1. @(Djole, 13. novembar 2017 20:36)

    Ja sam završio samo srednju školu pa radim za Amazon (i to za jaku šestocifrenu platu). Kakve veze to ima s time da su i Singiduduk i Megadens klasične štamparije diploma koje jedva da malo više vrede od papira na kome su odštampane?
    (Aleksandar, 14. novembar 2017 10:12)

    # Link komentara

  2. Za razliku od "danasnjih" fakultetski obrazovanih osoba nije trebao niko da pokazuje diplome kao dokaz ! Ponašanje , način izražavanja pa i govor tela su bili dovoljno da shvatiš da ispred tebe stoji obrazovan čovek !!!
    Ovi današnji sa privatnih fakulteta , i ne samo njih , uključujući i samozvanog "studenta generacije" , su sasvim suprotno od toga ! Bahato , vređa svakog ko je drugog mišljenja a rečnik na nivou učenika trrceg razreda osnovne škole a takvi više državu!
    Inače lično nisam fakultetski obrazovan , da ne bude zabune !
    (s.nikolić , austrija, 14. novembar 2017 08:09)

    # Link komentara

  3. (Nemanja, 13. novembar 2017 19:38), ali to vazi SAMO za UK i USA. Ja sam govorio o kontinentalnom skolovanju, gde i mi pripadamo. Usput, upitan je rad SVIH privatnih fakulteta, jer kao sto znate, ti fakulteti(koje ste spomenuli) imaju najvise nobelovaca, ali i sami znate da su to ljudi stipendisti, a bas me zanima koliki kvalitet ima student ciji je tata veliki finasijer tog univerziteta.
    Usput, na konkursima, u ministarstvima koja ih jos raspisuju, prolaze samo oni koji su zavrsili drzavni fakultet.
    Muka mi je od politikanata koji imaju priv fakultet i na mala vrata ulaze u ministarstva i javnu upravu. Licno nisam pogodjen, ali vidim.
    Vama pozz
    (boris, 14. novembar 2017 08:07)

    # Link komentara

  4. "Pali" je zargon koji razumeju svi koji idu na izmisljene fakultete, sve bi brzo, odmah, na mufte...Samo vi "palite", mi sa jadnim diplomama drzavnih fakulteta pokusacemo da "osvojimo znanje", jer vi sigurno necete.
     (Neske86, 14. novembar 2017 06:54)

    # Link komentara

  5. Hm, ne bih se preterano bavio ovom vešću da na sopstvenoj koži ne osećam tu nekulturu, primitivizam i prostakluk, bahatost. Lažne diplome, lažna humanost, površan intelekt,... Hiljadu celofana i oblandi ne mogu sakriti tu prazninu, moralnu, duhovnu, intelektualnu. Stidim se, sramota me je zbog njih, osećam klasičan transfer blama. Razmileli su se i namnožili, toliko su ojačali da im više nije dovoljno da se nakače na sisu, žele da odlučuju, da upravljaju, da se pitaju. Ok, ok, samo nastavite, ali da vas obavestim, brod tone, plena je sve manje. Jedva čekam dan otrežnjenja, trenutak kada ponestane pojaseva za spasavanje, nadam se da će i to jednom doći.

    Zlobodan Kimdzongumovic

    Onaj ko je studirao društvene nauke bi trebalo da: prevodi sa starogrčkog ili latinskog, prevodi Platona ili Hajdegera, da zna rimsko pravo, čita Vitgenštajna ili Bergsona, Spinozu, Kjerkgora, Maslova, Bergsona, možda Siorana, da zna šta je kejnzijanizam, da... bar nešto od ovoga ima u malom prstu. Nešto mi se razna menadžerisanja ne uklapaju u tu sliku, ko razume shvatiće.

    Da, ovo ti kaže neko sa državnog PMF-a, da ne bude zabune. Toliko.
    (Harun el Rašid, 14. novembar 2017 00:41)

    # Link komentara

  6. Mladi svakako razumeju šta slogan govori, ali istovremeno ti mladi, budući akademski građani valjalo bi, očekuje se, normalno je, kako god... da neguju stil i gaje otklon ka slengu (?), žargonu (?) koji je ovde dominantan. Ili su to "vrednosti" koje ova država neguje i protežira i u visokom školstvu? Ali, kakva šarada: diskutujemo o sloganu umesto o mestu gde hohštaplere i lažove ovog ranga treba smestiti? "Srbijo, najlepša bajko..."
     (Srboljub, 13. novembar 2017 23:09)

    # Link komentara

  7. verujem da je bar 75 % polaznika privatnih fakulteta pokušalo i nije prošlo na državnom fakultetu. Ostalih 25 % je u startu znalo da nemaju prolaz. U zemlji Srbiji baš i nema mnogo raspoloženih da izdvoje hrpu para za takve škole. Jedino ako se mora.
    (klo, 13. novembar 2017 21:34)
    Misiš? Pa svi su oni završili državne gimnazije i srednje škole, kako sad misliš da među njima niko ne bi prošao kriterijume državnih? Misiš države Srbije, iz čijih državnih institucija kulja znanje? Moja je ćerka odličan đak i ja sam bio, isto takođe, i odmah je otišla na Megatrend i lako završila, jer se nije tražilo bubanje, kao kod Zlatije, i radi, bogu fala, u... i radi i te kako dobro kao pravnik, već je neki savetnik (upravno pravo), nema veza sa strankama na vlasti, mislim da je skojevka, sa ljudskim likom.
    (Hoćemo privatnu svojinu i državne fakultete, ajdre, 13. novembar 2017 22:59)

    # Link komentara

  8. Čitao sam dosta komentar, ali čini mi se da niko nije pomenuo ono što je veoma bitno.

    Ja kada sam studirao, skoro svi profesori svoja predavanja su bazirali na primere iz naše zemlje, a kada smo govorili o tome šta učiniti da se poboljšaju stvari, govorili smo najpre I najviše o tome kako unaprediti Srbiju. Sve u svemu, mi smo učeni da ovu zemlju učinimo boljom, a sticali smo znanja koja možemo da primenimo I van zemlje (I ako nikada niko pomenuo nije odlazak) - to je bitno.
    (Student Megatrenda, 13. novembar 2017 22:50)

    # Link komentara

  9. @Izbor je samo vas

    На почетку сам себе видео као преводиоца, али су се професори убили убеђујући ме како је то максимално незахвалан посао за младог филолога, гомила докумената и труда, сабијени рокови а никаква плата. Што се тиче посла у просвети, највећи број важних вештина, укључујући методику наставе, обрађивали смо књишки, ослањајући се мање на могућност импровизације и дијалога, а више на масу некакве хрестоматије са које ниједан студент није могао да одвоји поглед – фактички си онеспособљен да будеш говорник (што је елементарно за професуру), иако можда имаш теоријско знање. Нешто најприближније оном где видим себе јесте Институт за књижевност и уметност у Београду.

    Мој ламент је подршка коментарима који релативизују мистификовани статус државних универзитета, будући да сам и сам своје факултетско образовање стекао на државном (Универзитет у Крагујевцу). Неколицине професора се, додуше, и данас сећам са носталгијом и љубављу, а разговарајући с њима, закључио сам да их све обједињује свест о томе да данас дипломирани филолог напушта факултет без оног кључног умећа – стваралачког изражавања.

    Да се за крај вратим на поенту из мог првог коментара: чињеница да ја желим да гајим такво изражавање, насупрот чињеници да је оно у Србији не само недобродошло, већ стигматизовано и исмевано (на послу и у народу), разлог су зашто себе не видим у овом систему.
    (Џони, 13. novembar 2017 22:05)

    # Link komentara

  10. Spskog strucnjaka,jer stucnjak ne zna da razmislja,nema maste,kao I telefon koji ima odgovor na svako pitanje na kvizu.Srecom telefon ne zeli fotelju ,kao ovi "strucnjaci" kad zavrse fakultet.
    (alienware, 13. novembar 2017 20:15) # Link komentara
    Sudeci po ovome sto si napisao ti fakultet nisi video iznutra. Samo da znas da je svo to "kviz" znanje, kako ga ti nazivas, vrlo bitno jer daje sirinu i uci da se razmislja i nalaze resenja, koja neko ko je ucio samo ono sto je "potrebno", ne moze da nadje. Nasi strucnjaci kad odu preko su, upravo zbog te sirine obrazovanja, vrlo cenjeni. Naime, kod njih se desava da covek koji je zavrsio odredjeni segment neke struke, ceo svoj radni vek radi samo taj segment, i ne razmislja puno o celom postupku i kako se taj njegov rad uklapa sa ostalim. To je taj trzisni model obrazovanja gde se ne prave akademski gradjani, nego se pravi radna snaga za trziste rada.
    (Djavolji advokat, 13. novembar 2017 21:45)

    # Link komentara

  11. verujem da je bar 75 % polaznika privatnih fakulteta pokušalo i nije prošlo na državnom fakultetu. Ostalih 25 % je u startu znalo da nemaju prolaz. U zemlji Srbiji baš i nema mnogo raspoloženih da izdvoje hrpu para za takve škole. Jedino ako se mora.
     (klo, 13. novembar 2017 21:34)

    # Link komentara

  12. Pa malo teze ce "paliti" odavde sa diplomom ove kvazi-obrazovne institucije.
     (anitimenadzer, 13. novembar 2017 21:30)

    # Link komentara

  13. Covek komu su dokazali za sada samo jednu laznu diplomu i to doktorsku deli drugima predavanje, daje ocene, i potpisuje indeks i jos sve nas uci pameti? Posle farme, zadruge, parova, dilera i staleta kojima deca traze autograme samo nam jos ovaj fali u zivotu. Neka se za pocetaj javno izvini sto je kupio disertaciju medju prvima sad je to moda koja njemu odgvara. Pali ti dalje od nas i nase dece.
    (Marija, 13. novembar 2017 20:56)

    # Link komentara

  14. Koja ljubomora ljudi, ne verujem. Da ja sam zavrsio privatni fakultet, Singidunum, informatiku. I, da, radim za Gugl.
    (Djole, 13. novembar 2017 20:36)

    # Link komentara

  15. Ala udaraju botovi minuse na Mihailov komentar koji je merodavan, I to samo jer je decko pomenuo Malog I Martinovica.
     (Ana, 13. novembar 2017 20:34)

    # Link komentara

  16. Sto bi reko Cvarkov megadens!!!
     (rax, 13. novembar 2017 20:17)

    # Link komentara

  17. svi mi ima da sviramo kancelaru austrije.vi pismeni sa mega giga singimuda ste prvo overili clansku kartu i dali pozamasna sredstva za vladajucu stranku(demokratsku naprednu nebitno) pa onda "upisali" fakultet i gle cuda dobili ste posao i pre diplome. ovi ostali lezilebovici sa drzavnog koji ne rade nista samo uce neke foskule do iznemoglosti oni odu preko(usled ne razumevanja)vas ulebljenih i obrazovanih i gle cuda tamo dospeju u zizu interesovanja budu cenjeni i uspesni. naravno to niko ni ne spomene u nasim medijima jer bi upao u termin farme zadruge parova i ostalih obrazovnih emisija.
     (nebitan srbin, 13. novembar 2017 20:17)

    # Link komentara

  18. Drzavni fakulteti se nisu promenili od doba komuizma ,gde su I sami ucili.Profesori se ponasaju kao da su bogovi .Sustina ucenja je ponavljanja gradiva,uz obaveznu knjigu doticnog professora.Zaista se mnogo uci,vecina nepotrebno,zaostalo ,ali idealno za odgovaranje na kvizu .Jos je zalosnije sto veruju da su strucnjaci I da su oni drugi,oni sa privatnih fakulteta neznalice.Nikako neko da objasni da su pocetnici,koji kao I malo dete koje pocinje da hoda ,daleko od mogucnost da trci na sto metara.Megatrend je privatni I nema u njemu komunisti mentalitet u nacinu ucenja .Nauci si onoliko koliko je potrebno da se osoba osposobi da radi I zna osovno.Ako studend zeli vise ,moze.Borba ideoloska,komunista koji zele besplatno skolovanje na drzavnom,pa na drzavne jasle.Na privatnom,plate skolovanje pa preko grane.Ne o trosku drzave.U Srbiji strucnjaci nisu bili u stanju da naprave auto,traktor,televizor,lokomotivu,bez stranih liceci.Nista se nije promenilo,bitno da znaju Latinsko Americku knizevnost,groj bicikli proizvedenih 1950 u Yugoslaviji...Nikd to necete shvatiti,da mali pametni telefon ima vece znanje od Spskog strucnjaka,jer stucnjak ne zna da razmislja,nema maste,kao I telefon koji ima odgovor na svako pitanje na kvizu.Srecom telefon ne zeli fotelju ,kao ovi "strucnjaci" kad zavrse fakultet.
    (alienware, 13. novembar 2017 20:15)

    # Link komentara

  19. Potpuno je u pravu, pali odavde.
     (Goran, 13. novembar 2017 20:14)

    # Link komentara

  20. Bas suprotno. Ovi kvalitetni odlaze jer od kadra sa vaseg fakulteta ne moze da se nadje radne mesto, pogotovo u javnom sektoru.
    (Jovana, 13. novembar 2017 20:12)

    # Link komentara

  21. (mihailo, 13. novembar 2017 18:50)

    Opet mašiš poentu i opet zaboravljaš proporciju. Ne sporim ja nijednu nabrojanu manu državnih fakulteta, sporim samo da je na Megatrendu bolje. Nemoguće je dokazati kvalitet Megatrenda nabrajanjem mana državnih fakulteta. I jel Nataša Bekvalac i dalje asistent tamo? Kakva je kao predavač?
    (Beli maharadža, 13. novembar 2017 20:11)

    # Link komentara

  22. Vratio se cika Mica...lol
     (R2D2, 13. novembar 2017 20:08)

    # Link komentara

  23. Ovaj Mića, oslikava najbolje posrnuće obrazovnog sistema. Bruka i sramota.
     (Gischmann, 13. novembar 2017 20:07)

    # Link komentara

  24. Da vratiti ugled fakultetu koji je pre promene vlasnika i imena bio ekstremno ugledan i poznat pod imenima: Megadens, Megabend, SegaMega itd.
     (infidel, 13. novembar 2017 20:01)

    # Link komentara

  25. Zavrsio Megatrend, zavrsavam master, 90% mojih kolega sa Univerziteta su se zaposlili odmahposle diplomiranja. Veciti studenti drzavnih fakulteta jednostavno ne mogu da podnesu nas "niskointeligentne" koju su zavrsili Megu, Singi... Bitno da oni nista ne rade sa 30 godina i da su apsolventi vec 7 godina. Meni je iskreno bilo bolje da radim i studiram jer ljudi na Megatrendu imaju razumevanja, kada sam diplomirao vec sam imao neke godine iskustva i diplomu, pa vi vidite sta je bolja opcija zavrsiti kod nas. Ovde se prica o odlasku "preko" kao da izadjes iz kuce i odes u prodavnicu po lebac, to je zrtvovanje, napustanje i neizvesnost.
    Besmisleno je pricati o avemu ovome, svako u zivotu prodje kako sam odredi, trudi se, zeli, bori se.
    Svako dobro.
    (Kopachonga, 13. novembar 2017 19:40)

    # Link komentara

  26. @Џони

    Zanima me sta si ti uopste imao u vidu, kakvi su ti planovi i ideje za buducnost kao buduceg doktora nauka angloamericke knjizevnosti. Vidim da si nezadovoljan ali gde ti to imas ambiciju da se zaposlis u ovoj zemlji i uzgred svakako nisi jedini sa tog smera.

    Svako ima slobodu izbora sta ce i gde da studira ali cesto vidim nezadovoljstvo ljudi koji odaberu neku egzotiku i onda rezignirano konstatuju da ovoj zemlji ne trebaju strucnjaci. Malo vise razmisljanja i analize pre izbora buduceg zanimanja a ne da sa doktoratom u ruci shvatite da oglas sa vasim kvalifikacijam nece nikada biti raspisan u ovoj zemlji.
    (izbor je samo vas, 13. novembar 2017 19:38)

    # Link komentara

  27. boris: Yale, Hardward, Stanford, MIT, Cal Tech, Duke, Brown, Princeton, Cornell, Columbia. Nadam se da si za makar neke od ovih privatnih univerziteta čuo. Bivši američki predsednik je završio Harvard i Kolumbiju. Da se razumemo, ja sam diplomirani inženjer elektrotehnike i ne pada mi na pamet da branim ovu belosvetsku šušu. Ono što želim da poručim je da nije problem u privatnim univerzitetima kao ideji, problem je u nama. Problem je tipično srpski - na ceni je forma (zvanje) a ne suština (znanje). Rečnikom moje struke - ide se linijom manjeg otpora!
     (Nemanja, 13. novembar 2017 19:38)

    # Link komentara

  28. Kamo srece da su strucnjaci megatrenda otisli u svet I da ih neko hoce. Svima bi bilo bolje.
     (dragi, 13. novembar 2017 19:22)

    # Link komentara

  29. Drzavni fakulteti se takmice sa privatnim fakultetima, tj. nude studentima visoku prolaznost na ispitima. Najjaci primer toga vam je "cuveni" FTN u Novom Sadu. Otvorena je gomila studijskih programa koji su gotovo potpuno isti kao na privatnim fakultetima. Bazicna disciplina FTN-a, masinstvo, je na najnizim mogucim granama. Donekle se drze elektrotehnika i racunarstvo, ali ni blizu kao sto je to bilo nekad. Nisam ja ni za pristup da student oslepi i ocelavi nad knjigom, pa da bude neupotrebljiv, ali ovo sto se sad radi je smesno. U generaciji na elektrotehnici, a narocito na racunarstvu cesto imate i dvocifren broj onih koji imaju prosecnu ocenu 10.00. Sve je izdeljeno na gomilu kolokvijuma, sto ne bi bio problem da istovremeno ne postoji zavrsni ispit, ili makar usmeni. Na FTN-u se usmeni skoro ni ne drze, a hocete da imate inzenjere koji mogu verbalno da brane svoje tvrdnje, kako? Programeri se ne uce ni 10% onoga sto je napredno, srecom ih vadi cinjenica da su u stalnom deficitu i da su plate dobre, videli bi vi da se od velike vecine njih trazi neko ozbiljno programiranje. Steta je sto tamo zaista idu jako pametna deca, ali se uljujkaju uspehom na papiru i brzo otupe ostricu, cast izuzecima. A o tome koliko zaista ima ispitnih rokova u toku godine da i ne pricam. Od kraja letnjeg semestra 2017. do sredine oktobra se moglo OSAM puta izaci na isti ispit, sve sa placanjem prijava. Gori su licemeri sa drzavnih fakulteta od Miće, on bar prodaje tacno ono sto u startu i nudi.
    (Dragan, 13. novembar 2017 19:21)

    # Link komentara

  30. На факултету се добија веома важно теоријско знање које треба да буде путоказ за самостално стицање неког конкретног знања и искуства - студирање. Нажалост, студенти то не схватају и очекују нешто конкретно, па онда разочарани што то не добију, спремају испите по шаблонима, праве пушкице, преписују домаће и семинарске радове, а оно мало што науче, науче без разумевања које је неопходно да би се знање користило.
    (Марко, 13. novembar 2017 19:17)

    # Link komentara

  31. Ja sam najmerodavniji da sudim o kvalitetu,jer imam diplome i drzavnog i privatnog fakulteta.Baljezgajte o tome kako ste nocima ucili,kako ste se mucili,kako ste tesko polagali ispite,ali znanje sa drzavnog fakulteta je ravno 0.Prvi dan kada pocnes da radis,vidis da si 90 posto stvari ucio bespotrebno, i da tu u praksi ne treba nista od toga.Privatni,ucis 5 puta manje,ali to je ono sto ti treba u praksi,fukcionalno je znanje.Sve glavni drzavnici od Slobe,Djindjica,Kostunice,Tadica i na kraju Vucica, su diplomci drzavnog fakulteta, a u Srbiji danas racunajuci osobe do 45 godina, zivi samo onaj koji nema nacina i mogucnost nigde da ode, toliko o vodjenju drzave i njihovom obrazovanju
     (vladek, 13. novembar 2017 19:13)

    # Link komentara

  32. I treba paliti iz države u kojoj postoji Megatrend i u kojoj ovakva spodoba može da bude rektor bilo čega. A inače, u normalnim društvima, doktorat ne radi ko ne zna šta će sa sobom, nego onaj ko prođe na konkursu za 3, 5 ili 6 doktorata iz neke oblasti, pa u toku godina doktorata prima redovnu platu i ima radno mesto na kome potpuno može da se posveti svom istraživačkom radu. Na kraju brani disertaciju.
     (jelena, 13. novembar 2017 19:12)

    # Link komentara

  33. Lepo ona reče da je to u suprotnosti politike koju vodi Vlada i na tome se završi.Slušamo mi godinama o raznim politikama aktuelnih Vlada ali praktično te politike sasvim drugačije izgledaju, pa i taj Mića i njegov faks je produkt neke politike i neke Vlade
    (Željko, 13. novembar 2017 19:11)

    # Link komentara

  34. ko ima prava znanja nece sigurno raditi za 500 evra jer ko god ima znanje radi za bar 2 puta vise u Srbiji prema tome one parole "prepametan sam sve znam niko kao ja a radim za 200 evra" ostavite botovima da ponavljaju sve do sendvica. Znanje se u Srbiji itekako placa ali ne ono kad hvalis sebe samog vec kad radis strucno i mnogo imas platu.
    (seljadin, 13. novembar 2017 19:08)

    # Link komentara

  35. Jel moguce da je u Srbistanu toliko nepismenih ljudi koji porede Megatrend koji je Univerzitet drustvenih nauka i PMF, ETF ili medicinu? Toliko o "obrazovanju " studenata drzavnih fakulteta...
     (Zlobodan Kimdzongumovic, 13. novembar 2017 19:04)

    # Link komentara

  36. Beli, ti nadji opravdanje kako se u poslednjih 10 godina broj doktorskih disertacija na drzavnim univerzitetima povecao sa nekadasnjih 50 u toku godine na 2000 u jednoj godini. Statistika je dostupna. Sta se desava sa plagiranim doktoratima profesora drzavnog pravnog u Beogradu, Jaksica i Joncica? Sta se desava sa plagiranim doktoratom profesora drzavnog pravnog u Novom Sadu Martinovica koji je sada sef poslanicke grupe SNS? Sta se desava sa plagiranim doktoratom gradonacelnika Malog na FON? Ni na najprestiznijim svetskim univerzitetima nema bubacenja gluposti koliko na srpskim drzavnim koji nikakvu praksu nemaju. I onda se kuka da je tesko, pa kako da ne bude tesko kada se uce gluposti koje su neupotrebljive i za trziste apsolutno nevazne. U praksi se razdvoji zito od kukolja, znanje ne zavisi samo od fakultetskih knjiga vec od volje pojedinca da zaista nauci, istrazuje i usavrsava se. Niti su svi drzavni i privatni dobri, niti su svi losi. Bio sam jedan semestar 2010. na uglednom Kolumbija univerzitetu, tamo studenti skoro sve ispite polazu preko seminarskih, kolokvijuma, razgovora na vezbama, testovima mahom na zaokruzivanje. Ovde su drzavni previse zaostali u konceptu studija, ne nude nikakve inovacije, a trziste je surovo. Ponavljam, strucnjak mozes da budes ma koji fakultet zavrsio, drzavni ili privatni, sve zavisi od pojedinca koliko zeli da nauci, razume nauceno, i kako ce nauceno da primeni kada se na poslu suoci sa zadatkom. Diploma je ulaznica, utakmicu mogu svi da igraju, najbolji ce da pobede.
     (mihailo, 13. novembar 2017 18:50)

    # Link komentara

  37. U zemljama poput Nemacke i Svajcarske, sa privatnim fakultetom ne mozete da radite u javnoj upravi, drzavnim ustanovama, drzavnim bolnicama. Pametnom dovoljno.
    Ova bruka od nazovi skolstva i priv, skola i fakulteta, ozbiljno ugrozava drzavne fakultete, u kojima se jos drzi neki nivo.
    (boris, 13. novembar 2017 18:41)

    # Link komentara

  38. Nemam problem, samo ne znam zasto ih zaposlavaju u drzavi. Uveo bih obavezan drzavni fakultet za rad u drzavnoj upravi.
    (Francuski sistem, 13. novembar 2017 18:38)

    # Link komentara

  39. Ljudi realno sad, koji fakultet u Srbiji uopste daje neko znanje kad ga zavrsis da odmah pocnes da radis? Znam dosta ljudi koji su zavrsili osnovne studije na drzavnom a master studije na privatnom i obratno i dalje ne mogu da se zaposle i dalje nista ne znaju ako se uopste zaposle, nego uce kroz rad!
    (sale, 13. novembar 2017 18:24)

    Na fakultetu ne ucis kako da radis, nego gde i kako da trazis ono sto ti treba da radis.
    Kada savladas ovu lekciju, javi se za sledecu...
    (Matori lisac, 13. novembar 2017 18:36)

    # Link komentara

  40. Ja zavrsavam informatiku na megatrendu, i recu cu vam ovo.
    Da lakse se polazu ispiti, ali ako hoćeš da naučiš, imaš sve mogućnosti.
    Evo ja, zaposlio sam se, nisam još diplomirao, zanimalo me, i učio sam.
    U privatnoj firmi me niko nije pitao za diplomu, samo su me posadili za sto.
    (zoran, 13. novembar 2017 18:34)

    # Link komentara

  41. Ljudi realno sad, koji fakultet u Srbiji uopste daje neko znanje kad ga zavrsis da odmah pocnes da radis? Znam dosta ljudi koji su zavrsili osnovne studije na drzavnom a master studije na privatnom i obratno i dalje ne mogu da se zaposle i dalje nista ne znaju ako se uopste zaposle, nego uce kroz rad!
    (sale, 13. novembar 2017 18:24)

    # Link komentara

  42. (mihailo, 13. novembar 2017 18:02)

    Mešaš babe i žabe. Porediš broj doktoranata a nisi naveo koliko ljudi studira na državnim fakultetima naspram privatnih. Dakle pravo pitanje je koliko ih procentualno doktorira. Drugi razlog masovnijeg doktoriranja je što ljudi odlučuju da ostanu na doktorskim studijama zbog nemogućnosti pronalaska odgovarajućeg posla nakon osnovnih studija. Ovo se dešavalo i u drugim istočnoevropskim zemljama dok su prolazili kroz tranziciju i kuburili sa zaposlenošću. Treći razlog je što studenti privatnih fakulteta u velikoj meri nisu završili na njima iz želje da idu na doktorat.
    (Beli maharadža, 13. novembar 2017 18:24)

    # Link komentara

  43. A u zemlji Srbiji nista novo, zat ne?
    (Nex, 13. novembar 2017 18:23)

    # Link komentara

  44. Овог септембра сам напунио тридесет година, пре седам година сам завршио основне студије из филологије, пре шест одбранио мастер рад, и ово ми је шеста година заредом како сам докторант (смер: англоамеричка књижевност). Осим местимичних ангажовања на стипендираном научноистраживачком пројекту, немам никакав посао, нити сам до сад био надахнут да га тражим. Мало ентузијазма, енергије и оптимизма које сам као мастерант, и чак нешто мало на почетку докторских гајио, сасвим су ишчезли под утицајем живота проведеног у монотонији, испразности, ненаграђеном труду, шиканирањима, неразумевању... Плата је релативно неважан проблем за мене, основно је одсуство одговарајућих бранши за научне ствараоце и стигма од стране злобног, малограђанског друштва. Ако је потребно “бежати”, то је пре свега због самопоштовања и амбиције да се не живи као отирач за туђа иживљавања, да се безвредни људи не испрђују на оно што си стварао и не усађују ти комплекс ниже вредности. Американци мисле о Србима то што мисле (премда ја више мислим да је све то наш српски трип, али то сад није тема), али верујем и да су то већином зрели, фер људи којима ћу конкретно ја несумњиво више да значим као човек и као радник. То је оно што ме охрабрује, свест да пропадам овде не јер је грешка (само) у мени, већ у нескладу између мене и средине.
    (Џони, 13. novembar 2017 18:17)

    # Link komentara

  45. Najvece zlo od fakulteta.Ovo,nije zavrsio samo ko nije imao para.Zavrsi,uclani se u stranku,i vodi drzavu.Kuda je vodi,svaki dan udaramo i nikako da izadjemo iz tog tunela
     (Siki, 13. novembar 2017 18:08)

    # Link komentara

  46. I studenti i fakultet zadovoljni -
    dobiju tacno ono sto im treba: fakultet novac, studenti diplomu za javna preduzeca i drzavne ustanive...
     (Jeti, 13. novembar 2017 18:08)

    # Link komentara

  47. Svi smo zaboravili aferu od pre tri god sad moze da se vrati.. ah da,zavrdi Megatrend i pali preko da vozis kamion..
     (joy, 13. novembar 2017 18:08)

    # Link komentara

  48. Završili Megatrend, osnovali Megatrendističku stranku ( čitaj SNS ), i preko nje došli do radnog mesta za koje sami određuju koliko će biti plaćeno, ovde ili u diplomatiji.
    A ako ne bude dovoljno para da zadovolji njihove prohteve, tu su privatni izvršitelji koji će im to obezbediti. A kad i toga ponestane, zaplenjeni imovinu će prodati najpovoljnijem ponuđaču iz zemlje ili još bolje, inostranstva, a mediji će to propustiti kao inostranu investiciju. Naravno, uz adekvatnu finansijsku nadoknadu...
    (Istina leči.., 13. novembar 2017 18:07)

    # Link komentara

  49. Najveca hiperpodukcija doktorata je na drzavnim univerzitetima, u 2016. cak 2000 doktorata je odbranjeno na drzavnim univerzitetima (sto je 10 pita vise nego pre pet godina), a na privatnim univerzitetima svega 180. Ko ne veruje, neka pogleda emisiju "Diploma" u izdanju televizije N1. Tako da ko hoce da uci i nauci on ce to uraditi i na privatnom i na drzavnom. Ko nece, on ce da kupi diplomu ili plagira naucni rad i na drzavnom i na privatnom. Generalizacija je besmislena. U Srbiji 6% stanovnistva ima visoku strucnu spremu (ukljucujuci sve fakultete), u EU taj broj je oko 38%.
     (mihailo, 13. novembar 2017 18:02)

    # Link komentara

  50. Megatrend - uveče prelistaš, ujutro zablistaš...
    (Saul Goodman, 13. novembar 2017 18:01)

    # Link komentara

  51. Bože ljudi ovo samo u Srbilendu mpže da bude.
    Kaže Mića- vraćam se da vratim strai ugled Megatrenda koji je nekad imao????
    Ajde da se podsetimo tog ugleda- jun 2014.godine
    "Rektor Megatrend univerziteta Mića Jovanović izjavio je danas da je pronašao dokumentaciju i jednog svedoka u Londonu, koji će dokazati da on ima doktorat na Londonskoj školi ekonomije".
    "Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pozvao je Jovanovića da podnese ostavku pošto je međunarodna procedura za proveru Jovanovićevog doktorata pokazala da akademsko zvanje nije stekao na Londonskoj školi ekonomije kako je, inače, Jovanović tvrdio".
    Ovo su samo delovi natpisa iz perioda kada je Mića otišao i kada je Megatrend promenio ime.
    inače, treba podsetiti i da je u to vreme bila provera doktorata ministra Stefanovića, ali ona je prošla kao "nesporna".

    E sad će opet, posle tri godine, kad je narod već zaboravio šta je juče bilo, da nam ovaj lik opet fabrikuje "doktoriće", "masteriće", "sega-mega stručnjake" i oni će nam voditi državu.

    Kad kaže "PALI", verovatno misli na svu onu decu koja legalno i regularno završavaju škole, jer ovde za njih mesta nema.
    Superrr.
    (Maks, 13. novembar 2017 18:00)

    # Link komentara

  52. nazalost moram da kazem da mi se moja rodjena zemlja zgadila...
    (japi, 13. novembar 2017 17:55)

    # Link komentara

  53. Da, da. Ostanite ovde, pa neka Vam kao i meni kvazi inzenjeri diriguju kako treba/ne treba da se radi. PhD
     (Gale, 13. novembar 2017 17:54)

    # Link komentara

  54. Ovoga je trebalo okovati i ne dozvoliti da se približi univerzitetu. Upropastio je odličnu strukturu, rasterao ljude, doveo raspevane sponzoruše. Otac mu se u grobu prevrće.
    (posmatrač, 13. novembar 2017 17:53)

    # Link komentara

  55. Da li je moguce da je pričom o sloganu potpuno pala u drugi plan cinjenica da jenovaj covek falsifikovao svoju diplomu?! Narod je ponekad kao malo dete kome skreneš pažnju zvečkom i čas posla zaboravi šta je radilo/mislilo sekund pre toga.
    (pedja, 13. novembar 2017 17:52)

    # Link komentara

  56. Da li je moguće da neko očekuje od diplomaca Megatrenda da pomognu razvitku privrede u Srbiji?
     (Henry Chinasky, 13. novembar 2017 17:51)

    # Link komentara

  57. Meni ove parole tipa palite što pre...
    Propali Srbistan, plate 200 eura....
    Liče na psihološki rat koji neke interesne grupe vode protiv Srbije i sličnih zemalja najverovatnije da bih lako osvojile ili prisvojile.
    To je takozvani demografski rat i vrlo se uspešno primenjuje u velikom delu sveta.
    Šta je cilj toga nisam siguran ali da je evidentno da postoji propagandi rat.
     (veš mašina, 13. novembar 2017 17:49)

    # Link komentara

  58. "Planiram da ostanem u Srbiji i da se bavim muzikom..."

    Aaa, ti si muzičar?!
    (ћића мића и готова прића, 13. novembar 2017 17:48)

    # Link komentara

  59. Drugari sa ETF i PMF čiji fakultet ironično nema ovu krilaticu pale u tolikom broju, da čak i Megatrend diplomci apsolutno nemaju problema da nađu posao u Bgd. I najveće firme se bore da nađu kadar, sa elemenatarnim kriterijumom za početak rada. Komunikacija i pismenost.

    Nemojte se zavaravati da ijedan fakultet daje bilo kakvo upotrebljivo znanje. Maximalno što se može reći je da je osoba sa nekim radnim navikama, ako je završila neki državni, gde takođe kriterijumi nisu ni blizu onoga što su bili pre Bolonje i svih reformi.
     (Da da, 13. novembar 2017 17:47)

    # Link komentara

  60. Mića bez doktorata je rektor, a akademik Rakić je predsednik Saveta Megatrenda.
    (Sloba, 13. novembar 2017 17:45)

    # Link komentara

  61. Vele ljudi, da u prašumama Amazona masovno čupaju sebi kose na glavi kad im odavde stigne porudžbina papira za diplome. Elem, Srbija je bila i ostala zemlja krajnosti. U ovoj zemlji je otprilike polovina stanovništva nepismena, dok sa druge strane imamo gomilu raznih master prodavaca magle i lažnih doktora za ništa, po tome smo zaista lideri, ne samo u regionu, već i u čitavom poznatom svemiru. Ovakve izjave, koje vredjaju zdrav razum, su postale normalane stvari koje slušamo svakodnevno unazad koliko godina, na njih se niko više i ne obazire. Naše društvo je u potpunosti zakazalo da spreči taj virus privatnih fakulteta, koji se nesmetano proširio na državne ustanove, tako da je to sad jedan paprikaš gde ima svega i svačega, samo znanja sve manje i manje.
    (kataklizmapopulizma, 13. novembar 2017 17:44)

    # Link komentara

  62. dok se ti nakaradni fakulteti ne ukinu nema nam spasa..Svima koji su to zavrslili treba zabraniti rad na rukovodecim mestima i na mestima kojima se plata isplacuje iz bilo kakvog budzeta.Strasno je kako bolestan i ogranicen ego moze daleko da ide,i sto je jos gore ,to mu se omogući.
     (nikola, 13. novembar 2017 17:44)

    # Link komentara

  63. pa ko zavrsi ovo, sta god da je, ostaje ovde i radi po budzetima. ko zavrsi fakultet, trudi se da ide preko.
     (duh koji hoda, 13. novembar 2017 17:41)

    # Link komentara

  64. Poruka od mladih: "Ne razumemo uopste".
    (Ana, 13. novembar 2017 17:40)

    # Link komentara

  65. Koliko sam diploma sa Džona Nezbita preveo i overio pecatom sudskog tumača ni broj ne znam. Zapališe ljudi negde...a dokoni tumače reči multimilionera koji radi šta i kako hoće...
    Neko jeste u pravu a neko se vozi u pozlaćenom RR.
     (northon, 13. novembar 2017 17:40)

    # Link komentara

  66. "da se vrati nekadasnji ugled" hahahahahahahha
    " da zavrse pa nadju posao u inostranstvu sa tom diplomom" hahhahahahahahahaha
     (toma, 13. novembar 2017 17:39)

    # Link komentara

  67. Узми СНС чланску карту и запосли се.
     (Mika, 13. novembar 2017 17:38)

    # Link komentara

  68. Što ne pitate recimo ovu vlast, zašto njima ne smeta ova kampanja?”, rekao je Jovanović.

    Zato sto njima odgovara da skolovani "zapale"
     (Bicu Slobodan, 13. novembar 2017 17:35)

    # Link komentara

  69. Kakav slogan takvi i studenti
    (Nenad, 13. novembar 2017 17:34)

    # Link komentara

  70. Kad bi ga barem poslušali i zapalili,najgore je što se ta elita sa Megatron fakulteta zapošljava u državnim službama.
     (daroza, 13. novembar 2017 17:31)

    # Link komentara

  71. Završi Megatrend i žari i pali.
     (Bijelo Dugme, 13. novembar 2017 17:29)

    # Link komentara

  72. zar univerzitet nije promenio ime u Džon Nezbit?
     (Bre gidi džanum, 13. novembar 2017 17:28)

    # Link komentara

  73. Na zalost, skroz je u pravu.
     (Baki, 13. novembar 2017 17:24)

    # Link komentara

  74. Samo 15000!? A da proverite malo te podatke. Ubrzano ulazimo u EU. Svako za sebe.
     (Bugarski grafolog, 13. novembar 2017 17:24)

    # Link komentara

  75. @Nebojša
    Da ima diplomu, ne bi se zvao STRUČNJAK, nego bi imao zvanje koje je stekao svojim radom, trudom i učenjem - piše na diplomi. Tu ne računam kupljene diplome.
     (Za glupake, 13. novembar 2017 17:23)

    # Link komentara

  76. Ne znam zašto se diže tolika bura oko "pali".Oni sa tom diplomom ne mogu naći posao u Srbiji u iole ozbilnjim firmama (isključujem veze i protivusluge) a kamoli u svetu.
    Sve ozbiljnije firme sa kojima radim ne uzimaju ih u razmatranje, čak ih i ne zovu na razgovor.
    Svrha te parole je da stvori privid da je priznata u svetu i da će lako doći do dobrog posla. To je ipak fakultet za političare kojima fali to "malo" da bi bili "stručan kadar".
     (Eidan, 13. novembar 2017 17:23)

    # Link komentara

  77. Ne možeš da staviš "osvoji znanje" u parolu biznisa koji ne prodaje znanje nego papire.
    (Nemanja, 13. novembar 2017 17:22)

    # Link komentara

  78. "Dakle, kampanja Megatrend univerziteta poručuje mladima da svoju poslovnu sreću potraže van granica naše zemlje. Ipak, studenti koje smo pitali šta misle o tome nemaju takve planove."

    Ne! Površan zaključak, i vaš i ove Ane. Kaže se studentima da se diplome ovog univerziteta u svim zemljama Evrope priznaju. A zašto amo sa megatrenda? Pa zato što postoje sporazumi i ugovori o evropskom visokom školstvu, koje naš olinjali i osedeli državni nije potpisao, jer im "Bolonja" nije po volji, oni vole predavanja sa katedre, kod Zlatije, kod koje je Vučio dobio desetku.
    (Završio i zapalio, i šta sad, da se pravdam vladi što sam zapalio?, 13. novembar 2017 17:22)

    # Link komentara

  79. Ne znam samo gde će ovi da pale sa tako cenjenom diplomim Univerziteta svetakog glasa?
    (Miroljub, 13. novembar 2017 17:19)

    # Link komentara

  80. Углед који је некад имао?! А кад га је имао?
     (Ненад, 13. novembar 2017 17:16)

    # Link komentara

  81. Nije problem u paroli.Naravno da treba da "pale" iz Srbije.Problem je da li Megatrend pruza dovoljno znanja i obrazovanja za to.Svi koji imate obrazovanje i mogucnosti palite.Ne cekajte bolje sutra mozda zakasnite.
     (big easy, 13. novembar 2017 17:14)

    # Link komentara

  82. Pravi problem sa kampanjom je što će neko sa tom diplomom teško zapaliti (i baviti se tim poslom za koji je studirao). Ali, recimo, ETF bi mirne duše mogao da stavi taj slogan i to bi i te kako imalo smisla i pokrića.

    I naravno da ljudi treba da pale. Šta, da rade ovde za 500 evra ceo život (i to ako budu imali sreće), ili da žive kao ljudi napolju? Pa i nije neka dilema.
    (Miloš, 13. novembar 2017 17:13)

    # Link komentara

  83. Ako ste propali na tri državna fakulteta kod nas ćete doktorirati brže nego što ste tamo propali.
     (Debeli Sava, 13. novembar 2017 17:13)

    # Link komentara

  84. Molim? Da mi je, kada sađ upisivala fakultet, ovako nešto pisalo, dobro bih razmislila o tome. Ne, nije moderno, nego je prostački i nekulturno.
     (Dipl inž, 13. novembar 2017 17:13)

    # Link komentara

  85. Potpuno se slažem da ko završi Megatrend zapali odavde.
    Bolje i za nas i za njih.
    Samo se bojim da će ih vratiti nazad kad vide sa koliko znanja raspolažu.
    (matke, 13. novembar 2017 17:11)

    # Link komentara

  86. Veliki sam protivnik načina na koji danas fakultet može da dobije akreditaciju.Mislim da su kriterijumi niski,da je dozvolu za rad moguće kupiti.Sa druge strane,kada dobiju akreditaciju,fakultetima je primaran profit,tako da je broj studenata često znatno veći od optimalnog,a nivo znanja koji se zahteva gotovo smešan.Kao posledicu svega ovoga imamo hiperprodukciju mastera i doktora.
    Međutim,braniti nekome da ide van zemlje,da se usavršava,radi,živi u inostranstvu samo zato jer je neko odlučio da treba da ostanu ovde,nikada mi nije bilo jasno.
     (mikiveliki, 13. novembar 2017 17:09)

    # Link komentara

  87. Problem je sto samo ovi sa sega mege ostaju a svi ostali pale.
     (republika, 13. novembar 2017 17:08)

    # Link komentara

  88. Realno, gde mogu sa Megatrend diplomom. Na sajtu za vrednovanje stečenih zvanja u Nemačkoj jedino su priznati državni fakulteti iz Srbije ali ne i svi smerovi. Možda nekolicina diploma privatnih fakulteta ima mogućnost nostrifikacije, a velika većina ništa...
    (pero, 13. novembar 2017 17:07)

    # Link komentara

  89. Ozbiljna vlast i drzava uzima plagijate doktorskih disertacija i lazno predstavljanje akademskim titulama veoma ozbiljno. Na stranu pitanje ko je tom "Univerzitetu" izdao akreditaciju, cinjenica je da je gospodin uhvacen u seriji lazi i obmana koje za cilj imaju povecanje prihoda gospodina (od laznih i nepostojecih knjiga na cv do laznog doktorata iz UK). Razlog zasto ga ne krivicno ne gone? Taj sto masa njihovih ima diplome i "doktorate" ili od te institucije, ili od slicnih. Za to vreme mi koji smo sticali diplome na drzavnim fakultetima i disertacije na najslavnijim svetskim univerzitetima bivamo oslovljeni sa "kolega" od kojekakvih hohstaplera. Ja stvarno ne znam gde je njima obraz.
    ("kolega", 13. novembar 2017 17:06)

    # Link komentara

  90. bolje ti pali i voz koji te doneo...
    (k, 13. novembar 2017 17:04)

    # Link komentara

  91. "Пали" кампања Мегатренда је врхунски чин патриотизма. Сви они који заврше Мегатренд и треба да иду у свет јер ће неквалификовани кадар преплавити друге државе и упропастиће их својом нестручношћу. Сви они који заврше Мегатренд, Сингидунум, Алфу БК и остале приватне "факултете" нека иду што даље од Србије којој је потребан кавалификовани кадар а остали нека се пате са страрлетама-менаџеркама са Меге. Дакле, Мића Јовановић је највећи српски патриота. Хвала ти, Мићо, што у свет шаљеш твоје студенте!
    (Блубој, 13. novembar 2017 17:04)

    # Link komentara

  92. I ja dok sam bio mlad nisam hteo da "palim", ali sada kad imam porodicu, radim 4 različita posla i sastavljam kraj sa krajem iako zarađujem skoro tri puta više od proseka... spremam se da "palim".
     (Đimi, 13. novembar 2017 17:01)

    # Link komentara

  93. Mica Jovanovic da povrati ugled koji je nestao jer je otkriveno da je Mica Jovanovic obicni prevarant?
    Pajtonovci ne bi smislili ovakvu drzavu.
    (Drljavi Hari, 13. novembar 2017 17:01)

    # Link komentara

  94. Nisam sujetan na Megatrend, a ni na druge fakultete, od Harvarda do Kembridža, nisam uopšte školovan, nikada u školu išao nisam, kao i Vuk Karadžić, potpuno sam samouk i živim od pisanja, i to na visokoj nozi, ali što vama smeta parola "Završi Megatrend i pali". Na ovom fakultetu nema besplatnog školovanja, a vama državni školuje mlade i oni onda "zapale" i ne haju koliko su državnih para skrckali. A koliko će na Megatrendu sreći znanja, pa i to vas se ne tiče - neće raditi u Srbiji, neće praviti puteve koji se godinu dana posle završetka radova - raspadaju. Gospodin Mića nikada nije, ka državni dekan Sima, hvalio Vučiča da je najbolji student u istoriji.
    (Uvek isto - molim da ovo objavite, eto dokle smo dogurali, 13. novembar 2017 17:01)

    # Link komentara

  95. Miću ne znam, al palio bih rado.
     (r, 13. novembar 2017 17:00)

    # Link komentara

  96. Logican potez, mora da se doskoluje nova garnitura naprednjaka.
    (Napredni Hejter, 13. novembar 2017 16:59)

    # Link komentara

  97. Da Srbija ima sudstvo i tuzilastvo, Mica bi krivicno odgovarao jer je dokazano da njegova diploma ne postoji pa je postojao pravni osnov za krivicno gonjenje za krivicno delo laznog predstavljanja u cilju sticanja materijalne dobiti. Takodje bi sve diplome ikad izdate na ovom fakultetu bile ponistene a lica obestecena prodajom imovine fakulteta i Micine privatne svojine.
    (golijat, 13. novembar 2017 16:59)

    # Link komentara

  98. Za razliku od vlasti,ovaj covek je realan i iskren (barem po ovom pitanju). Isto misle i mladi i svi to savrseno dobro znamo. Da li vi ljudi znate da nemamo vise ni dovoljno mesara u prodavnicama? To sto brnabic prica, je laz i to se vidi iz poreske politike i represivnih zakona prema svima nama, a ne samo mladima. Ko pameta i normalan zeli da ostane u zemlji partijskog zaposljavanja, nasilja i ruinirane ekonomije?
    (Pecky, 13. novembar 2017 16:58)

    # Link komentara

  99. Sa megatrendom na zapadu možeš da radiš kao konobar možda.
     (mate, 13. novembar 2017 16:57)

    # Link komentara

  100. Mića poručuje da mladi pale a plate od 25.000 im ne poručuju. Ne poručuje im to sto ih eksploatišu poslodavci i to sto generalno i nema posla za koji školuju. Preskupi računi za stan, nemogućnost da se za isti zaradi ne poručuju da se pali ali Mića poručuje. To što jedan doktor zarađuje koliko Filipinac čistač u Dubaiju ne poručuje ali Mića poručuje. To što braća V poseduju svaki biznis u Srbiji ne poručuje. Najpametnija stvar mi je bila kad sam zapalio iz Srbije
     (Bojan, 13. novembar 2017 16:55)

    # Link komentara

  101. Ja da sam neko ko je zaduzen za zaposljavanje u drzavnoj ustanovi ili da sam vlasnik privatne firme,isto bih upotrebila tu parolu,zavrsio si Megatrend,pali odavde i trazi posao na drugom mestu,kod mene nema mesta.
     (suzana milicic, 13. novembar 2017 16:54)

    # Link komentara

  102. Covek koji je falsifikovao PHD treba da je krivicno progonjen u UK I da mu se dozivotno zabrani ulazak u UK. Ali posto UK voli pare ovaj lik je mogao tamo da nadje utociste. Kod nas nikada stvar nije rasciscena I nikada nece biti.
    Povratak posle 3 godine samo dokazuje kao I u slicaju Gasica da se sve moze zaboraviti I krenuti ponovo bez kazne. Ovaj nemoralni lik bi trebalo da se dozivotno povuce u ilegalu I moli za oprostaj.
    (lorenc, 13. novembar 2017 16:50)

    # Link komentara

  103. Srpska omladina je odavno u'pali'la motore za put na zapad bez obzira koji fax zavrsila!
     (brankofilipovic01@gmail.com, 13. novembar 2017 16:49)

    # Link komentara

  104. A sta tu nije jasno u poruci,pa svaki treci mladi strucnjak razmislja o tome.Mislite da u atmosferi partiskog zaposljavanja,kupovanje diploma,nepotizma neko ima zelju i volju da ostane ovde.Sta to Vlada Srbije cini po tom pitanju?Gde je strucnjak ministar vatrpolista da se oglasi,samo se vidi u senci Vucica po kojekavim skupovima.Pogledajte samo Telekom gde su dosli mladi skolovani inzinjeri sa drzavnih fakulteta i odlicnim prosekom.kakav tretman imaju.Vazniji su oni sa partiskom knjizicom dok ove druge drze pod raznim ugovorima sa kojekavim sumnjivim firmama i omladiskim zadrugama,gde je tu zelja da se zadrze,u cemu je problem odmah dati ugovore i zadrzati tu skolovanu decu.Ali sad im smeta jedan slogan koji svi na glas izgovaraju.Sta radite da zadrzite te mlade?Kazite konkretno a ne floskule.Bolje je gledati srecno svoje dete na skajpu nego razocarano i nezadovoljno dete frustrirano politikanstvom.
    (ispravno, 13. novembar 2017 16:49)

    # Link komentara

  105. A sta tu nije jasno u poruci,pa svaki treci mladi strucnjak razmislja o tome.Mislite da u atmosferi partiskog zaposljavanja,kupovanje diploma,nepotizma neko ima zelju i volju da ostane ovde.Sta to Vlada Srbije cini po tom pitanju?Gde je strucnjak ministar vatrpolista da se oglasi,samo se vidi u senci Vucica po kojekavim skupovima.Pogledajte samo Telekom gde su dosli mladi skolovani inzinjeri sa drzavnih fakulteta i odlicnim prosekom.kakav tretman imaju.Vazniji su oni sa partiskom knjizicom dok ove druge drze pod raznim ugovorima sa kojekavim sumnjivim firmama i omladiskim zadrugama,gde je tu zelja da se zadrze,u cemu je problem odmah dati ugovore i zadrzati tu skolovanu decu.Ali sad im smeta jedan slogan koji svi na glas izgovaraju.Sta radite da zadrzite te mlade?Kazite konkretno a ne floskule.Bolje je gledati srecno svoje dete na skajpu nego razocarano i nezadovoljno dete frustrirano politikanstvom.
    (ispravno, 13. novembar 2017 16:48)

    # Link komentara

  106. Svi ćemo mi da zapalimo odavde nema nam druge... Samo ne znam čemu uopšte ovakav tekst, kao da je to neka ustanova koja uživa bog zna kakav ugled u društvu pa kao sad strasno kakav slogan.
     (., 13. novembar 2017 16:48)

    # Link komentara

  107. a koji to ugled?
     (mick, 13. novembar 2017 16:47)

    # Link komentara

  108. Zamisli ove kojima u diplomi pise Dzon Nezbit. Kuku, cak je I Megatrend renomiranije ime
     (Marek, 13. novembar 2017 16:47)

    # Link komentara

  109. Ovde je jako lose I bice jos gore... realnost je da je na zalost normalan zivot negde tamo daleko... prvo Ana Brnabic nema prava da govori o tome da deca ostaju I budu im unisteni zivoti, kao sto su unistili meni I mnogima koji su ostali ... prva je ona napustila zemlju I radila preko ... ja da imam.decu borio bi se svim silama da ne zive u ovom paklu.
     (dragan, 13. novembar 2017 16:44)

    # Link komentara

  110. Zavrsi i pali, al' diplomu. Jer ako mislis da palis u inostranstvo ta diploma nece biti nikakav relevantan faktor. Stranci nisu glupanderi pa da im se uvaljuju neki bezvredni papiri.
    (Wind, 13. novembar 2017 16:43)

    # Link komentara

  111. Nažalost ta rečenica je danas vrlo dobar savet.
     (EnaE, 13. novembar 2017 16:43)

    # Link komentara

  112. Brojke kazu sledece: 4000 pravnika i 6000 ekonomista na birou a ti "palis"... Ko ne zna kako izgleda osveta bivsih ponavljaca, evo mu prilike da nauci kako to izgleda. Na zalost, u zemlji Srbiji.
    A gde bi tako nesto i moglo da prodje?
    (ZokiNS, 13. novembar 2017 16:43)

    # Link komentara

  113. 15.000 ? Samo ?
     (да да, 13. novembar 2017 16:42)

    # Link komentara

  114. Rektor bez diplome. Pored stucnjaka bez diplome ponovo imamo i rektora bez diplome.
    Pa tako nesto moze da postoji samo u Srbiji.
    (Nebojsa, 13. novembar 2017 16:42)

    # Link komentara