција је изгубила Косово,потписала једном капитулацију а и праведно је да га се ви и одрекнете. Како сте сејали....
    (киза Д, 16. novembar 2017 10:11)

    # Link komentara

  52. Pa to znamo i mi !
     (ljubomir, 16. novembar 2017 10:11)

    # Link komentara

  53. Svi su za normalizaciju odnosa sa Pristinom.
    (Reki, 16. novembar 2017 10:10)

    # Link komentara

  54. Zato treba svi da se zalažu da popravimo odnose sa Prištinom, da bi što pre mogli da uđemo u EU.
    (hristina, 16. novembar 2017 10:09)

    # Link komentara

  55. Videcemo kad dodje do trenutka istine kako se obrazloziti tu normalizaciju odnosa konkretno...
    (Sunce, 16. novembar 2017 10:08)

    # Link komentara

  56. Dakle priznanje..
     (Che, 16. novembar 2017 10:08)

    # Link komentara

  57. Videcemo kad dodje do trenutka istine kako se obrazloziti tu normalizaciju odnosa konkretno...
    (Sunce, 16. novembar 2017 10:08)

    # Link komentara

  58. hahaha EU.... ko jos sem Vucica ozbiljno shvata ove politicke sharlatane. Pa jedan Surinam nam je pokazao sta misle o Kosovu.. zar treba dalje da idemo...
     (Dexterijus, 16. novembar 2017 10:07)

    # Link komentara

  59. Ako tako kazes i kazes da je to ok, zasto se ljutite izjavi Bakira?
    Za mene su obe izjave i oba ocekivanja skandalozna.
    Docice pametnije generacije.
    Kosovo je u Srbiji i nesmemo pomisliti izvan te cinjenice.
     (nele, 16. novembar 2017 10:07)

    # Link komentara

  60. Vucic kuva zabu i pravi se blesav.
     (chombe, 16. novembar 2017 10:07)

    # Link komentara

  61. EU nije luda pa da natovari sebi problem na vrat i da sutra ima clanicu (Srbiju) koja nije normalizovala odnose sa Kosovom. Uostalom, normalizacija odnosa sa Kosovom je pre svega u interesu Srbije i gradjana Srbije. Status quo je u interesu nacionalistickih bandi, profitera, korupcionaša.
    (Jovana, 16. novembar 2017 10:05)

    # Link komentara

  62. Xaxaxaxaxaxaxa al jedan jedini ubogi dan da se ne oglasi pa Srbija bi bila naopako okrenuta.
     (Marina, 16. novembar 2017 10:05)

    # Link komentara

  63. Nije to priznanje, niko to ne govori na taj način. Govore između redova, ali ne na taj način, ali ovo je ono što ja mogu da vam kažem", rekao je predsednik .... pa šta je onda batice?
    (2010, 16. novembar 2017 10:05)

    # Link komentara

  64. Od Veliko-srpskog jurišnika do priznanja Kosova. Sve zarad vlasti. Dobro jutro rajo.
    (Beli, 16. novembar 2017 10:05)

    # Link komentara

  65. Pa Što ns zamajavaš onda sve ove godine?!
    (dking, 16. novembar 2017 10:04)

    # Link komentara

  66. Znaci da priznamo Kosovo, to je to-samo malo 'upakovano' da bi se lakse 'progutalo', nego sto ih ne pita sta sve jos treba da potpisemo i damo da bi bili tamo gde treba, cisto da nas ns 'razvlace' jos godina, posto mi se cini da zahtevima 'nikad kraja'...
     (cvarci i kavurma, 16. novembar 2017 10:04)

    # Link komentara

  67. Vucicu potpisuj to i uvedi nas u EU.
     (žao mi je, 16. novembar 2017 10:04)

    # Link komentara

  68. I sad si ti mangup pa nama koji nista ne znamo otkrivas toplu vodu. Majstore, da ce biti trazeno eksplicitno priznanje rekao sam 25.januara 2001, a da ce Srbija to i uciniti postalo mi je jasno jula 2008. Sedam i po godina sam i sam naivno verovao da se to nece dogoditi. Vlada koja to bude ucinila, ako to budu neki novi, nece biti nista kriva, nista drugo joj nece ni preostati.
    (Skywalker, 16. novembar 2017 10:03)

    # Link komentara

  69. Glupo je i razmisljati na temu priznavanja Kosova,jer mozemo da se odreknemo Kosova zbog EU,a EU se nakon toga raspadne i sta smo uradili?
    (Pepito, 16. novembar 2017 10:03)

    # Link komentara

  70. Red je i bilo bi korektno da se raspise referendum o takvom vaznom pitanju za drzavu Srbiju i konscno vidi sta narod u Srbiji misli o tome
    (vi ste, 16. novembar 2017 10:03)

    # Link komentara

  71. Izborićemo se mi sa svim problemima verujem u to.
    (Novica, 16. novembar 2017 10:03)

    # Link komentara

  72. kako je mogao kipar onda da udje u tu istu eu??!!
     (Huan Pablo Don Fernando, 16. novembar 2017 10:03)

    # Link komentara

  73. Da li je neko pitao građane da li žele u EU? Da li imamo RAVNOPRAVNO RASPROSTRANJENU DEBATU U MEDIJIMA o prednostima i manama članstva u EU?
    Možda je jedini spas od bede i garant mira da uđemo u EU. Možda tamo nikada nećemo ući, jer nas ne žele. Možda nas žele,ali se plaše mogućnosti da ravnopravan član bude zemlja čiji narod većinom podržava Rusiju. Možda većinom ne podržavamo Rusiju.
    Šta je od svega toga istina?

    Odgovor na ova pitanja daje i odgovor kako pregovarati sa Prištinom. Npr, ako nikada nećemo ući u U, zašto onda EU da pitamo kako sa Prištinom da pregovaramo. Ili, ako ćemo ući, hajde da pregovaramo da uđemo iste godine - pa ako nam neko garantuje da ćemo "tada i tada" sigurno biti deo EU, sve sa Kosovom, onda su neki kompromisi sa Prištinom lakši za progutati.
    Sve drugo, osim nacionalne debate o tome da li treba ili ne treba da idemo u EU i referenduma posle toga je zamajavanje
    (Gile, 16. novembar 2017 10:02)

    # Link komentara

  74. sve je jasno, samo me zanima kako ce se to plasirati "sirokim narodnim masama"
     (nije sija nego vrat, 16. novembar 2017 10:02)

    # Link komentara

  75. Mi bi lako normalozovali odnose sa našim delom teritorije, alo ne pitamo se samo mi, već oni koji te tamo podržavaju. Tako da nije samo do nas!
    (Joca, 16. novembar 2017 10:01)

    # Link komentara

  76. Pa sta, kad budemo na pragu EU znaci da smo sredili pravosudje i sve ostalo, ako nam tad zatraze priznanje Kosova kazemo cao i dovidjenja, nismo nista bacili jer smo sredili drzavu. Ali mi necemo srediti pravosudja nikad a kamoli nesto ostalo sto je manje bitno
    (Petar, 16. novembar 2017 10:01)

    # Link komentara

  77. Pinokio u zemlji gladi....
     (Neko izvan priča, 16. novembar 2017 10:01)

    # Link komentara

  78. Hoće, hoće, ne brzaj, polako.
     (Šejtan, 16. novembar 2017 10:01)

    # Link komentara

  79. A realno, prvo bez te priče o EU, reci ti nama jel tebi ok da jedna država nema granicu, da tiho ratuje protiv većeg dela sveta u koji beže sva njena obrazovana deca? A onda reci ti nama dalje o EU, koliko se tačno godišnje iz budžeta te organizacije za zemlje kandidate slije u Srbiju i koliko od tog kolača koristi VLAST (čiji pojedini članovi vrište na tu EU)? Konkretna pitanja.
    (zimzeleni, 16. novembar 2017 09:58)

    # Link komentara

  80. Pa zato si ti tu gde jesi.
     (lj, 16. novembar 2017 09:57)

    # Link komentara

  81. Onda nista
    (Goran, 16. novembar 2017 09:57)

    # Link komentara

  82. Pa onda necemo da udjemo
    (Ivan, 16. novembar 2017 09:57)

    # Link komentara

  83. Prvo referendum da li uci u EU!!!
     (Elien, 16. novembar 2017 09:57)

    # Link komentara

  84. A to je de fakto de jure priznanje Kosova.
     (Drasko, 16. novembar 2017 09:56)

    # Link komentara

  85. Ne mora da nas prime.Istorija ne pocinje i ne zavrsava se sa EU.Jednom kad potpises priznanje onda je gotovo.
     (deki185, 16. novembar 2017 09:56)

    # Link komentara

  86. Neka se narod pripremi na zvanično priznanje Kosova. Jer, kako vođa kaže, drugi od nas to traže. Jer, u stvari, mi nemamo svoje Ja, ništa ne umemo bez "strateških partnera".
    (LimanacNS, 16. novembar 2017 09:56)

    # Link komentara

  87. Pa izgleda da dugujete nekakvo objasnjenje narodu, jeli?
     (Goran FL (retko obavljeni komentator), 16. novembar 2017 09:56)

    # Link komentara

  88. Da, kao da to nismo znali još pre 10 i više godina.
     (uzgred, 16. novembar 2017 09:55)

    # Link komentara

  89. Onda nista..
     (Lars, 16. novembar 2017 09:55)

    # Link komentara

  90. Imamo rezoluciju 1244. Resen problem.
    (Janko, 16. novembar 2017 09:53)

    # Link komentara

  91. Nije dokument problem, vec sta pise u njemu. Obzirom da sam 5 Oktobra imao 25 godina, a da sada imam 43, bicu malodusan i nije me vise briga za evropu. Ceo zivot mi je prosao u iscekivanju, za mene i moje prijatelje su zakasnili. Sada mi je dovoljan pasos da mogu da putujem.
    (MS, 16. novembar 2017 09:53)

    # Link komentara

  92. А хоће ли вам дати да уђете без документа са народом? Како то да вам је документ са Приштином важнији од мишљења народа о уласку у ЕУ? Ајде прво нас питајте шта желимо. Прво да се народу каже, да би ушли у ЕУ морамо то, то, то и то. Ако желимо неутралност биће то, то, то и то. Ако желимо у Евроазијску унију онда то, то, то и то. Па да народ лепо одлучи, па тек када одлучи и изабере, онда да према избору правимо планове према свему, па и према Косову. Овако испада да вам је битнији договор са Албанцима него са народом.
    (Иван, 16. novembar 2017 09:52)

    # Link komentara

  93. KO da je to problem..daj vecinskom delu Srbiju dva sendiva ,par hiljada dinara i glasace za priznanje Kosova..uostalom ja koliko se secam ova vlast je priznala pasose Kosova a sta je to nego priznanje kao drzave.
    (dzoni, 16. novembar 2017 09:52)

    # Link komentara