1. Mnogo smešan lik.
    Sada će 45 dana analizirati govor. Rastavit će sve na rečenice. Rečenice na riječi. Riječi na slova. I svako slovo će poslati na rengen pa po jednom službeniku ministarstva spoljnih poslova na analizu. Da se izjasne što to slovo za njih znači. Pa će ponovo sve sastaviti. Dobit će novi govor koji ukazuje što je Tramp htio reći.
    A onda će sjesti u avion za Moskvu i otići po svoje mišljenje. Avon će letjeti kroz podzemne špilje koje spajaju Beograd i Moskvu (ovo je trebala ostati tajna) kako NATO ne bi shvatio da je Vučić u Moskvi.
    Kada se zavaraju špijuni CIA-e i NATO onda će se istim kanalima (ispod zemlje) dovesti oružje i tamo (ispod zemlje) će i ostati do izbijanja novog rata(u kome će Srbija ostati neutralna kao i uvijek do sada), a nitko neće znati ni da postoji.
    Evo sada sam otkrio tajni plan za neutralnost. Svi koji su to pročitali neka odmah to izbrišu iz memorije.
    (Ivan ZG, 20. septembar 2017 13:03)

    # Link komentara

  2. Sto se tice Austrije i Norveske, njima medjunarodni ugovori velikih sila zabranjuju pristupanje vojnim savezima.
    (Zemun grad SPO, 19. septembar 2017 22:49)

    O da, a Norveska suosnivac NATO pakta...
    (hm, 20. septembar 2017 10:55)

    # Link komentara

  3. Po običaju puno reči, a ništa ne reći, to je glavna odlika našeg "vođe". Druga odlika, daj da malo "uplašim narod", a onda teatralno ubaciti sebe u prvi plan, kao čuvara mira i stabilnosti ove nesrećne države. Što se tiče "opasnosti" po Srbiju ona ne dolazi ni od Amerike, jer smo mi za njih sitni, ni od Rusije, ako budemo vodili korektnu politiku, da znamo šta hoćemo i koliko hoćemo, a ne uvlakačku u odnosu na njih. Jedino "žarište" može biti sa susedima, ali i to se može izbeći tako što vodiš realnu politiku u odnosu na njih, a ne danas jedno sutra drugo da bi zamajavao svoj narod i da bi se predstavio u očima svog naroda kao beskompromisan i "veliki" patriota. Najbolji primer za to je odnos sa Makedonijom u zadnje vreme.
    (Coco Bill, 20. septembar 2017 10:15)

    # Link komentara

  4. Da li će ostati van radara ne zavisi od Srbije već od radara. Treba biti pametan a mi to nikada nismo bili.
    (slepac vodi sakate, 20. septembar 2017 09:57)

    # Link komentara

  5. Велики вожд: "ми смо мала земља", "наша предност је јефтина радна снага", "ми не радимо довољно" "ови што критикују испијају капућино по кафићима и не раде ништа".... итд, итд.
    Понижава и свој народ и своју земљу.

    А с друге стране: "ја радим 25 сати", "проучаваћемо 45 дана Трампов говор", "ови пре нас ништа нису ваљали", "биће боље (за две године)"...
    ОН ради, само ОН ради, 45 дана ће анализирати говор, неће сна бити, тешко је, али се Велики Вожд жртвује за народ... О народе, воли свог Вођу!
    (sempervivum, 20. septembar 2017 01:03)

    # Link komentara

  6. Kada je u UN bila tabla Jugoslavije tada su jugoslovenske diplomate radile dnevni ocenski prwgled generalne debate sa zasedanja GSUN. Nije se spavalo ali je ujutru u SSIP stizala informacija. Ali su tada bili profesinalci, misleci kadar koji je znao diplomatski zanat. Vucicu diplomatija je struka, a tu si izglwda mnogo tanak
    (45 dana, 19. septembar 2017 23:49)

    # Link komentara

  7. put Srbije je određen. Opkoljena je zemljama članicama EU i NATO. Bez obzira na tu, na ničemu zasnovanu, ljubav prema Rusiji, svako odugovlacenje Srbije na putu za EU i NATO je po Srbiju štetan. Ne znam, sve te patriote će se ipak odlučiti za put i život na Zapadu, svakako ne privremeni rad u Rusiji. Pa kćerka ambasadora Rusije u Beogradu se udaje i živi u Beču, a ne u Moskvi. Ruske sirovine-bogataši prave neukusno bogata svadbena slavlja u Kaliforniji, ne na Krimu ili u Sočiju. Jahte od 100 miliona dolara, to je perverzija. Da nisu mozda od plate zaradili milijarde dolara? To je putinova elita u siromasnoj i sve vise izolovanoj Rusiji.
     (Zoran, 19. septembar 2017 23:28)

    # Link komentara

  8. Jos uvek je rano za biranje strana,zasad je najbolje ostati neutralan.
    (Ivica, 19. septembar 2017 23:20)

    # Link komentara

  9. Zasto da ne budemo neutralni kao Svajcarska, pitaju mnogi.
    Zato sto nismo Svajcarska koja nema neresenih problema sa susedima, ima izvanredan sistem koji sluzi svakom pojedincu i bankarski je centar sveta. Mi smo drzava sa sistemom koji stiti interese manjine koja svoj ugled i bogatstvo stice na racun siromasenja vecine, manipulisuci njome. Zemlja smo sa vecim brojem penzionera i zaposlenih u javnom sektoru u odnosu na sve druge zaposlene. Svake decenije nas je pola miliona manje, mladi i najobrazovaniji odlaze na zapad, nemamo ni sistem za navodnjavanje... Samo primena sistema EU i pomoc njihovih institucija moze nasu drzavu i drustvo podici na noge. Clanstvo Srbije u NATO znacilo bi prestanak opasnosti od sukoba na Balkanu, brzi put ka EU i sigurnost za strane investitore. Sto se tice Austrije i Norveske, njima medjunarodni ugovori velikih sila zabranjuju pristupanje vojnim savezima.
    (Zemun grad SPO, 19. septembar 2017 22:49)

    # Link komentara

  10. Za Srbiju je vojna neutralnost savršeno dobra opcija jer dosta je sukoba vreme je da gradimo za nadolazeća pokolenja.
    (cezar, 19. septembar 2017 22:41)

    # Link komentara

  11. Švedska ministarka inostranih poslova nazvala je Trampov govor kao "bombastican" i da krsi duh UN da se ne preti drugim zemljama kad se drzi govor u toj ustanovi. Švedska je neutralna (tezi prema Nato, ima vezbe i tako dalje) ali ima kicmu u spoljnoj politici kao mala zemlja.
     (Gastos, 19. septembar 2017 22:20)

    # Link komentara

  12. Znaci , i dalje cete po nalogu Putina da sprecavate tranziciju zemlje ka Zapadu, EU , NATO, civilizovanim drustvima? Jer , to je sustina te price o " neutralnosti". Po svaku cenu spreciti normalizaciju zemlje , saniranje odnosa sa susedstvom , nastaviti duhovno i politicko robovanje ruskim interesima. Ostati udbaska despotija. Nema od toga nista, Vucicu. Ako niste sposobni za nista vise od lezanja na zemlji i pravljenja mrtvim, onda odlazite. Politickih slepaca koji ne vide i ne zele da vide procese u svettu nam je dosta za narednih 200 godina
    (Strojimir, 19. septembar 2017 22:05)

    # Link komentara

  13. Srbija pokusava da dostojanstveno i mirno ostvari svoja prava.
    (Anamarija, 19. septembar 2017 22:05)

    # Link komentara

  14. Nama ne trebaju sukobi, moramo sačuvati neutralnost
    (mimi, 19. septembar 2017 21:44)

    # Link komentara

  15. Ako si takav junak kakvim se ovde izdaješ, što nisi poslao Lazanskog, Vulina i Nenada Popovića u UN da daju par izjava o Rusiji i Americi, nego se krijete tamo i ponižavate ti i Dačić. Kad su izbori onda se izdaješ za najvećeg putinistu, a onda kad dođe sednica UN šlihtaš se Trampu. Prejadno.
    (zimzeleni, 19. septembar 2017 21:19)

    # Link komentara

  16. "Tih 45 minuta govora ćemo analizirati narednih 45 dana"znaci svaku minutu jedan dan ce do duboko u noc proradjivati.Jedan dan ima 24X60 minuta tj.1440.
    Pitam se sto im neko ne prevedena srpski taj govorda se ljudi ne muce toliko.
    (Raco, 19. septembar 2017 21:12)

    # Link komentara

  17. Prema tome slazem se sa Gospodinom Vucicem, ali pod uslovom da se cela Udbaska KGB agentura procesuira po Srbiji da nas ti isti ne bi ponovo stavili u centar radara .

    S postovanjem
    (Marija,)
    Svaka ti čast na komentaru Marija, mada mislim da si sada zbunila botove jer su ti dali minuse iako si pohvalila Vučka.
    (steva, 19. septembar 2017 21:10)

    # Link komentara

  18. Daj boze da mi ne prodjemo sa nekim ucinkom tu, pitanje kojim.. Da li kao posrednici, da li kao necija produzena ruka ili mozda i budemo van radara..
    (Filip, 19. septembar 2017 21:10)

    # Link komentara

  19. Mali smo da bi menjali svet. Volela bih da svi u drzavi narocito opozicija, da prestane sa prepucavanjem i da se posvete nasoj zemlji. Da cilj svih bude bolji zivot u Srbiji.
    (Moka, 19. septembar 2017 21:08)

    # Link komentara

  20. Mudro razmišljanje Vučića, bolje je ne biti u žiži velikih, bar ne u ovom trenutku, skupljati snagu i biti spreman da se munjevito odgovori na mogući eventualni izazov.
    (nikola, 19. septembar 2017 21:06)

    # Link komentara

  21. Nista nije pogresio.. Toliko se toga desava da je gotov rat, a mi smo suvise mali i najbolje da ostanemo van radara.. Nego mene samo plasi da mi ne budemo jedni koji ce biti glavni, tj preko kojih ce sve ici i koji ce biti jedna produzena ruka.. Najbolje da nas zaobidju svi, al ne znam..
    (Alexandar, 19. septembar 2017 21:05)

    # Link komentara

  22. Odavno smo mi ispod svakog radara.
    (Luka, 19. septembar 2017 21:05)

    # Link komentara

  23. Како увек нађе изговор да погне главу, а овде зна да се прси. Баш да видим хоће ли поставити питање пред генералном скупштином зашто се резолуција 1244 не поштује и једна чланица УН не третира једнако са другима док се њеној одметнутој територији указује пажња као да је чланица УН а није. Ако УН не третира своје чланице подједнако онда она заиста губи смисао као светска организација.
     (Бата Стојковић, 19. septembar 2017 21:04)

    # Link komentara

  24. Hiljadu puta ponavljas da smo mala zamlja , to vredja vise zdrav razum i logiku. Mnogo Vise puta je manja Crna Gora pa je na mnogo vecoj i boljoj poziciji od nas ,ali nije to do velicine zemlje i naroda nego vi kao politicari ste sitni i ne fermaju vas pa zato govorite da smo mali, a hocete i nas da uverite u to.
    (boris, 19. septembar 2017 20:56)

    # Link komentara

  25. Glavna poluga koja Vučića drži na vlasti osim straha je propaganda i to ona najžešća gebelsovska propaganda!
    Trebate pogledati film Wag the Dog s Robert Denirom i Dustinom Hoffmanom, kad pred predsjedničke izbore predsjednik ima neki skandal sa stažisticom, onda oni kompletno izmisle rat s Albanijom, ali svuda u medijima, izmisle zarobljenog vojnika, predsjednik "posjeti" Albaniju, u studiju su snimali neku žensku kako trči u studiju s vrećicom čipsa pa je onda kasnije umontiraju kako trči kroz zgarišta, na sve strane se puca a umjesto čipsa su stavili da drži mačku, čak su stavili i Jim Belushija da kaže nešto na albanskom, totalni show!
    (Bruder Jakob, 19. septembar 2017 20:56)

    # Link komentara

  26. Tooooo premijeru..tj predsedniče...stalno vas mešam sa kolegom. Ne mogu oni da zabrljaju koliko mi mozemo vredno da radimo i napredujemo. Vole vas vasi podanici
    (Srba, 19. septembar 2017 20:53)

    # Link komentara

  27. Ovo je zato sto Tramp niti zna ko je on niti ce ga primiti i onda ovo sto prica.
     (Cisco Kid, 19. septembar 2017 20:51)

    # Link komentara

  28. Vojno-politička neutralnost je pravi put za Srbiju.
    (Staša, 19. septembar 2017 20:06)
    Politicka neutralnost znacila bi da Srbija odustane od clanstva u EU. To bi nam produzilo agoniju i zadrzalo postojeci sistem koji koristi samo manjini koja se decenijama bogati na racun siromasenja vecine. Ta manjina kontrolise medije, pa smo svedoci visegodisnje antizapadne kampanje, kao i stalnih medijskih varnica sa susedina. Dok se nacija huska protiv EU, SAD i suseda, huskaci svoju decu salju na skolovanje na zapadne univerzitete, cuvaju novac u evropskim bankama i voze zapadne automobile.
    Sto se tice vojne neutralnosti, ona postoji samo ako su je priznale medjunarodne organizacije i susedne drzave.Nedavno je nas ministar odbrane izjavio kako smo izborom neutralnosti izabrali tezi put od nasih suseda. Sta ce nama , cetvrt veka iznurenim pljackaskom tranzicijom, ratovima i sankcijama, tezi put? Kaze nas ministar da su nasi susedi u NATO i da u slucaju sukoba imaju podrsku tog saveza, a mi nemamo i zato treba da naoruzamo i modernizujemo vojsku. Pa zar moramo zarad boljsevickih navijaca hodati po zici izmedju Rusije i Zapada, duboko okruzeni drzavama NATO?
    Svaki eventualni sukob na Balkanu resavace NATO i EU. Atlanski savez je vrhovni bezbedonosni organ u BiH-RS i na KiM. Zasto da izbegavanjem clanstva u tom savezu idemo protiv svojih interesa. Inacenjem, iscrpljena Srbija, srlja u neizvesnost i opasnost, a time i u dalje ekonomsko i demografsko propadanje..
    (Zemun grad SPO, 19. septembar 2017 20:49)

    # Link komentara

  29. Будимо мали стелт неутралац
     (ИБАРСКА ЗУМЗАРА, 19. septembar 2017 20:37)

    # Link komentara

  30. Uhaaaa, ala elegantno ostadosmo ispod radara, sa sve malim Slobinim što k'o mutav navalio na Trampa za autogram na sred sale UN. Ahahahaaaa... pa vi ne znate 'de bijete bre!
     (Chad, 19. septembar 2017 20:36)

    # Link komentara

  31. Šta bi imali od toga da zabadamo nos u tuđa posla?
    (Kekić, 19. septembar 2017 20:34)

    # Link komentara

  32. Koliko pametnog sveta, ipak, ima u ovoj zemlji kad se citaju komentari na ovom sajtu. Svajcarska, Svedska, Norveska, Austrija nisu velike zemlje, ali njihovi predsednici,kraljevi nikad nece izjaviti da su njihove zemlje male. Koja uvreda za sve. Da, lideri tih zemalja ce podrzati Trampa u mnogim stvarima, ali ce njihovi lideri sutra u Njujorku potpisati Ugovor o zabrani nuklearnog nauruzanja. A Vucic, pa nece. Pitajte ga zasto nece kad smo mi protiv nuklearnog oruzja? Ali nije zbog USA
    (Kako bi to Tito odigrao, 19. septembar 2017 20:33)

    # Link komentara

  33. Mozes da budes vojno neutralan ako si na svaki drugi način neutralan. Posebno u ekonomskom smislu. E, sad, ako smo mi politički i ekonomski nezavisni, onda u redu...
     (Lampas, 19. septembar 2017 20:32)

    # Link komentara

  34. @Marija-Bravo za komentar.Od reči do reči istina!
    (Bora, 19. septembar 2017 20:29)

    # Link komentara

  35. A mozda je najbolje da mi zatvorimo granice prema svima za koje mislimo da su placenici, zatvorimo sve za koje mislimo da su izdajnici i neistomisljenici, proglasimo tebe za Pinokija prvog, naslednika za Pinokija drugog itd...nesto kao kod Kima...sta mislis o tome?
     (Mitar, 19. septembar 2017 20:25)

    # Link komentara

  36. Glavu u pesak do daljnjeg!
    (Resenje, 19. septembar 2017 20:23)

    # Link komentara

  37. Prvi put da je reko nesto pametno.
    (Schaumburg Illinois, 19. septembar 2017 20:21)

    # Link komentara

  38. namerno plaši raju kao i njegovi mediji.

    da je Sloba bio ovako lukav umesto osion i danas bi vladao.
    (samo vi mirni dok mi drpamo, 19. septembar 2017 20:19)

    # Link komentara

  39. Ovo basket prvenstvo je bio melem za oci i usi, a sada ponovno realnost sa prime ministrom u glavnoj ulozi, jao...
    (Zokara, 19. septembar 2017 20:13)

    # Link komentara

  40. Ljudi kako ne shvatate da je glavna režimska tehnologija vladanja, propaganda da je sve strašno, opasno, svet se ruši,uragani, ubistva, ratovi..pa da mi ćutimo i budemo mirni i srećni što toga nema kod nas.
    A istina je sasvim drugačija, plate u istočnoj Evropi su u proseku 1000 e kasirka u Maksiju ima jedva 250 e. Evropljani žive mnogo lepši lagodniji život u svakom pogledu u odnosu na nas. Prava stina je da je kod nas najgore.
    (trikovi za vladanje, 19. septembar 2017 20:09)

    # Link komentara

  41. Vučić u SAD: Opasno je, bolje da Srbija ostane van radara

    A kako Gospodin Vucic misli da Srbija ostane van radara , kada je Srbija prepuna ruskih KGB spijuna i ovih iz UDBE koji bi majku prodali KGB-u a ne Srbiju.

    Sta cemo sa mnogim televizijama i portalima po Srbiji koja su bukvalno produzena ruka KGB-a i Sputnika za prenosenje KGB lazi po Srbiji.

    Jel neko zaista misli da NATO i EU ne vide sta se desava po Srbiji i srpskim medijima i kakve vesti ti mediji prenose, da vesti izgledaju kao da smo mali Rusi iz Moskve?

    Sta cemo sa cinjenicom da nas je KGB 90-ih godina uveo u ratove sa svim komsijma uz pomoc Udbaske agenture po Srbiji koja i dan danas zari i pali po Srbiji i koja nije niti demontirana niti lustrirana.

    KGB zeli bas da nasa Srbija bude u radaru tom i sve cini preko Udbe da budemo u centru radara.

    Prema tome slazem se sa Gospodinom Vucicem, ali pod uslovom da se cela Udbaska KGB agentura procesuira po Srbiji da nas ti isti ne bi ponovo stavili u centar radara .

    S postovanjem
    (Marija, 19. septembar 2017 20:09)

    # Link komentara

  42. Srbija deluje ali sa strane ,mudro pa samo u najbitnijem trenutku će iskočiti sa idejom i ugovoriće projekte sa ekonomskim silama.
    (Lina, 19. septembar 2017 20:06)

    # Link komentara

  43. Vojno-politička neutralnost je pravi put za Srbiju.
    (Staša, 19. septembar 2017 20:06)

    # Link komentara

  44. Vucic zna da strpljen znaci spasen i zato ne trba izletati sa nekom megalomanksom pricom.Ostanimo skromni i polako ulazimo u veliko drustvo.
    (Bojan, 19. septembar 2017 20:06)

    # Link komentara

  45. Oće vam možda Lazanski i Drecun analizirati govor Trumpa?
    (Likota, 19. septembar 2017 20:02)

    # Link komentara

  46. Da li je Svedski,Norveski,Svajcarski predsednik/premijer,slozio ovakvu pricu,zabrinutim gradjanima svoje zemlje,koji imaju toliko egzistecijalnih problema,da sad lupaju glavu jos oko toga?Bas me interesuje..
    (Djuro, 19. septembar 2017 20:02)

    # Link komentara

  47. Nema neutralnih. Nasa buducnost a i buducnost nase dece je u EU, NATO, USA. Treba osuditi Severnu Koreju koja je sramota za ljudski rod, Venecuelu takodje, i ostati sto dalje od Rusije i Kine. Jedini neprijatelj Srbije su korupcija i kriminal.
     (Boris, 19. septembar 2017 20:00)

    # Link komentara

  48. Tramp je 21 put pomenuo "suverenitet", odmah posle "SAD" i "americki". Komentar?
    (Novo doba, 19. septembar 2017 20:00)

    # Link komentara

  49. Moze Tramp da preti koliko hoce..u Americi ne upravlja precednik vec oligarhija koja vodi ratove u skladu sa interesima ...znaci da jos vise para zaradi .. a u ratu sa Severnom Korejom ona moze samo da izgubi a da dobije ne moze ..Kina i ako ne mirise nesto Kima ipak joj je on miliji nego nego rezim na granici koji Vasiongton instalira...i zato ce sigurno u svakom pogledu da pomaze Severnu Koreju vojno i Vijetnam ce biti malo dete za ono sto moze da ih ceka.
    Jedini razlog koji vidim u napadu na Severnu Koreju koji Americi moze da donese dobit je ne unistenje Severne vec Juzne Koreje kao tehnoloskog konkurenta Americi.
    (Nikola, 19. septembar 2017 19:59)

    # Link komentara

  50. Vučiću,

    Nema šta da Trampov govor analiziraš sledećih 45 dana. Seti se samo svog "100 za jednoga".

    Razlika je samo što je ovo sila, najjača zemlja sveta i što kaže - to će i uraditi. I ne bi joj bilo prvi put.

    Meni je samo žao što tadašnji američki predsednik nije održao ovako otvoren govor 1999-te. Možda bismo ranije progledali a ti nikada više ne bi u Srbiji bio na vlasti.

    Dok je te 1999-te na RTS1 svirala muzika, samo jedna profesorka, inače izbegla iz Sarajeva pod opsadom i snajperima, rekla je javno zgranutom razredu:

    "Deco, ako kažu da će nas bombardovati, znajte da hoće. Velike sile ne lažu i ako nešto kažu, verujte im.

    Kada padne prva bomba, bežite na granicu sa Madjarskom, neće vas vratiti. Samo bežite i ne osvrćite se. Ništa nije vredno vašeg straha i vaše mladosti."

    Te večeri pale su bombe, a ja za to mogu da zahvalim i tebi, Vučiću. Tebi stan u YU biznis centru, meni strah i život u mraku.

    Americi sam oprostila, tebi nikada.
    (Nije svako rodjen da bude gazda, 19. septembar 2017 19:58)

    # Link komentara

  51. 45 dana za analiziranje govora od 45 minuta? Bwahahahaha
    (nojeva arka, 19. septembar 2017 19:57)

    # Link komentara

  52. Americki predsednici nikad nisu razgovarali sa diktatorima ....:-)....
    (Radar, 19. septembar 2017 19:56)

    # Link komentara

  53. Pokusavali smo to i 1918. i 1941. godine,pa nismo uspeli...valjda ce nas veliki jednom mimoici.
    (prestolonaslednikovica, 19. septembar 2017 19:47)

    # Link komentara

  54. Kad Vucic kaze da ce Trampov govor analizirati 45 dana, to znaci: da on i njegova vlada su jos uvek okrenuti prema Rusiji. Trampov govor je vrlo jasan za one demokratske zemlje, jedino Vucicu nije jasno i treba mu 45 dana da razume Trampov govor!
    (alban, 19. septembar 2017 19:43)

    # Link komentara

  55. Verujem da Tramp kao predsednik jedne od najjačih zemalja sveta pokazuje za govornicom svoju moć, ali treba misliti i o onom šta ako je sve što je rekao moguće. Vučić je dobro shvatio govor, treba biti oprezan i mudro voditi zemlju. Teška su vremena.
    (Mihajilo, 19. septembar 2017 19:41)

    # Link komentara

  56. Balkan je dovoljno goreo i bez Kima.
    (Vladeta Janković, 19. septembar 2017 19:39)

    # Link komentara

  57. Otprilike... Sićušni smo i ne čačkajmo mečku.
    (Je l' sme jedan :) ?, 19. septembar 2017 19:38)

    # Link komentara

  58. mi nemamo buducnost,nasa deca mozda ako za 5-10 god nedodje do 3 svetskog rata!
     (apikomsinice47, 19. septembar 2017 19:38)

    # Link komentara

  59. Da li se zna koji su to novinari razgovarali sa Vucicem? Slutim da osim srpskih novinara drugih nije bilo, a i to je previse.
    (Nikodije IV, 19. septembar 2017 19:37)

    # Link komentara

  60. Rada Trajkovic je rekla da je najbezbednija bila kod Djindjica a valaj i ja makar sam dusu odmorila od ratova i cuda dok ti nisi dosao.Ti nikada ne pricas kako ces se boriti za prehranjivanje gladne dece vec samo o ratovima.
     (Marija, 19. septembar 2017 19:36)

    # Link komentara

  61. Ceo svet ide u haos, samo napredna Srbija ide u raj.
     (Henry Chinasky, 19. septembar 2017 19:36)

    # Link komentara

  62. Pa sad iz ove izjave nije jasno jel se neko uplasio ili je namera da se neko uplasi.
    (Opljackani penzioner, 19. septembar 2017 19:35)

    # Link komentara

  63. NESVRSTANI...
    (Predator, 19. septembar 2017 19:35)

    # Link komentara

  64. Srbija poslednjih 5 godina vodi odlicu spoljnu politiku zahvaljujuci Vucicu, tacno znamo gde mozemo gde ne, znamo svoje domete a sa druge strane svuda smo prisutni.
    (Dragan, 19. septembar 2017 19:33)

    # Link komentara

  65. Ti si Vučiću jedan političar amater,demagog i van svetskih tokova.
    Ovo što si ovde rekao je jedan defetistički i veoma naivan stav.
    Srbija je zbog svog geografskog položaja itekako bitna stavka na svim mapama i planovima velikih svetskih previranja,uvek bila i biće.Pri tom ima okruženje koje joj je u svetskim sukobima uvek bilo neprijatelj.
    Tvoj plan za nekakvo skrivanje,ulagivanje,sedenje na tri stolice, popuštanje neprijatelju je plan za sigurnu kapitulaciju i neki novi pogrom nad Srbijom i Srbima.
    Nemaš viziju i sluh,tvoja demagogija može da prođe još samo u Srbiji i njenu cenu će mo platiti svi zajedno.
    Nastavi da sediš pored Sejšela,saosećaš sa diktatorima u Venecueli i Severnoj Koreji,podržavaš Hilari Klinton i dalje brukaš slobodarski i pobednički srpski narod.
    Samo napred,u korist naše štete !!
     (Raca, 19. septembar 2017 19:30)

    # Link komentara

  66. Zemlje van radara su Češka, Švedska, Holandija, Slovenija, Rumunija. Mi treba da budemo u toj grupi zemalja a ne sa Belorusijom, Venecuelom, Jermenijom...
    (marko, nis, 19. septembar 2017 19:29)

    # Link komentara

  67. Podnesi ti ostavku pa idi malo se odmori od tih crni misli o ratovima.
     (Duda, 19. septembar 2017 19:29)

    # Link komentara

  68. Sve mozemo da pokusamo,ali ako veliki misle da im trebamo u njihovim igrama,sakriti se ne mozemo.
    (hramovnik, 19. septembar 2017 19:28)

    # Link komentara

  69. Ima l' kakva rupa da se sakrijemo?
     (Oddball, 19. septembar 2017 19:27)

    # Link komentara

  70. sta prica ovaj ...kakvog radara ....sta to ima srbija da se krije ....ako ko treba da se krije to ste vi predsednice ....vi i vas diktatorski rezim i isti ste kao onaj u severnoj koreji,iranu i venecueli .....mozda cak i gori
     (zoran ivkovic, 19. septembar 2017 19:26)

    # Link komentara

  71. Za tebe je uvek opasna i komplikovana situacija evo sesta godina.
     (Boba, 19. septembar 2017 19:26)

    # Link komentara

  72. Nije nase da resavamo pitanje S.Koreje, Rusije, Kine i Amerike, u borbi slonova najvise nastrada trava, Srbija je kroz vekove dosta bila ta trava, vreme je da bude pametna i odmerena jednako prema svima.
    (Maric, 19. septembar 2017 19:23)

    # Link komentara

  73. Da je Vucic vise proucavao istoriju znao bi da su nas u svakom globalnom konfliktu bukvalno pregazili narocito narodi iz bliskog okruzenja zbog svojih interesa ili nagrada za lojalnost velikim drzavama.Zato skrivanje glave u pesak nije resenje za jednog ozbiljnog drzavbog lidera vec jacanje odbrambenih potencijala i stvaranje saveza kako sa malim takob i sa velikim silama.Ko to nije do sada shvatio treba sam da se povuce a ne da vodi narod i zemlju nespremne u jos jednu propast iz koje se mozda necemo zivi izvuci.Mislite o tome kad spominjete decu.
     (Stevan, 19. septembar 2017 19:23)

    # Link komentara

  74. U Trampovoj glavi ko zna sta se krije,a nas Predsednik dobro zna sta bi trebo da uradi i postavi ako bi nedaj boze doslo do neceka
    (Jovan, 19. septembar 2017 19:22)

    # Link komentara

  75. Zrelo, mudro i odmereno, bas onako kako narod ocekuje od jednog predsednika.
    Dosta se Srbija u proslosti mesala i glumila poklopac svakoj serpi, samo nas srpski interes i ekonomija treba da nas zanimaju, a veliki neka resavaju velike probleme.
    (Veki, 19. septembar 2017 19:21)

    # Link komentara

  76. Zamisli koji treba da si um da poredis sa jedne strane Ameriku, EU zemlje , a sa druge Sev.Koreju.Kubu.Iran itd...
     (IQ u minusu, 19. septembar 2017 19:21)

    # Link komentara

  77. Ama jok cini ti se,kako kad u svakoj čorbi volimo da budemo mirodjija?
     (nikola, 19. septembar 2017 19:21)

    # Link komentara

  78. Prvi svetski rat 1914-1918, drugi 1941-1944, razmak 30-ak god. Od kraja drugog do sad period od 74 god. "Zveckanje" oruzija se svakodnevno desava. "Ne bije boj ljuto oruzije vec boj bije srce u junaka." Branicemo se, nece nas napasti S.Koreja niti USA, vec njihovi saveznici, na to treba obratiti paznju. Ko je tu sa kim, pitanje za stratege! Mozda treba da obratimo paznju ko iz komsiluka sa kim "suruje".
    (Par exellance, 19. septembar 2017 19:20)

    # Link komentara

  79. Licno podrzavam Trampa 100%. Neki delovi sveta nikako da shvate da drzave postoje zbog ljudi, a ne ljudi zbog drzave
    (Anonimus, 19. septembar 2017 19:19)

    # Link komentara

  80. A Toma nam nije tumacio svetsku politiku!
    (App, 19. septembar 2017 19:19)

    # Link komentara

  81. Pametno vaš Vožd zbori, sve samo polako, bez talasanja, brzinom otapanja leda na Arktiku i kako Dunav mijenja tok, tako je najbolje!
    (Bruder Jakob, 19. septembar 2017 19:18)

    # Link komentara

  82. a sto se onda koferce onako javno trti sa trumpom?
    i zasto si ti uopste isao tamo ako hoces da ostanes "ispod radara"??
    verovatno si video gde ti je mesto, i da te tamo samo rts pita nesto,
    pa pokusavas da opravdas ovakvim "mudrovanjem" tvoje turisticke troskove
    koje ti mi placamo.
    (trta, 19. septembar 2017 19:17)

    # Link komentara

  83. Da li se zalazete za nasilje ili ljudska i manjinska prava, na vama je.
    (izbor, 19. septembar 2017 19:17)

    # Link komentara

  84. malo je 45 dana.

    najmanje treba 450 dana ili dve, najvise dve i po godine.
     (Dušan, 19. septembar 2017 19:14)

    # Link komentara

  85. Govori tiho i nosi psa sa sobom
     (Charliebrown, 19. septembar 2017 19:14)

    # Link komentara

  86. čuvajmo svoju zemlju i budućnost naše dece
    (NikolaP, 19. septembar 2017 19:14)

    # Link komentara

  87. Uvek je bolje kada Srbija nije glavna tema ovakvih susreta vec neke druge drzave.
    (Stojan, 19. septembar 2017 19:13)

    # Link komentara

  88. U ova turbulentna vremena najbolje se drzati po strani.
    (Vlada, 19. septembar 2017 19:10)

    # Link komentara

  89. Ma mozemo mi da prevarimo radar ali nam mere prosecnu brzinu. Poz.
     (fenomen, 19. septembar 2017 19:09)

    # Link komentara

  90. Drama queen, nedostojan svoje funkcije.
    (skeptik, 19. septembar 2017 19:06)

    # Link komentara

  91. Ma briga mene za svetsku politiku. Zanima me samo zašto mi već danima niko ne ulazi u radnju ??? Promet je drastično opao. Pitam kolege kako je kod njih, da nije problem u meni, a oni svi odreda odgovaraju da je i kod njih isto. Da li se neko oko toga zabrinuo? Ma kakvi ... sad će oni lepo svi na krkanluk, pa na malo bahaćenja...
    (Siniša, 19. septembar 2017 19:06)

    # Link komentara

  92. A…, nasim novinarima,ja pomislio za govornicom Skupstine UN.Neka pozove i onog golgetera Djuric da analiziraju, zajedno.Djuricu je ionako prvi posao u zivotu bio ,,savetnik za spoljnu politiku" Nikolica.
    (dosadni su, 19. septembar 2017 19:04)

    # Link komentara

  93. Bio to Vučić ili ne ,bilo ko da je pod uslovom razuman a presednik naše zemlje rekao bi isto ili jako slično , a konstatacija i situaciji u svetu,pa o njoj govore malte ne svi svetski lideri i političari na sličan način.Dobro je biti postrani tih eventualnih sukoba.
    (Željka, 19. septembar 2017 19:04)

    # Link komentara

  94. Pa jesi li hteo da budeš,
    18-ti rimski imperator sa
    ovih prostora?!
    A već si se uplašio?!
    Da su se oni tako plašili,
    nikad ne bi bili imperatori!
    (M, 19. septembar 2017 19:02)

    # Link komentara

  95. Nas predsednik mudro misli. Za nas je najbolje da se distanciramo i ostanemo po strani po pitanju gorecih pitanja. Bravo







    Ajde botovi ne primajte se! :-D
     (Nizdis, 19. septembar 2017 19:02)

    # Link komentara

  96. Srbiji je najpametnije da udje u NATO
    Tu pripada , tu su joj saveznici i prijatelji.
    A tu je i najjaca vojna i ekonomska sila , SAD
     (...., 19. septembar 2017 19:02)

    # Link komentara

  97. Srbija će iskoristiti na pravi način ovo učešće na sednici UN.
    (kontesanera, 19. septembar 2017 19:01)

    # Link komentara

  98. E pa gospodine opredsednice slusao sam i ja....i u opste mi nije jasno na osnovu cega izvukoste takve zakljucke.G.Presednik USA je bio jasan i egzatan kao i uvek do sada.Svima vama predstavnicima svojih nacija je porucio da gledate na prvome mestu dobrobit svojih gradjana da budete patriote a ne lopuze,da sluzite svome narodu i da ga sluzite a ne da ga jasete i iskoristavate besomucno,i predsednik Trapm je prozvao diktatorske rezime kojisu svima pismenima poznati...Sta je predsednik Venecuele(covek koji je unistio svoju zemlju),sta je predsednik Koreje(ludak koji salje rakete svuda okolo i ubija svakoga ko pisne protivu njega),sta je sa Iranom(vec decenijama ljudi u Iranu zive kao u zatvoru,dok oni razivjaju nuklearno oruzje kao pretnja Izraelu),sta nije jasno sto je rekao da je socijalizam upropastio pola sveta,i sto je naveo primer SSSR-a,sta nije jasno...Budite samo ono sto presednik Tramp kaze i bicemo na konju,nemoj previse da razmisljas i filozofirs.Uradi sve sto mozes najbolje za uredjenje unutrasnjeg drustva,za pravdeu i slobodu,ne podstici kriminalce i kriminal,ne kradite pare iz budzeta,batali te se politicarenja i spletkarenja vec radite nesto dobro za svoj narod i drzavu sa vazecim civilizaciskim procesima koji postuje vecina calanica ujedinjenih naroda,nemoj da pravis od sebe novoga Slobu i slicne,saradjuj sa komsijama i EU i celim svetom u meri koliko je to u nasu korist...SVE JE TO TRAMP REKAO..ne pravi se TOSA...cenjeni G.Predsednice,najlepse uzemlje u EU.
    (Drug, 19. septembar 2017 19:00)

    # Link komentara

  99. Ma jok, samo jos treba da budemo na strani Rusije, Kine, Irana,,Severne Koreje...Glupost je beskonacna!!!!
     (Sizofrenija medju nama, 19. septembar 2017 18:57)

    # Link komentara

  100. Svet je jako podeljen i jedna jaca iskra moze ga zapaliti.Potrudimo se da budemo mudri i ne budemo zahvaceni tim pozarom.
    (cvetic, 19. septembar 2017 18:57)

    # Link komentara

  101. Srbija u stelt modu
    (ninja, 19. septembar 2017 18:57)

    # Link komentara

  102. "...te da čuvamo svoju zemlju i budućnost naše dece."
    Ti provereno ne znas da cuvas ni zemlju ni buducnost, jer si jedan od glavnih koji je aktivno zagovarao ratove 90ih... Bio si Milosevicev ministar za informisanje (propagandu). Takodje si jedan od onih koji su dijametralno menjali stavove u zivotu i onda naprasno spoznao "mudrost" u 40im godinama zivota.
    Ni kliker ti ne bi znao da sacuvas, a kamoli buducnost drzave i nacije...
    (Tazo, 19. septembar 2017 18:57)

    # Link komentara

  103. A ja baš mislio da uputimo notu Severnoj Koreji i Islamskoj državi..
     (dušan, 19. septembar 2017 18:53)

    # Link komentara

  104. Znači ponovo na ulici intervju.
    (Deki, 19. septembar 2017 18:53)

    # Link komentara

  105. Eeeee, da su Milosevic, Seselj i ostali (zna se na koga mislim) tako razmisljali '90tih, ne bi bilo ratova na Blakanu a Kosovo bi i dalje bilo nase. Ali dzabe, kasno dodje iz ... u glavu.
     (mili, 19. septembar 2017 18:52)

    # Link komentara

  106. Наш председник не срља са изјавама и пази,јако пази, да бираним речима говори да се ником неби замерио!
    (Janko, 19. septembar 2017 18:52)

    # Link komentara

  107. Kreiranje straha Je najbolja osnova za maniuplaciju...
    (Marchelius, 19. septembar 2017 18:45)

    # Link komentara

  108. Srbija se izjasnila kao vojno neutralna i tako ce i ostati.
    (Kiki, 19. septembar 2017 18:45)

    # Link komentara

  109. "Na pitanje Tanjuga kako ocenjuje situaciju u svetu..."
    Vidite novinari, dokle god stvari ne nazovete pravim imenom, tući će vas,
    napadati, maltretirati, itd..
    Vi morate da shvatite da vi radite izuzetno lep i cenjen posao i da ste na braniku slobode, baš kao vojnici u ratu.
    Dakle, oni koji mogu da raskrinkaju svaku bandu ste vi! To se čini radi sebe, svoje dece i svog naroda! Pravo novinarsko pitanje je strah i trepet za sve na ovom svetu! Ono razoružava, otkriva, dokazuje, raspamećuje..
    Probudite se aman, ne može niko drugi da vas odmeni!. I samo hrabro!! Iznenadićete se koje su to strine zapravo..
     (Nenad Van Sebe, 19. septembar 2017 18:43)

    # Link komentara

  110. Po prvi i jedini put da se slozim sa necim sto Vucic kaze.
    Treba da budemo sto je moguce mirniji i ispod svakog radara

    Ipak bojim se da nam to ne pomogne ako krene neko opste ludilo
    (neka nam je Svevisnji u pomoci, 19. septembar 2017 18:43)

    # Link komentara

  111. Poznajuci tebe, opet ces nuditi tudje zivote uz halabuku.
     (dex, 19. septembar 2017 18:42)

    # Link komentara

  112. Za nekog ko se ne skida s TV, mozda da taj savet da prvo sebi
    (S, 19. septembar 2017 18:41)

    # Link komentara

  113. Sad nas zamajava sa svetskim problemima,gledaj malo u svoje dvoriste gde je problema koliko hoces.
     (lokator, 19. septembar 2017 18:41)

    # Link komentara

  114. nama je ocigledno Tramp predsednik, kao i svima ostalima na ovom svetu. Daj da vidimo kako da mu se sto bolje uslihtamo i kad krene oluja mozda nas ne diraju. Odlicna taktika
     (vazda bilo, 19. septembar 2017 18:40)

    # Link komentara

  115. mudro...sedi sa strane i ne svadjaj se
     (napokon, 19. septembar 2017 18:39)

    # Link komentara

  116. Vrlo snishodljivo i po malo iznenadjujuce: 45 dana za analizu Trampovog govora. Poruka Vucicu je odavno jasna: Budi poslusan ...
    (Leo, 19. septembar 2017 18:37)

    # Link komentara

  117. Previse smo mi mali da bismo se tim pitanjima bavili. Ne zamlacujte narod!
     (Nizdis, 19. septembar 2017 18:37)

    # Link komentara

  118. Ovo je jedina pametna izjava koju si dao u proteklih 20 godina...
    (gile, 19. septembar 2017 18:34)

    # Link komentara

  119. Onaj ko je u NATO-u ce se spasiti, njih ne sme niko da pipne, a oni koji su `van radara` ce biti prvi na udaru sa obe strane.

    Nego nas predesednik/premijer/gradonacelnik nas ovom neutralnoscu i dalje drzi Rusku stranu, a znamo kako smo prosli devedesetih kad smo drzali rusku stranu.
    (jipi, 19. septembar 2017 18:33)

    # Link komentara

  120. Vučić u SAD: Opasno je, bolje da Srbija ostane van radara
    ali i to nije van radara jer
    "Pažljivo je, kaže, slušao govor američkog predsednika, a porazgovarao je o njemu i sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom..."
    (Mujo11, 19. septembar 2017 18:33)

    # Link komentara

  121. Šutnja je zlato!!
    (UN - USA, 19. septembar 2017 18:31)

    # Link komentara