Bizarni slučaj "slučaja ubistva Jelene Marjanović"

Pevačica Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči, ubica i dalje nije pronađen, a godinu i po dana kasnije medijski rijaliti o njenom ubistvu i dalje traje.

Slobodan Maričić
Pošaljite komentar
  1. Ne znam ko mi je odvratniji. Nekrofilna bagra pohlepna da zgrne pare na smrti nesrećne žene ili bezumna marva gladnja čeprkanja po tuđoj intimi i pravljenja cirkusa od nečijih osećanja. Naravno - idealan su spoj i jednih bez drugih ne bi bilo. Začin svemu je izjava tadašnjeg premijera da će za dva dana biti objavljeno ime ubice da bismo i godinu i po po isteku ta dva dana imali ovaj mračni besramni cirkus u režiji najgoreg ološa što zagađuje ove prostore. Fuj!!!
    (Bojan Todorovic, 10. novembar 2017 23:11)

    # Link komentara

  2. Tragedija kakvu ni Sekspir ne bi smislio.
    Najgore od svega je sto se sve razvlaci do besvesti, zamajavaju i ismejavaju osteceni na obe strane a bogate advokati i tabloidi koji svakodnevno pune stranice koje kakvim proizvoljnim nagadjanjima i pretpostavkama. Nesposobno i korumpirano sudstvo prima plate samo za dolazak na posao i to u vreme kad njima odgovara. Strasno i ponizavajuce za celo drustvo.
    (simonida, 2. novembar 2017 10:52)

    # Link komentara

  3. Dok se ne dokaže suprotno ti ljudi su nevini i ovo što se desilo sigurno je uzburkalo javnost, ali činjenice ne govore mnogo, teško da će se se tužilaštvo imati osnova za podizanje optužnice.
    (D61, 27. oktobar 2017 21:42)

    # Link komentara

  4. Da se nije pisalo, otislo bi u zaborav.
    Nikada nemojte biti sigurni da jednoga dana necete bas vi biti pogodjeni istom situacijom. Sramno je sto ovde ispisujete o jednom mladom zivotu koji je ugasen na taj način, a nisu kadri da nadju počinioca.
    Niko vas ne tera da čitate.
    Pravda mora biti zadovoljena, bez obzira sto Marjnovice zastupa ELITA !!!
    Ako vas to nervira preskočite stampu, čitajte neku finu knjigu.
    (mirjana, 25. oktobar 2017 21:01)

    # Link komentara

  5. Sticem utisak da je Informeru ili takvim nekim tabloidima ovo ubistvo najbolje sto se desilo, svaki dan na naslovnoj...sramno, tuzno i ruzno
    (dragon, 25. oktobar 2017 19:59)

    # Link komentara

  6. Jadna zena. Ovo je smesna drzava i zakon nam je smesan kao i policija. Banana drzava. To smo mi.
    (Oliver Kosta, 25. oktobar 2017 19:57)

    # Link komentara

  7. Stvarno dokle vise?
    (gile, 25. oktobar 2017 19:13)

    # Link komentara

  8. Halo komentatori!Pa b92 jedini ovu vest nije provlacio po svom portalu za razliku od vecine.I ovo je kriticki osvrt na njihove kolege zar citate samo naslov?I ove "novine" na slikama su na najbolji moguci nacin oznacene kao tresh ali cemu.Pa moji roditelji kupuje to.Srbija
    (Aziz, 25. oktobar 2017 19:09)

    # Link komentara

  9. Nema tu ništa neobično. Cela stvar je orkestrirana od strane vladajućeg režima i služi da se narod zamajava glupostima, a da ne obraća pažnju na katastrofalnu situaciju u zemlji. Strašno je čime se sve služe, ali je važno da radi posao.
    (Pedja 034, 25. oktobar 2017 19:06)

    # Link komentara

  10. Narod protiv O.J.Simpsona u srpskoj reziji.
    Neko je ovo zaista lepo osmislio da bi dosao do medijske paznje.
    (jedan ljud., 25. oktobar 2017 18:45)

    # Link komentara

  11. Zar i vi?
    (Štap i šargarepa, 25. oktobar 2017 18:32)

    # Link komentara

  12. kurir je covek koji neciju posiljku plasira primaocu. samo ime uvazenog novinarskog preduzeca sugerise da prima necije posiljke i da ih dostavlja na adresu. oni svoj posao rade sjajno. sve posiljke su dostavljene u tacno vreme i pravim ljudima. ne znam cemu buka. kuriri rade posao sjajno.
    (kojeopozicija, 25. oktobar 2017 18:27)

    # Link komentara

  13. Kao da i sami niste deo tog sramnog rijalitija.
    (Lea, 25. oktobar 2017 18:12)

    # Link komentara

  14. Sama činjenica da taj slučaj toliko dugo opstaje kao predmet ogromne medijske pažnje i da se o njemu izjašnjava čak i šef države, jasno govori da je reč o klasičnom "psy-op" fenomenu, a ne samo degutantnom tabloidnom karakteru većine srpskih medija. Nekome je potrebna ekstremno senzacionalistička priča koja će se unedogled "vrteti" i do najapsurdnijih detalja prežvakavati po medijima kako bi u kontinuitetu pravila "dimnu zavesu" i skretala pažnju sa REALNIH priča - o pljački državnog budžeta, užasavajućoj korupciji, nezaposlenosti, razorenoj srednjoj klasi, velikoj nemaštini, ogromnoj prezaduženosti zemlje, dahijskom ponašanju državne uprave, raspadu pravosudnog, zdravstvenog i obrazovnog sistema, dijaboličnim lažima o "reformama" i "napretku", medijskom mraku, organizovanoj partijsko-kriminalnoj bandi koja kroz javne nabavke i "burazerske" šeme na najbahatiji način otima narodne pare, stranim robovlasnicima koji za svoje brutalno iživljavanje i eksploataciju primaju još i masne subvencije od Vlade … Način na koji se takve priče potiskuju iz medija u korist jeftinih i krajnje trivijalnih senzacija (uključujući, naravno, i nepojamno degutantne "rijaliti" sadržaje) jasno ukazuje da je reč o dobro organizovanom i razrađenom metodu. Na nesreću, narodu koji je već odavno u apatičnom "stokholmksom sindromu" i koji je beznadežno sklon primitivnom eskapizmu i rajinskom mazohizmu, to uopšte nije teško podmenuti. Izgleda, do u nedogled.
    (disgustado, 25. oktobar 2017 18:09)

    # Link komentara

  15. Odvratno je koliko se ovo grozno ubistvo medijski eksploatiše! Pitam se da li je ovo moguće što se dešava i da li smo uopšte normalni naposletku?
    (brainfuck, 25. oktobar 2017 17:43)

    # Link komentara

  16. Bravo gospodine Slobodane Maričiću! Konačno glas razuma iz kaljuge u koju se pretvorila srpska "javnost". Ovo više nema veze sa slobodom štampe i demopkratijom, u pitanju su obične medijske manipulacije.
    (Zoki, 25. oktobar 2017 17:22)

    # Link komentara

  17. Slobodane Maričiću svaka čast, to je novinarstvo.
    (zerpo, 25. oktobar 2017 17:02)

    # Link komentara

  18. A tako je isto i kada je politika tema....pokoj duse mrtvima, ali najteze je nama zivima, koji amo tu gde amo i osudjeni da sve ovo celi zivot zivimo. Mrzim Srbiju zbog ovoga.
    (avav, 25. oktobar 2017 17:00)

    # Link komentara

  19. Ali su pad helikoptera vrlo brzo bajni novinari zaboravili,nekoliko clanaka i gotova prica.
    (aleksa, 25. oktobar 2017 16:53)

    # Link komentara

  20. I ko će snositi odgovornost za ovo? Mada i ja pitam gluposti, kao da ne znam gde živim.
    (Millennium, 25. oktobar 2017 16:17)

    # Link komentara

  21. Ljudi...ona je kao pevačica Granda ili šta već...naš narod većinski overava na Grand...šta ko radi...koje s kim spavao...ko se drogira...ko je kome napravio dete...totalne budalaštine sve u svemu. Ali to privlači masu. I sad desi se to ubistvo...ja mislim da su urednici tabloida, happy i pink TVa momentalno doživeli orgazam. Naravno, predstavnici vlasti su takođe videli priliku da se dokažu pa je "gospodar" počeo da obećava a Neša iz Beograda je "vodio" istragu i njoj dao prioritet.
    Građani Srbije žive u matrixu, u najgoroj mogućoj verziji
    (Dunny On The World, 25. oktobar 2017 16:10)

    # Link komentara

  22. ubica se mozda nikad nece naci , kako se sve bazira na rekla kazala a svi dokazi nisu validni bili ni pre godinu dana a kamoli danas . sumnje postoje kao i to da savrseni zlocin ne postoji ali cak i spinovanje preko raznih novina da se ubica unervozi ne pali . sve u svemu , policija je opet na pocetku i pokusava da psiho analizom dodje do zakljucka a bez dokaza , i opet u krug .
    (kladzom do bola, 25. oktobar 2017 16:09)

    # Link komentara

  23. Neprestano i sam predsednik, a nekadasnji premijer podgreva atmosferu i daje zamah medijima. Sama njegova izjava o tome kako je izgledala žrtva nakon ubistva je dovoljna da on napusti funkciju jer se mesa u rad istražnih organa! Za njim bi pošli i svi oni koju su dopustili da predsednik ima uvid u predmet u toku! Da je makar ćutao umesto sto je pričao o tome pa hajde, ali on čovek u medijima lincuje nekoga jer je video slike i zgrozio se nad njima. Ko je on da ima uvid u tako nešto? Stefanović je smenio načelnika jer je javno kritikovao rad u tom slučaju. Obrazloženje Stefanovića ne ide sa pravim razlogom naravno jer je glupo reci medijima da je smenjen jer je kritikovao bezgresne. Na kraju krajeva sama ideja da premijer naredi da se ime optuženog ne objavljuje pre parlamentarnih izbora je još jedna zloupotreba položaja.
    (hm, 25. oktobar 2017 15:53)

    # Link komentara

  24. Primer kako se posredno narod zatupljuje i bombarduje nebitnim stvarima u svakodnevnom zivotu. Jednostavno ljudski mozak ima ogranicenu memoriju (kapacitet) i svakodnevne nebitne informacije potiskuje one koje su bitne, naucene i na taj nacin "tupimo". A to je nekima cilj izgleda...
    (poznavalac, 25. oktobar 2017 15:51)

    # Link komentara

  25. Nekako mi uvek padne na pamet jedna parola sa studentskih protesta tokom 1990-tih: "Sloba je ubio Loru Palmer!"
    (Miki, 25. oktobar 2017 15:47)

    # Link komentara

  26. Ja sam sve vesti ispratio. Toliko se informacije ne podudaraju i jedna drugu negiraju, da sam došao do zaključka da ubistava uopšte nije bilo. A možda ta devojka nije ni postojala. Ne bi me čudilo da je to samo jedan mali eksperiment za potrebe nekog velikog brata. Znaci, sve je obrnuto. A mi smo ustvari u grlu do blata.
    (Voja, 25. oktobar 2017 15:41)

    # Link komentara

  27. Mislim da ni smrt pokojne Lejdi Dajane nije bila ovoliko medijski ispracena. Ogroman visak informacija, svaki dan, mesecima...
    (Vojvodjanin, 25. oktobar 2017 15:36)

    # Link komentara

  28. @ nikola bozic
    Potpuno se slazem. Pitanje je sta ce se desiti ukoliko se ne dokaze Zoranova krivica ili se pak otkrije da je neko drugi ubica. Pitam se da li ce mediji da upute javno izvinjene i mozda prestanu da rade posto su na tako neeticni nacin pisali izmisljotine radi tiraza.Neverovatno je koliko je ovaj slucaj pokazao koliko smo kao drustvo u blatu, na najnizem dnu, a o novinarima i novinamaa daa ne govorim.
    (Aleksa, 25. oktobar 2017 15:30)

    # Link komentara

  29. Ne zanima nas!
    (Mile, 25. oktobar 2017 15:29)

    # Link komentara

  30. Kakva država takav i slučaj.
    Sva. ova lakrdija oko jedne veoma strašne situacije,ka što je gubitak života, pokazuje koliko smo kao društvo propali.
    Društvo se toliko banalizovalo da sav ovaj agresivni primitivizam je ustvari pokazatelj razmera našeg propadanja.
    (WH, 25. oktobar 2017 15:17)

    # Link komentara

  31. Na žalost, ovo je baš ono što narod voli - poluanonimna pevačica, oličenje dobre cure iz zaseoka levo, išla ka uspehu, dušmani ubili. Španske-meksičke-turske serije, happy, parovi, grand, tračarenje, ceca, dragana mirković, pivo ispred radnje, polovan golf2, astrolozi, gatanje, gajba piva zidarskog, da ne lupam dalje, bukvalno presek srbije se vidi na ovom slučaju.
    Još nam i dobro ide kakvi smo
    (igor, 25. oktobar 2017 14:44)

    # Link komentara

  32. "Pevačica Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila 2016. godine..."

    Ni to da je ubijena 2.aprila 2016 nije sigurno. 2.aprila 2016 je prijavljen njen nestanak, kad je vec bila donesena odluka da bude ubijena. Pre ce biti da je ubijena 3.aprila 2016 negde oko 4-5 sati ujutro.
    (Slavisa V., 25. oktobar 2017 14:37)

    # Link komentara

  33. Tabloidizaciju ovog slucaja zapoceo je upravo predsednik, upotrebljavajuci ubistvo za predizbornu kampanju. Posle njegovih izjava, na koje nikako nije imao pravo ni po jednoj funkciji, svako je dobio pravo da pise i prica sta hoce.
    Slucaj i dalje neresen.
    Tako je i sa rusenjem u Savamali i sa padom helikoptera i sa zrtvama poplava u Obrenovcu... itd. Kad jedan covek misli da moze sve.
    (Bugarski grafolog, 25. oktobar 2017 13:56)

    # Link komentara

  34. Ovaj slucaj se namerno forsira samo da bi carsija imala o cemu da prica umesto o onome od cega nam zivot zavisi.
    E umesto da se borimo za bolje plate, smanjenje nezaposlenosti, za bolje uslove,da rusimo politicare koji lazu, kojima "kradu" identitete,kojima tetke kupuju stanove, koji rasparcavaju i zaduzuju drzavu, sta narod radi?Baljezga o nekom tamo slucaju ubistva koji je postao rijaliti cirkus, slucaj na kom treba da radi policija i niko vise.Uhvatiti ubicu i zatvoriti ga.
    (Che, 25. oktobar 2017 13:55)

    # Link komentara

  35. Trenutno najveći problem Srbije.
    (Sent, 25. oktobar 2017 13:53)

    # Link komentara

  36. "Loša publika želi loše novine".

    Henrik Ibsen
    (BeKo, 25. oktobar 2017 13:50)

    # Link komentara

  37. Molimo intiligenciju i sve viđene ljude da stavimo tačku na dekadenciju i mediokritete.
    Ovaj divan predivan srpski narod ne zaslužuje ovakvu sramotu.
    PS.HITNO!!!
    (Zana, 25. oktobar 2017 13:49)

    # Link komentara

  38. Pa dokle bre vise sta je vama pobogu???Fuj bre da od svega pravite rijaliti.
    (specijala, 25. oktobar 2017 13:39)

    # Link komentara

  39. Znate, sigurno, kako se kuva žaba, a da ne oseti da je skuvana?
    (Čitaš, gledaš, slušaš, pa otupiš..., 25. oktobar 2017 13:37)

    # Link komentara

  40. Hoce li neko vise da stane na put ovoj hajci i medijskom lincu porodice Marjanovic,ma ko da su.Pretpostavka nevinosti u ovoj zemlji vise vazi za Sretka Kalinica zvanog Zver,nego za njih.Posle svega i ako nisu krivi oni tj.taj Zoran moraju na kraju biti osudjeni,tabloidi su ih vec odavno osudili,kao i vodja licno,zamislite tu sramotu kada bi se na kraju otkrilo da nemaju veze sa tim,pa sve tabloide bi morali zatvoriti jer ne bi mogli da opstanu zbog placanja odstete.Naravno,ovo je Srbija,slucaj ce se razvlaciti dok ne smisle nesto drugo cime ce se javnost zanimati i bice pojeo vuk magarca.Najgore od svega je sta ceka onu devojcicu dok bude rastala i stalno se susretala sa stvarima koji se ticu licno nje,i gde su joj se idioti koji sebe nazivaju novinarima,toboze brinuci za nju,poprilicno po***** u zivot(nemam adekvatniji izraz,izvinjavam se)
    (nikola bozic, 25. oktobar 2017 13:33)

    # Link komentara

  41. Vi ste čini mi se jedini koji niste mnogo pisali o ovom slučaju a ovaj tekst je kao uvod u neku Insajder epizodu. Nadam se da više nećete pisati o ovoj "Tvinpiks" seriji.
    (bucika, 25. oktobar 2017 13:03)

    # Link komentara

  42. dosta vise o ovom slucaju ,kao da je ovo jedino ubistvo ikad u srbiji ,bilo ih je i bice ,na zalost ,ali samo jos vi da pocnete da pisete ,godinu dana ovom narodu ispiraju mozak ,neka joj je laka zemlja ali sto je mnogo mnogo je.
    (dorcol, 25. oktobar 2017 12:42)

    # Link komentara

  43. Vi ste jedini portal koji nas bukvalno svaki dan nije bombardovao sa ovom vešću. I to ajde da je bilo noviteta nego pola izmislili usput. Užasno, svi ostali tabloid i rijaliti.
    (milos, 25. oktobar 2017 12:30)

    # Link komentara

  44. Svima od nas bez izuzetka, a koji nisu apsolutno ništa nikad uradili, makar u svom mikro svetu, da ove pojave medijske zloupotrebe nestanu - želim da jednog dana budu predmet iste.
    (cartman, 25. oktobar 2017 12:19)

    # Link komentara

  45. Ja iskreno počinjem da ludim! Ne znam nista o ovom slucaju, ali ne zato sto nisam informisan, nego bas zato sto je svaki dan svaka naslovnica sa njenom fotografijom ili onog njenog muza, pa u inat izbegavam i preskacem strane... Pa dosta vise, iskreno ne znam kako novinare nije vise sramota... Pokoj joj dusi, ali dosadili ste i Bogu i narodu!!!
    (Napaćeni brt, 25. oktobar 2017 12:16)

    # Link komentara

  46. Pa kada bude postojala odgovornost za svaku nebulozu i gadost koju neko napise, prekrsajna ili krivicna, tek tada ce to stati. Samo sankcije to mogu riješiti.
    (Kazne, 25. oktobar 2017 12:09)

    # Link komentara

  47. dosadni ste visi sa ovom zenom.
    (Filip, 25. oktobar 2017 12:05)

    # Link komentara

  48. Sve je to zakuvao Mitrovic za gledanost i rijaliti.
    (Mitrovic, 25. oktobar 2017 12:04)

    # Link komentara

  49. Aman ljudi. DOSTA VIŠE... sto je mnogo mnogo je...neka joj je laka zemlja....
    (milos, 25. oktobar 2017 12:01)

    # Link komentara

  50. Mediji gledaju da podignu tiraz, a ovaj zatucani narod to cita.Zakona nema ili se ne primenjuju a ujedno se i skrece paznja sa mnogo bitnijih tema.Srbija - rijaliti drzava!!!
    (django, 25. oktobar 2017 11:47)

    # Link komentara

  51. Grozno je sta su mediji napravili od toga ali po drugoj strani da nema medija koji jedini i guraju nesto nikad se ne bi saznalo ko i zasto. Proslo skoro dve godine a nista ne znaju, sramota
    (Tamara, 25. oktobar 2017 11:47)

    # Link komentara

  52. Kao i u svim profesijama, ima i novinara koji svoj posao rade na nečastan i bezobziran način. Stalo se spominju neki novi ključni dokazi, koji nisu ništa drugo do glasine. U javnosti se stvara atmosfera da je muž ubica samo na osnovu novinskih članaka. Ako ili kada muž bude oslobođen optužbe, u javnosti će nastati haos i svi će kriviti "korumpirano sudstvo", advokate itd. A za celu situaciju će da budu krivi određeni novinari, koji su svašta pisali da bi podigli rejting agencije za koju rade.
    (ThoR, 25. oktobar 2017 11:44)

    # Link komentara

  53. Ovoliko nisu ni Zorana Djindjica razvlacili po medijima nakon ubistva...
    (dr mr, 25. oktobar 2017 11:39)

    # Link komentara