1. Kad su Ukrajinci skresali struju Krimu, Rusima je bilo potrebno 36 casova da sa spoljnih izvora (akumulatorima i podvodnim kablovima) povrate struju stanovnicima svoje teritorije. Doduse, snabnedvanje nije bilo idealno, bilo je prekida, planiranih iskljucivanja, "blackouta" i "brownouta", ali je funkcionisalo: bolnice nisu ostajale bez struje, inkubatori za bebe nisu se hladili, operacione sale su funkcionisale normalno, vojska i policija nisu morali da koriste svece.

    Kad je najmocnija sila na svetu bombardovala srpske elektrovode, hidrocentrale i termocentrale grafitnim bombama, Slobinim elektricarima bilo je dovoljno 48 casova (ponegde malo duze) da stanovnistvu ponovo obezbede normalno napajanje strujom.

    A najvecoj, najmocnijoj, najslavnijoj, najhumanitarnijoj, najmonumentalnijoj, najnenarcisoidnojoj, najbozanskijoj, najizabranijoj, najizuzetnijoj, najnajnajjojjojjoj (ubaci superlativ po svojoj volji) sili na svetu treba (** gulp! **) 6 (i slovima: SEST) meseci da povrati snabdevanje strujom svom stanovnistvu.

    Sve sto mogu da kaze je: da je struja nestala na - bozemesacuvaj- Vol Stritu krcatom ugladjenim anglosaksoncima i bankarskim lihvarima, a ne na ostrvu gde zive airoti Hispanici, struja bi im bila povracena za 15 sekundi +/- desetak.

    Toliko o jednakosti medju ljudima uklesanoj u Deklaraciju Nezavisnosti.

    Da, svi Amerikanci su stvoreni jednaki, samo sto su neki rodjeni jednakiji od drugih.
    (DEDA CVETKO, 23. septembar 2017 00:53)

    # Link komentara