Važno je zvati se "antisistemski" (i davati šokantne izjave)

U proteklih nekoliko nedelja videli smo izbore u Nemačkoj, Austriji i Češkoj na kojima su dobre rezultate ostvarili kandidati poznati po kontroverznim izjavama i sumnjivim prošlostima. Deluje da je jedna reč ključna - antisistemski (čak i ako partija nije zaista takva).

Slobodan Maričić
Pošaljite komentar
  1. Samo ultradesnica moze garantovati bezbednost,mir,sigurnost,red i zakon!
    Oliver
    Ahaaaa, kada bi se gadjali tramvajima :) Isto je garantovao Hitler 1938., Milosevic na Gazimestanu 1989 i slicni okolo naokolo. Da se razumemo, konzervativci su legitimna pozicija, nesto na izjavi tog Austrijanca nije lose, sto rekao moj poznanik sa granice iz izbeglickog logora "Moja zemlja, moja pravila" ali zavisi kako se to kaze, i svakako zavisi da li se to komunicira iskreno ili sa zeljom da se iskljuce i anatemisu neki ljudi. Ultradesnica, kao i uvek, moze da garantuje samo razaranje, smrt, rat. Zato je iz Afd izasla dosadasnja predsednica stranke, koja se cinila kao jedna vise-manje normalna konzervativka. Ne zeli da ima ista sa fasistima i ultrapopulistima.
    (Vladimirr, 26. oktobar 2017 17:18)

    # Link komentara

  2. To je sve sarena laza.Oni itekako svi jesu sistemski politicari i svi su pod kontrolom bankara.Tramp,Vilders ovaj u ceskoj ,Le Pen,Faraz i mnogi drugi su samo kontrolisana opozicija.
    (Aleksandar, 23. oktobar 2017 15:40)

    # Link komentara

  3. Očekujem hvalospeve Okamuri od strane posetilaca ovog sajta
    (Ja, 23. oktobar 2017 15:31)

    # Link komentara

  4. Sta je kontroverzno u izjavi Strahea da je Evropa "lepi,hriscanski kontinent"? Sta je kontroverzno u izjavi Okamure da zeli da spreci "islamizaciju Ceske"? Sta je kontroverzno u izjavi Beatriks von Storh?Ja tu ne vidim nista kontroverzno i sporno,nego naprotiv,to su vrlo pametne,razumne i pre svega istinite izjave. Odusevljen sam sto sve vise gradjana Evrope shvata istinu i glasa,demokratski i mirno,za one snage koje su u stanju da zastite Evropu,koja se nalazi pred najvecim izazovom u svojoj istoriji.S propascu ISIS-a u Siriji,Iraku i na celom Bliskom i Srednjem istoku,njihov fokus ce se neminovno premestiti na druge lokacije-Afriku i Evropu. Bicemo suoceni sa ogromnim bezbednosnim izazovima.Samo ultradesnica moze garantovati bezbednost,mir,sigurnost,red i zakon!
    (Oliver, 23. oktobar 2017 15:21)

    # Link komentara